این مجموعه دربرگیرنده اخبار اعتراضاتی است که روز ۲۹ بهمن صورت گرفته یا در این روز منتشر شده و با اخبار جدید بروز میشود.
اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز
کارگران گروه ملی فولاد اهواز یکشنبه ۲۹ بهمن در اعتراض به سه ماه تعویق دستمزد، تعویق پرداخت حق بیمه و اختلال در کار سرویسهای حمل و نقل شرکت اعتصاب کردند. آنها درب کارخانه را بسته و اعلام کردند تا تسویه مطالباتشان جلوی تولید را خواهند گرفت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران در گزارشی از اعتصاب فولاد اهواز نوشتهاست کارگران که از آبان ماه تا کنون دستمزد نگرفتهاند حدود دو ساعت مقابل کارخانه تجمع کرده و سپس تجمع خود را به درون محوطه انتقال دادهاند.
بنا بر گزارش، عدم پرداخت بموقع دستمزدها علاوه بر مشکلات معیشتی در امور بانکی کارگران نیز اختلال ایجاد کرده است:
«بدلیل عدم پرداخت بموقع حقوق کارگران گروه ملی فولاد اهواز، کارگران این شرکت بزرگ تولیدی برای گذران زندگی با این شرایط که اقساط این وامها بطور مستقیم از حقوق پرسنل کسر و به حساب بانک واریز شود اقدام به دریافت وام از بانک ملی مستقر در شرکت کرده اند اما کارفرما اقساط این وامها را از حقوق کارگران کسر و به حساب بانک واریز نکرده است و همین امر باعث شده، بانک مذکور حساب کارگرانی را که اقدام به دریافت وام کرده اند مسدود نماید. علاوه بر این، کارفرما در یک دزدی آشکار دیگر از حقوقهای کارگران، از خرداد ماه سال جاری اقدام به انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی با بیمه البرز کرده است، اما علیرغم کسر ماهیانه مبلغ این بیمه از حقوق کارگران، وجوه را به حساب شرکت بیمه البرز واریز نکرده و به همین دلیل این شرکت بیمه هیچگونه سرویس دهی به کارگران انجام نمیدهد.»
- پرداخت یکجا و کامل حقوق ماههای آذر، دی، بهمن و تعیین تکلیف چگونگی پرداخت عیدی و پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی
- برقراری بیمه تکمیلی پرسنل
- ساماندهی و برقراری مجدد سرویسهای ایاب و ذهاب کارگران
اعتصاب کارگران پیمانی پتروصنعت جنوب
کارگران پیمانکاری شرکت پتروصنعت جنوب روز یکشنبه ۲۹ بهمن در اعتراض به عدم پرداخت کامل بیمه و تاخیر ۷ ماهه در ایجاد شرکت جدید اعتصاب کردند. پتروصنعت جنوب مجری پروژههای کلان در صنعت نفت است.
روز سیزدهم از تجمع اعتراضی رانندگان شرکت واحد مقابل شورای شهر تهران
رانندگان شرکت واحد عضو پروژه مسکن سپیدار ۲ و ۳ که هزینهی خانههایی را که قرار بود برایشان ساخته و سال ۹۱ دراختیارشان قرار گیرد پرداختهاند اما هنوز مسکن در اختیارشان قرار گرفته نشده است، یکشنبه ۲۹ بهمن برای سیزدهمین روز متوالی مقابل شورای شهر تهران تجمع اعتراضی برپا کردند. آنها بنرهایی حاوی مطالباتشان در دست داشتند و شعار میدادند:
- شهردار خیانت میکنه، شورا حمایت میکنه
- یه اختلاس کم بشه، مسکن ما حل میشه
- اگر شده بمیرم، مسکنمو میگیرم.
بر اساس توافق میان سازمان بهزیسنی و وزارت آموزش و پرورش نگهداری و آموزش کودکان چهار تا شش ساله از مهدکودکها به وزارت آموزش و پرورش منتقل خواهد شد. مدیران مهد کودکهای تهران میگویند این تصمیم مهد کودکها را دچار بحران میکند و مربیان مهدکودکها که اغلب زنان سرپرست و نانآور خانواده هستند بیکار میشوند. آنها یکشنبه ۲۹ بهمن مقابل وزارت کار تجمع کردند.
مدیران مهد کودکهای تهران گفتهاند اگر قرار باشد تنها کودکان یک تا سه ساله در مهدکودکها نگهداری شوند، اخراج گسترده کارکنان مهدکودکها آغاز میشود و زنان بسیاری بیکار میشوند. آنان خواستار لغو تفاهمنامه وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی هستند.
تجمع اعتراضی کارگران پیمانی پالایشگاه آبادان مقابل دفتر اشتغال منطقه آزاد اروند رود
گروه کثیری از کارگران منطقه آزاد اقتصادی اروند که عمدتا در پالایشگاه آبادان شاغلند شنبه ۲۸ بهمن با تجمع مقابل دفتر اشتغال این منطقه، به تعویق مطالبات خود و روند محاکم حل اختلافات کارگری و کارفرمایی اعتراض و از نماینده خود حمایت کردند.
کارگران که به عدم استقلال محاکم حل اختلافات معترضند، گفتهاند مقررات کار مناطق آزاد سبب شده کمتر کارگری در دعوی علیه پیمانکاران شانس پیروزی دارد.
توضیح این که برابر ماده ۳۰ قانون اشتغال نیروی انسانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، چنانچه اختلاف کارگر و کارفرما از طریق سازش حل نشود، پرونده این اختلاف با حضور طرفین اختلاف یا نمایندگان تمام الاختیار آنها و نماینده سازمان منطقه آزاد، در هیات رسیدگی به اختلاف دفتر اشتغال بررسی خواهد شد.
به گفته یکی از کارگران: «در خوشبینانهترین حالت ساختار حقوقی تشکیل این هیاتها طوری است که استقلال عملکرد آنها با تردید روبروست؛ بهطوری که حتی ذیحقترین کارگران نیز نمیتوانند طبق قواعد حقوقی به دریافت رای این هیاتهای برای دریافت حقوق خود خوشبین باشند.»
این کارگر افزوده است: «در منطقه ویژه اروند وکلایی حقوقی هستند که حاضرند در قبال دریافت حداقل بخشی از طلب ادعایی کارگر در هیاتهای رسیدگیکننده به عنوان نماینده تامالاختیار وی حاضر شوند که البته آنها هم از سوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی اروند با محدودیت حضور در محاکم روابط کار روبرو هستند و ما کارگران دستمان به جایی بند نیست.»
کارگران بنرهای بزرگی در حمایت از آرش هاشمی در دست داشتند که وکالت آنان را برعهده گرفته است و به همین سبب پیش از این بارها تحت آزار قرار گرفته است. اداره اشتغال در ۱۳ آبان ورود او را به منطقه آزاد ممنوع کرد. ممانعت از کار او سبب شد پرونده کارگران در هیات حل اختلاف منطقه آزاد اروند بلاتکلیف بماند.
از روزی که حراست سازمان منطقه آزاد اروند مانع ورود نماینده حقوقی کارگران این منطقه به دفتر اشتغال شد، چند اعتصاب کارگری در این منطقه آزاد سرانجام به عقبنشینی حراست انجامید. روز ۲۲ آبان با وساطت اداره کار منطقه، ممنوعیت ورود نماینده حقوقی کارگران منطقه آزاد اروند لغو شد و هاشمی فعالیت خود در دفاع حقوقی از کارگران را از سر گرفت.
بر بنری که کارگران در دست داشتند نوشته شده بود:
«هزاران کارگر در حمایت از نماینده محبوبمان مهندس آرش هاشمی در مقابله با ظلم مدیران سرمایهگذاری سازمان اعلام آمادگی میکنیم.»
کارکنان مرکز تماس تلفنی مخابرات خوزستان سه ماه حقوق نگرفتهاند
حقوق کارکنان شرکتی مرکز تماس ۲۰۲۰ شاغل در مخابرات خوزستان ۳ ماه است پرداخت نشده است. شرکت پیمانکاریِ رهنما فردا علت را عدم وصول مطالبات از اداره مخابرات عنوان کرده است.
مدیرعامل این شرکت گفته است: «مقصر ما نیستیم. شرکت پیمانکاری به تعهدات خود عمل کردهاست. شرکت مخابرات از مهرماه به بعد، هیچ صورت وضعیتی را پرداخت نکردهاست و در نتیجه ما پولی برای پرداخت دستمزدهای کارکنان نداریم.»
اعتصاب مجدد کارگران سد سرنی میناب
کارگران سد سرنی میناب که از مهر تا کنون حقوق نگرفتهاند روز شنبه ۲۸ بهمن برای چندمین بار اعتصاب کردند.
از: رادیو زمانه