دولت مسئول زمینگیری تولیدکنندگان و افزایش بیکاران

دوشنبه, 5ام فروردین, 1392
اندازه قلم متن

bikari

یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دولت محمود احمدی‌نژاد را مسئول افزایش “خیل عظیم بیکاران کشور” خواند.

یکی از اعضای کمیسیون عمران نیز می‌گوید سیاست‌های اقتصادی دولت “تولیدکننده‌ها را به زانو درآورده است”.

ورشکستگی و تعطیلی کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی، افزایش بیکاری، سقوط کم‌سابقه ارزش پول ملی و بالا رفتن پرشتاب قیمت‌ها مهم‌ترین عنوان خبرهای اقتصادی سالی را تشکیل می‌دادند که سال “تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی” نامگذاری شده بود.

رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای که شعار هر سال را تعیین می‌کند، اول فروردین ماه سال ۹۲ تلویحا به ناکام ماندن برنامه‌های سال گذشته اعتراف کرد. وی گفت: «ترویج تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه‌ی ایرانی، یک مسئله‌ی بلند‌مدت است؛ در یک سال به سرانجام نمی‌رسد.»

رواج سوداگری و شدت بحران‌های کارگری

کمال‌الدین پیرموذن، عضو کمیسیون صنایع و معدن مجلس شورای اسلامی معتقد است: «دولت برخی تکالیف را اجرایی نکرد؛ مثلا سهم صنعت و تولید را از محل منابع هدفمندی یارانه‌ها پرداخت نکرد و بدین ترتیب بر مجموعه‌ی مشکلات کارگران واحدهای صنعتی افزود چراکه حل مشکلات کارگران در گرو حل مشکلات واحدهای صنعتی است.»

خبرگزاری کار ایران (ایلنا) یکشنبه، چهارم فروردین از قول پیرموذن نوشت: «در حال حاضر بیش از آنکه به تولید و صنعت بها داده شود، به سوداگری بها داده شده است.» او عدم تزریق سرمایه لازم به واحدهای تولیدی را “علت بروز بحران‌های کارگری” عنوان کرد.

عضو کمیسیون صنایع می‌گوید، عملکرد دولت به گونه‌ای بود که نه تنها به تولید و صنعت کمکی نکرد بلکه بر خیل عظیم بیکاران کشور نیز افزود.

مطابق گزارشی که مرکز آمار ایران در اسفند ماه سال گذشته منتشر کرد میزان بیکاری در سال ۹۱ نسبت به سال پیش دست‌کم در ۱۳ استان، از جمله استان‌های پرجمعیتی چون تهران و اصفهان افزایش یافته است.

تولید داخلی قربانی حمایت از واردات

مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون عمران مجلس نیز چهارم فروردین درباره عملکرد اقتصادی دولت می‌گوید: «دولت خودش هم به عملکرد ضعیفش واقف است ولی علت این ضعف را به تحریم‌ها نسبت می‌دهد حال آنکه ما نظر دیگری داریم.»

به گزارش ایلنا، لاهوتی با اشاره به قابل پیش‌بینی بودن تحریم‌ها می‌افزاید “دولت باید آمادگی لازم را ایجاد می‌کرد تا آسیب‌های ناشی از تحریم را کاهش دهد ولی این کار را نکرد”.

عضو کمیسیون عمران می‌گوید پس از بالا رفتن بهای ارزهای خارجی انتظار می‌رفت دولت بیش از گذشته به صادرات توجه کند “ولی نگاه به واردات به قدری افزایش یافت که تولیدکننده‌ها را به زانو درآورد”.

هم‌زمان با این اظهارات، عباس رجایی رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس از واردات میلیون‌ها تن گندم توسط دولت به شدت انتقاد کرده می‌گوید: «گندم‌تولید شده به علت پایین بودن قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی به سیلو‌ها تحویل داده نشده و موجبات واردات گندم را فراهم کرده است.»

 

از: دویچه وله


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.