مقامات ایرانی باید تهدید خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی توسط خبرگزاری میزان را محکوم کنند

دوشنبه, 22ام مرداد, 1397
اندازه قلم متن

کمپین حقوق بشر در ایران امروز در بیانیه‌ای گفت: «اظهارات تند و تحریک‌آمیز علیه بی بی سی که در روز ۱۶ مرداد ۱۳۸۷ توسط خبرگزاری میزان به عنوان وب سایت خبری رسمی قوه قضائیه ایران منتشر شده است، تهدیدی برای امنیت شخصی روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی است و باید بلافاصله توسط دولت ایران محکوم شود.

میزان نوشت: «بدون تردید باند مافیایی وابسته به ستاد مشترک عملیات روانی براندازی نظام جمهوری اسلامی که مستقیما مردم ایران و امنیت آن‌ها را نشانه گرفته‌اند، آزاد نیستند که هر اقدام ضدامنیتی را علیه مردم ایران انجام دهند و اعضا و همکاران این باند که بخشی از آن‌ها در دستگاه تبلیغاتی – امنیتی بی بی سی فارسی گرد آمده‌اند و حتی همکاران داخلی آن‌ها که همان خط را دنبال می‌کنند، باید پاسخگوی اعمال خود علیه مردم ایران باشند و قطعا روزی در پیشگاه ملت ایران رسوا خواهند شد و دست عدالت خداوند در مورد این افراد از آستین مردم ایران بیرون خواهد آمد و به سزای اعمالشان خواهند رسید.»

هادی قائمی مدیر کمپین گفت: «این سازمان‌های خبری به عنوان بازو‌های رسانه‌ای حکومت عمل می‌کنند و با توجه به سابقه آزار و اذیت‌های حکومتی نسبت به کارمندان بی‌بی‌سی فارسی، چنین زبان تهدید کننده‌ای علیه روزنامه‌نگاران بی‌بی‌سی باید جدی گرفته شود.»

قائمی گفت: «مقامات ایران مسوول خشونت علیه این روزنامه‌نگاران و یا خانواده‌هایشان هستند.»

بی‌بی‌سی در پاسخی که در تاریخ ۱۸ مرداد منتشر کرد گفت: «این آخرین نظرات … نشان دهنده افزایش قابل ملاحظه‌ تهدیدات علیه کارکنان بی‌بی‌سی فارسی است. این سخن به طور عمدی زبان تحریک‌آمیز موجب خشونت علیه روزنامه نگاران ما می‌شود.»

اتحادیه ملی روزنامه نگاران در پاسخ خود به این حمله گفت: «آخرین اظهارات مقامات ایران … کاملا غیرقابل قبول است …. این تهدیدات نشان دهنده تشدید مجازات جاری و روزمره روزنامه نگاران در لندن و خانواده‌های آنها در ایران است … ما از کسانی که در ایران قدرت را در دست دارند می‌خواهیم تا از نقض حقوق ابتدای بشر جلوگیری کنند و از دخالت در روزنامه‌نگاری مشروع و آزادی رسانه‌ها جلوگیری کنند.»

هادی قائمی افزود: «چنین اظهاراتی هیچ جایی در کشوری که تحت حکومت قانون است ندارد.»

در گذشته نیز نظریات تند توسط مقامات دولتی و روحانیون باعث افزایش خشونت علیه افراد شده است. به عنوان نمونه زمانی که روحانیون وابسته به دولت علیه زنان «بدحجاب» صحبت کردند، تعدادی از افرادی ناشناس با اسید به زنان حمله کردند و بسیاری از آنها را مجروح کردند. این در حالی است که هیچ شخصی برای انجام این حمله ها تحت پیگرد قانونی قرار نگرفت.

بی‌بی‌سی به عنوان یکی از رسانه‌‌هایی که منبع اخبار بدون سانسور در ایران شناخته می‌شود، مدت‌هاست که هدف حمله‌های خشونت‌بار حکومتی در ایران است. روزنامه نگاران بی‌بی‌سی تحت آزار و اذیت‌های حکومتی، حمل‌های سایبری و مسدود کردن دارایی و اموال آنها در ایران قرار گرفته‌اند و همچنین اعضای خانواده‌های آنها در ایران توسط نهاد‌های امنیت دولتی و حکومتی تهدید شدند و در مواردی دستگیر و بازجویی شده‌اند

هادی قائمی مدیر کمپین گفت: «بیانیه‌های خبرگزاری رسمی قوه قضائیه که خواستار مجازات اعضای بی‌بی‌سی بدلیل اقدامات آنها می‌شود، تهدیدی مستقیم برای این روزنامه‌نگاران است و موجب خشونت‌های شدید در سطح کشور می‌شود.»


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.