رویترز: اسرائیل و غرب رآکتور اراک را زیر نظر دارند

دوشنبه, 13ام خرداد, 1392
اندازه قلم متن

reactor-arak

به گزارش رویترز جدول زمانی شروع به کار رآکتور آب سنگین اراک به دقت از سوی غرب و اسرائیل تحت نظر قرار دارد. به نوشته رویترز حمله احتمالی اسرائیل به تأسیسات اراک پیش از تکمیل ساخت آن خواهد بود.

خبرگزاری رویترز روز یکشنبه (۲ ژوئن/۱۲ خرداد) در گزارشی مدعی شد که احتمال می‌رود اسرائیل پیش از تکمیل ساخت رآکتور آب سنگین اراک، آن را هدف حمله قرار دهد.

در این گزارش با اشاره به اینکه اسرائیل پیش‌از این نیز تجربه بمباران سایت‌های هسته‌ای این چنینی را داشته‌، آمده است که جدول زمانی شروع به کار رآکتور اراک به دقت تحت نظر قرار دارد و به عقیده کارشناسان غربی و اسرائیلی ترجیح داده می‌شود هر گونه حمله احتمالی پیش از عملیاتی شدن این رآکتور صورت بگیرد.

ایران می‌گوید که رآکتور آب سنگین اراک فقط برای تولید ایزوتوپ‌های مورد نیاز برای مصارف پزشکی و کشاورزی است در حالی‌که تحلیلگران معتقدند در صورت بازتولید پسمانده سوخت مصرفی، می‌توان از رآکتور اراک برای تولید پلوتونیوم لازم جهت تولید سلاح هسته‌ای نیز استفاده کرد.

به گزارش رویترز کارشناسان و دیپلمات‌ها می‌گویند چنانچه ایران قصد سلاح هسته‌ای داشته باشد، رآکتور اراک می‌تواند گزینه‌ای برای تحقق این هدف به شمار رود به گزارش رویترز کارشناسان و دیپلمات‌ها می‌گویند چنانچه ایران قصد سلاح هسته‌ای داشته باشد، رآکتور اراک می‌تواند گزینه‌ای برای تحقق این هدف به شمار رود

رویترز به نقل از آموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل می‌نویسد: «هر کسی که در فکر حمله به یک رآکتور فعال باشد، یعنی قصد دارد تا یک چرنوبیل دیگر به وجود آورد. هیچکس مایل به انجام این کار نیست.»

به نوشته دویچه وله، آموس یادلین که هم اینک سرپرستی انستیتوی مطالعات امنیت ملی در دانشگاه تل آویو را بر عهده دارد، یکی از هشت خلبانی بوده است که در سال ۱۹۸۱ در مأموریت بمباران رآکتور اوسیراک در عراق شرکت داشت. این رآکتور در زمان وقوع حمله همچنان در دست احداث بود، اما اسرائیل باور داشت که عراق درصدد بازتولید پسمانده سوخت هسته‌ای و تولید سلاح اتمی است.

اسرائیل همچنین در سال ۲۰۰۷ تأسیسات هسته‌ای مشکوک سوریه را که به گفته آمریکایی‌ها با کمک کره شمالی در حال احداث بود، هدف حمله قرار داد. سوریه این موضوع را تکذیب می‌کند.

رآکتور اراک، “یک خط قرمز دیگر”

به گزارش رویترز کارشناسان و دیپلمات‌ها می‌گویند چنانچه ایران قصد سلاح هسته‌ای داشته باشد، رآکتور اراک می‌تواند گزینه‌ای برای تحقق این هدف به شمار رود.

یکی از دیپلمات‌های غربی در وین، محل استقرار آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گفتگو با رویترز اظهار داشته نگرانی‌ها در مورد سایت هسته‌ای اراک “بسیار شدید” شده است. این دیپلمات که نامش فاش نشده رآکتور اراک را “یک خط قرمز دیگر” ارزیابی کرده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.