خبرگزاری هرانا – سحرگاه امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه، حکم اعدام ۱ زندانی دیگر که پیشتر از بابت اتهام “قتل” به اعدام محکوم شده بود، در زندان ارومیه به اجرا درآمد. با احتساب این زندانی شمار زندانیان اعدام شده امروز در این زندان به ۲ تن رسیده است. هرانا ساعتی قبل از اعدام دستکم ۱ زندانی دیگر و اخذ مهلت یک ماهه برای یک زندانی دیگر در این زندان جهت جلب رضایت اولیای دم خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با گذشت زمان اعدام یک زندانی دیگر در زندان ارومیه در سحرگاه امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه ۱۳۹۹، محرز شد.
هویت این زندانی “امین صفرکش از بند جوانان زندان ارومیه، با اتهام قتل” توسط هرانا احراز شده است.
با احتساب این زندانی شمار زندانیان اعدام شده سحرگاه امروز دوشنبه ۳۰ تیرماه در زندان ارومیه به ۲ تن رسیده است.
هرانا ساعتی قبل در گزارشی از اعدام دستکم ۱ زندانی با هویت “اسد کشاورز، ۴۵ ساله متاهل از بند ۱-۲ زندان ارومیه” در این زندان خبر داده بود.
اسد کشاورز حدود ۲۰ سال پیش از بابت اتهام “قتل” بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
یک زندانی نیز با اخذ مهلت یک ماهه از اولیای دم به بند بازگشت و در صورتی نتواند ظرف این مدتی رضایت خانواده مقتول را جلب کند، حکم وی در زمان تعیین شده اجرا خواهد شد.
هویت این زندانی “بیت الله مطلبی، متاهل، از بند مشاوره زندان ارومیه” توسط هرانا احراز شده است.
بیت الله مطلبی حدود ۱۰ پیش از بابت اتهام “قتل” بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.
هرانا روز یکشنبه ۲۹ تیرماه ۱۳۹۹ در گزارشی از انتقال این دو زندانی همراه با یک زندانی دیگر جهت اجرای حکم به سلولهای انفرادی زندان ارومیه خبر داده بود.
اعداماین دو زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلان نشده است.
بنا بر گزارش نهادهای بینالمللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.
بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۹ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹) دستکم ۲۴۸ شهروند اعدام شدند و ۱۰۸ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۴ کودک-مجرم اشاره کرد و همینطور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملا عام بوده است.
بنا بر همین گزارش بیش از ۷۵ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمیشوند که نهادهای حقوق بشری اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” میخوانند.