«مستعان ۱۱۰»؛ اسباب‌بازی هشتصد میلیون تومانی سپاه

پنجشنبه, 28ام فروردین, 1399
اندازه قلم متن

زیتون– «مستعان ۱۱۰» دستگاهی که برای کشف ویروس کرونا در شعاع صد متری و تنها در پنج ثانیه صبح امروز (دوشنبه)‌  توسط سپاه پاسدارن ساخته شد٬ امروز در حضور حسین سلامی٬ فرمانده کل سپاه پاسداران، غلامرضا سلیمانی٬ رییس سازمان بسیج مستضعفین، احمد عبداللهی معاون سلامت ،آموزش پزشکی و پدافند زیستی سپاه و جلالی فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) در ستاد فرماندهی کل سپاه رو نمایی شد.

سلامی٬ فرمانده کل سپاه٬ در تشریح ویژگی‌های این دستگاه، گفت: «دستگاه نیاز به گرفتن خون ندارد و قابلیت تشخیص سطوح و انسان های الوده را دارد و آزمایش آن در بیمارستان‌های مختلف صورت گرفته و تا ۸۰ درصد عملکرد آن مثبت بوده است.»

فرمانده کل سپاه در ادامه مدعی شد که «این دستگاه یک پدیده علمی و فناوری نوظهور و منحصر به فردی است که پس از شیوع ویروس کرونا در کشور توسط بخشی از بسیجیان دانشمند و با اخلاص توسعه پیدا کرده است» و افزود که این سامانه با استفاده از ایجاد «میدان مغناطیسی و استفاده از ویروس دوقطبی درون دستگاه»، هر نقطه‌ای از محیط که تا شعاع ۱۰۰ متر آلوده باشد، آنتن این دستگاه در مقابل آن نقطه قرار میگیرد و در عرض ۵ ثانیه می تواند نقطه آلوده را کشف کند.

او همچنین مدعی شد که «این دستگاه با تغییرات جزئی قابلیت ارتقا در فازهای بعدی را دارد که پس از اخذ مجوزهای لازم در تعامل با وزارت بهداشت، این مهم نیز در آینده نزدیک محقق خواهد شد.»

فرمانده کل سپاه اشاره‌ای به قیمت این این دستگاه «کشف ویروس» نکرد اما در اخبار صدا و سیما ضمن اعلام خبر ساخت «مستعان ۱۱۰» گفته شد که قیمت هزینه ساخت آن هشتصد میلیون تومان بوده است.

اولین واکنش رسمی به «تولید دستگاه ویروس‌یاب» سپاه اعتراض وزارت بهداشت بود.

سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد، دستگاه ویروس‌یاب سپاه پاسداران که گفته شده از شعاع صد متر و در پنج ثانیه آلودگی به ویروس کرونا را نشان می‌دهد از سوی سازمان غذا و دارو تائیدیه دریافت نکرده است.

کیانوش جهانپور در نشست ویدئویی خبری روز چهارشنبه  ۲۷ فروردین خود در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری آناتولی درباره دستگاه ویروس‌یاب سپاه گفت: «اگر این دستگاه از سوی وزارت بهداشت تائید شده بود حتما در گزارش رونمایی آن اعلام می‌شد. مرجع تائید وزارت بهداشت است.»

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت «تا این لحظه بسیاری از این زحمات کشیده شده و تلاش‌های زیادی شده ولی مواردی که تائید نهایی گرفته بسیاری کم بوده است. این دستگاه را سازمان غذا و دارو تائیدیه ای نداده است اگر تائید بشود مجوز تولید انبوه می‌دهیم.»

این اما اولین بار نیست که این «دستگاه» تولیدی سپاه به عنوان یک اختراع عرضه می‌شود.

خرداد ماه سال ۹۶ سپاه همین دستگاه را با عنوان دستگاه کشف سوخت قاچاق عرضه و در اختیار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قرار داده بود.

خبر ساخت این دستگاه و استفاده از آن در خبرگزاری‌های رسمی ایران از جمله ایرنا نیز منتشر شده بود. دستگاهی که قرار بود «سوخت قاچاق» را کشف و جلوی آن را بگیرد.

همین دستگاه اردیبهشت ماه سال ۹۷ با عنوان ردیاب «هر نوع ماده جامد و مایع» و راهی برای کشف بمب و جلوگیری از بمب‌گذاری معرفی و خبر ساخت آن در رسانه‌های رسمی انعکاس یافته بود.

این دستگاه با کارکرد جلوگیری از بمب‌گذاری با ردیابی «هر نوع ماه جامد و مایع» با عنوان «بمب یاب» به دولت عراق نیز فروخته شده بود که  بعدا مشخص شد تقلبی است و پرونده خرید آن یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های فساد در عراق بود.

مسئله اینجاست که این دستگاه عجیب با کارآیی‌های فراوان که هر از چندی٬ از یکی از آن‌ها پرده برداری می‌شود٬ از اساس ساخت سپاه پاسداران و جمهوری اسلامی نیست.

مک کورمک٬ یک یک کلاهبردار انگیلیسی٬ اولین بار در سال ۲۰۱۳ این دستگاه را با کارآیی دیگر عرضه کرده بود که مورد پیگرد قضایی نیز قرار گرفت.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.