بحران زیست محیطی امروز نتیجه سیاست‌های احساسی است

سه شنبه, 24ام مرداد, 1396
اندازه قلم متن

رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست می‌گوید سیاست‌های احساسی دهه ۶۰ و ۷۰ باعث از بین رفتن منابع آب و خاک شده است. عیسی کلانتری وضعیت بحرانی کم‌آب در ایران را “فاجعه‌آمیز” خواند.

معصومه ابتکار پس از چهار سال مسند ریاست سازمان حفاظت محیط زیست را به عیسی کلانتری، وزیر پیشین کشاورزی تحویل داد.

مراسم تودیع و معارفه ابتکار و کلانتری بعد از ظهر دوشنبه، ۲۳ مرداد با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری و ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در ساختمان سازمان حفاظت از محیط زیست برگزار شد.

کلانتری در این مراسم گفت: «نتایج سیاست‌ها و عمل دهه ۶۰ و ۷۰ را امروز می‌بینیم. در دوره‌ای به خاطر تولید چند تُن گندم اضافی منابع آب و خاک از بین رفت. در حقیقت با سیاست‌های احساساتی، منابع پایدار محیط زیست را از دست دادیم و امروز دچار گرفتاری‌های متعدد در این حوزه هستیم.»

هدر دادن آب به خاطر تولید “چند تن گندم اضافی” برنامه‌ای است که تقریبا در تمام عمر جمهوری اسلامی توسط همه‌ی دولت‌ها با گرایش‌های سیاسی متفاوت ادامه داشته است.

جشن‌های گندم دولت‌های مختلف

در پی آن سیاست‌های دهه ۶۰ و ۷۰ که به گفته‌ی کلانتری منابع آب و خاک را بر باد داد، در سال ۸۳ نیز محمد خاتمی رئیس جمهور وقت در جشن خودکفایی گندم گفت: «ایرانیان پس از ۴۰ سال توانستند گندم خود را خودشان تولید کنند و باید برای حفظ آن تلاش کرد.»

در سال ۸۵ و در دوره ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد هم جشن خودکفایی گندم برگزار شد. تازه‌ترین جشن خودکفایی گندم نیز پاییز سال پیش با حضور حسن روحانی برگزار شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم معارفه خود گفته است: «در دهه ۶۰ و ۷۰ رفتارهای احساسی جایگزین رفتارهای منطقی شد و شور و شوق انقلابی برای تولید بیشتر، رفع نیاز از خارج و استقلال کوتاه مدت باعث ایجاد آسیب‌هایی به منابع آب و خاک کشور شد.»

عیسی کلانتری از سال ۶۸ تا ۸۱ وزیر کشاورزی بود. به عبارت دیگر بخش بزرگی از دوران”رفتارها و سیاست‌های احساسی” که کلانتری از آن انتقاد می‌کند همان زمانی است که او خود سیاست‌گذار فعالیت‌های کشاورزی بوده است.


کم‌آبی کارون، بزرگ‌ترین رودخانه ایران به روایت تصویر

به گزارش خبرگزاری مهر، در سال‌های اخیر رود کارون به دلیل برداشت‌های بی‌رویه در سرشاخه‌های آن و ساخت سدهای بی‌شمار رو به خشکی گذارده است.


شور شدن آب رودخانه کارون که منشا آن تپه‌های نمکی در ذخیره‌گاه سد گتوند عنوان می‌شود و افزایش گرد وغبار و ریزگردهای حاصل از خشک شدن تالاب‌ها و رودخانه‌ها، نمونه‌ای از مشکلاتی هستند که زندگی در این استان خوزستان را طاقت‌فرسا کرده است.

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.