امروز دوشنبه، کارگران نیشکرهفت تپه به دلیل عدم دریافت دستمزد آذر ماه باز هم دست از کار کشیدند.
به گزارش کانال تلگرام سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، با گذشت بیش از یک هفته از وعده کارفرما مبنی بر پرداخت حقوق آذر ماه، تاکنون دستمزد آذر ماه پرداخت نشده است.
بر اساس خبر های دریافتی تا کنون تعداد کمی از کارگران حقوق آذر ماه را دریافت کرده اند و دستمزد بیش از نیمی از کارگران هنوز پرداخت نشده است. به همین دلیل، یعنی عدم دریافت حقوق آذر ماه و همچنین عدم لغو قرار داد پیمانکاری اقبالی، اکنون کارگران بخشهای کارخانه تولید شکر و مهندسی و تجهیزات مکانیکی در محل کاردست از کار کشیده و در اعتصاب هستند.
در همین حال مدیر عامل شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه امروز هم قول داد که حقوق آذر ماه کارگران این کارخانه امروز پرداخت می شود.
امید اسد بیک گفت: ان شالله امروز بخش عمده دیگری از حقوق آذر ماه کارکنان شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به کارت های بانک انصار واریز می شود.
کارنامه اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه
هر چند شاید توجه بخش های زیادی از افکار عمومی در ماه های اخیر به اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه جلب شده امّا اعتراض کارگران این تولیدی بیش از ده سال قدمت دارد.
شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه قدیمیترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در ایران است که در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در استان خوزستان واقع است. این شرکت که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد، سال ۱۳۹۴ به نام واگذاری به بخش خصوصی به گروهی واگذار شد که به اعتقاد کارگران توان مدیریت این کارخانه را ندارد. حدود چهار هزار نفر به صورت رسمی، پیمانی، قراردادی و پیمانکاری در بخشهای مختلف این شرکت کار می کنند. در یک دهه گذشته مجنمع نیشکر هفت تپه همواره میدان اعتصاب و تجمع کارگران معترض بوده است.
پیش از آن نیشکر هفت تپه مدتها از پرداخت حقوق کارگران سرباز زده بود. اعتراض کارگران هفت تپه، در سال های ۸۴ و ۸۵ با شعار «ما کارگر هفت تپهایم، گرسنهایم، گرسنهایم» آغاز شد. اما سال بعد، یعنی سال ۱۳۸۶، اعتصابها و اعتراض ها به شکل هایی مانند تحصن در کارخانه و مکان های دولتی، راهپیمایی در داخل شهر شوش، بستن جاده اندیمشک به اهواز، انجام گرفت.
سال ۱۳۸۷ پس از خبر فروش هزار هکتار از ۱۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی این کارخانه، کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه خواستار پرداخت حقوق معوقه، پایان دادان به احضار فعالین کارگری به دادگاه و برکناری مدیریت مجتمع و همچنین حق ایجاد تشکل مستقل کارگری شدند. همزمان با رویارویی و کشمکش کارگران با مدیریت و مسئولین حکومتی و در شرایطی که شورای تامین استان و دیگر نهادهای ذیربط به مخالفت با سندیکای هفت تپه برخاسته بودند؛ در یکم آبان ۸۷ مجمع عمومی کارگران مجتمع تشکیل شد و سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه به طور رسمی اعلام موجودیت کرد.
چهارم مرداد سال جاری، ۱۵ نفر از کارگران شرکت نیشکر هفت تپه نیمه شب از سوی نیروی انتظامی بازداشت شدند. این بازداشت ها امّا پایان اعتراض کارگران نبود.
روز بعد کارگران این مجتمع هم برای پیگیری مطالبات خود و هم برای آزادی همکاران بازداشتی شان دست به اعتراض زدند. از جمله خواسته های آنها پرداخت حقوق معوقه و پاداش و بن سال های گذشته بود. خبرهایی که آن روزها منتشر شد حکایت از این داشت که ۴۰ تن از کارگران معترض شرکت نیشکر هفت تپه طی روزهای نیمه مرداد ماه ۹۶ به دادگستری شوش احضار شدند.
در اواخر آبان ماه امسال بود که تجمع های اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه بار دیگر شکل گرفت. پس از آن بود که بخشی از مطالبات کارگران پرداخت شد و اعتصاب پایان یافت. اما طولی نکشید که دی ماه اعتصاب اوج گرفت و در ادامه این اعتراض ها، پانزدهم بهمن، ۳۴ نفر از کارگران هفت تپه بازداشت گردیدند که با تعهد آزاد شدند.
تا امروز مدیران شرکت نیشکر هفت تپه بارها برای شکستن اعتصاب کارگران، وعده پرداخت حقوق معوقه آنان را دادند ولی به گفته خود کارگران، این وعده تا امروز به صورت کامل محقق نشده است.