استان وایر– به دنبال اعلام خبر اجرای محکومیت ده ساله تازهای برای «اسماعیل عبدی» معلم و فعال صنفی محبوس در زندان اوین، کانون صنفی فرهنگیان گیلان بیانیهای صادر کرد.
این کانون در بیانیه خود ضمن اعتراض به حکم صادره مینویسد: «اینک معلمی پس از ۶ سال حبس ناروا به علت دفاع از حقوق صنفی معلمان و آموزش رایگان برای فرزندان ایران، به خاطر پرونده ده سال زندان تعلیقی در سال ۸۹ مختومه شده در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به خاطر شرکت در تجمع معلمان در جلوی مجلس، که هیچ گاه به پرونده او الحاق نشد و هیچ گاه به رویت و امضای او نرسید، به خاطر همان محکومیت تعلیقی،حکم ظالمانه و غیر قانونی ۱۰ ساله برایش بریدهاند. حکمی که از یکسو به لحاظ شکلی مربوط به پروندهای منسوخ و مختوم شده است و وجاهت قانونی ندارد.»
متن این بیانیه را در ادامه بخوانید:
به نام خداوند جان و خرد
متاسفانه کارگزاران حکومتی و قضایی دربرابر کثرت مشکلات مبتلابه جامعه به جای رجوع به حکمرانی عقلانی و اخلاقی و حقوقی چاره را در انتقام گرفتن از کنشگران صنفی می جویند. در جدیدترین اقدام شگفت انگیز، به تاریخ۱۴ اردیبهشت ۹۹ قوه قضائیه حکم ۱۰ سال زندان تعلیقی اسماعیل عبدی را به جریان انداخته و به او ابلاغ کرده است. این در حالی است که عبدی هم اکنون ۶ ماه آخر حکم ۶ سال زندان خود را سپری می نماید. او در هنگام مرخصی چند روز پیش از دهم اردیبهشت و ابلاغ رسمی رئیس دستگاه قضا برای تمدید تمام مرخصیها تا این تاریخ به صورت آنی، پس از مراجعه به دادسرای اوین، بازداشت شد. در حالی که یکم اردیبهشت ۹۹ مقامات قضایی طی تماس با مادر اسماعیل عبدی بر حکم آزادی و پایان زندان وی تاکید ورزیدند و خواستند که اسماعیل عبدی برای سیر اداری امور به دادسرا مراجعه نماید که بلافاصله بازداشت و راهی اوین شد.
معلمان گرامی و مردمی که عمری از مقامات شنیدهاید که معلمی شغل انبیاست، نیک آگاه باشید اینک معلمی پس از ۶ سال حبس ناروا به علت دفاع از حقوق صنفی معلمان و آموزش رایگان برای فرزندان ایران، به خاطر پرونده ده سال زندان تعلیقی مختومه شده سال ۸۹ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به خاطر شرکت در تجمع معلمان در جلوی مجلس، که هیچ گاه به پرونده او الحاق نشد و با پیگیریهای عبدی، مقامات از مختومه شدن این حکم سخن گفته و پرینت این حکم هیچ گاه به رویت و امضای او نرسیده؛ به خاطر همان محکومیت تعلیقی، حکم ظالمانه و غیر قانونی ۱۰ ساله برایش بریدهاند. حکمی که از یکسو به لحاظ شکلی مربوط به پروندهای منسوخ و مختومه شده است و وجاهت قانونی ندارد.
دیگر اینکه در حالی بسیاری از غارتگران بیت المال و صندوق ذخیره فرهنگیان از انواع امتیازات و مرخصیهای طولانی برخوردارند و به کمترین بهانه، بیشترین امتیازات شامل حالشان میشود، که عبدی به خاطر فعالیتهای قانونیاش، علاوه بر۶ سال حکم زندان که سرافرازانه سپری کرد، اینک با این حکم غیرقانونی، باید ظلم مضاعفی براو و خانواده دردمندش و همه معلمان ایران روا شود.
همسر و فرزندان او ۶ سال از نعمت پدر در خانه محروم بودند. در تمام دوران ابتدایی «امیرحسین»، پدرش در زندان بوده و انتظار میرفت با ورود به دوره متوسطه اول، سایه پدر کنار او باشد. ماندانا کوچولو از ماههای اول تولدش تا اکنون که در آستانه ۶ سالگی است، همیشه با غیاب پدر در خانه مواجه بوده است. همین طور مبینا که از نوجوانی تا اکنون که دانشجوست با محرومیت پدر در خانه روزگار مغمومی را طی کرده است.
کانون صنفی فرهنگیان گیلان ضمن محکوم کردن حکم ده سال زندان اسماعیل عبدی انتظار دارد که این حکم نامتعارف و غیرحقوقی از سوی مقامات قضایی و دیوان قضایی ابطال گردد.
همچنین کانون صنفی فرهنگیان گیلان ضمن محکومیت دوباره حکم بازخرید محمد حبیبی و شرایط ناگوار او در زندان تهران بزرگ، ابراز نگرانی عمیق خود را از بازگرداندن محمود بهشتی لنگرودی سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران به زندان در شرایط دشوار کرونایی،ابراز می دارد.
همچنین تاسف عمیق خود را از اصرار بر اجرای یک سال حکم زندان و شلاق محمدعلی زحمتکش معلم و جانباز فعال صنفی فارس در زندان عادل آباد شیراز و بازداشت ناهید فتحعلیان معلم بازنشسته در تهران را اعلام مینماییم.
متاسفانه سال ۹۸ حاکمیت همه هم خود را صرف محکومیتهای گسترده فعالان صنفی و مدنی نمود.از حکم یک سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت در گروه ها و احزاب نجات بهرامی معاون پیشین روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش تا صدور حکم چهل و چند سال زندان برای اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی خراسان شمالی همراه با شلاق برای محمدرضا رمضانزاده و دوستانش، نشان می دهد، حاکمیت متاسفانه اساسا توجه و تمایلی به ریشه یابی عمیق مسائل آموزشی ندارد و چاره را در سرکوب فعالان صنفی و مدنی می جوید.
نیم نگاهی به کارنامه و فعالیت این فعالان به درستی نشان می دهد آنها دردمندانه، همه هم خود را برای حل بحرانها و معضلات آموزشی و صنفی نهادهاند. امیدواریم حاکمیت به رغم برخوردهای سنگین طی سالهای اخیر با فعالان صنفی و کارگری، با در پیش گرفتن سلسله کوششهای خردورزانه، به عواقب ناگوار صدور چنین احکامی نه فقط برای خانوادههای معلمان دربند یا جامعه معلمان بلکه برای داشتن آموزش و پرورشی سالم که خود اساس رشد و توسعه و سلامت جامعه است، اندیشه پیشه کند و جهت لغو این احکام به جبران خطاهای گذشته بپردازد و به این بهترین معلمان ایران وفا کند و دریابد که هیچ جفایی به حسن عاقبت نمیرسد.
به حسن خلق توان کرد صید اهل نظر
به دام و دانه نگیرند مرغ دانا را
کانون صنفی فرهنگیان گیلان ۲۷ اردیبهشت ۹۹