گزارشی از باسِم مَروه و قاسم عبدالزهرا در تایمز اسرائیل
پوستر بسیار بزرگی در خیابان های منطقه شیعه نشین جنوب بیروت به چشم می خورد که در آن یک جنگجوی حزب الله در اونیفورم نظامی پرچم زرد رنگ حزب الله و پرچم ملی لبنان را در دست دارد؛ در پایین پوستر شماره تلفن هایی دیده می شود که از طریق آن حامیان می توانند به این سازمان شیعه کمک مالی کنند.
بر روی پوستر، حدیثی از پیامبر اسلام با این مضمون دیده می شود: «آن کس که جنگجویی را تجهیز کند خودش در نبرد شرکت کرده است.»
با شدت یافتن فشارهای مالی دولت ترامپ بر ایران، درخواست های حزب الله برای کمک های مالی طی ماه های گذشته بیشتر شده است.
آمریکا حزب الله را سازمانی تروریستی می داند و دهه ها تحت تحریم قرار داده، اما موج جدید تحریم های سال جاری در هدف گرفتن رهبری ارشد آن سازمان و تاجران و شرکت های تامین کننده اش ظاهرا از جدیت بیشتری برخوردار است.
آخرین ضربه ۱۵ اکتبر زده شد؛ زمانی که جف سشنز، وزیر دادگستری آمریکا، حزب الله را یکی از پنج گروه عمده فراملی عنوان کرد که جرایم سازمان یافته انجام می دهند.
ایران با بحران های مالی داخلی روبرو است و ظاهرا از کمک های مالی اش به حزب الله و دیگر گروه های شبه نظامی شیعه در عراق کاسته است.
حکومت ایران خود را رهبر «محور مقاومت» می داند که دولت بشار اسد در سوریه، شبه نظامیان شیعه در عراق، حزب الله در لبنان و شیعیان حوثی مسلح در یمن را در بر می گیرد.
وزارت خارجه آمریکا اخیرا گفت ایران از سال ۲۰۱۲ تا کنون ۱۶ میلیارد دلار برای حمایت از بشار اسد و گروه های دست نشانده در عراق و یمن هزینه کرده است و همچنین سالانه ۷۰۰ میلیون دلار به حزب الله پول می دهد. تهران همچنین ۴ میلیارد دلار خط اعتباری در اختیار دولت اسد گذاشته است.
حزب الله از سال ۲۰۱۳ هنگام ورود به جنگ سوریه لطمات بسیاری دیده است؛ حدود ۲ هزار نفر از نیروهایش کشته و هزاران نفر دیگر مجروح و معلول شده اند. این امر هزینه های حزب الله را که به خانواده های کشته شدگان کمک مالی می کند، افزایش داده است.
شیخ حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، اخیرا اذعان کرد: «من نمی گویم تحریم ها تاثیر نخواهد گذاشت… حتما اثراتی خواهد داشت.»
بنا بر گزارش ها، رهبر حزب الله در جلسه ای خصوصی با کادر رهبری گفته است «باید کمربندهایمان را کمی محکم تر ببندیم.»
حزب الله در این راستا از شمار نیروهایش در سوریه کاسته و تحرک های لجستیک خود را به حداقل رسانده است.
حزب الله برای جبران کمبودها روی کمک های مردمی حساب می کند.
از: صدای آمریکا