بحران کرونا؛ افزایش تراکم جمعیت در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ

شنبه, 11ام مرداد, 1399
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – انتقال حدود نیمی از زندانیان محبوس در تیپ ۲ زندان تهران بزرگ به تیپ ۵ این زندان طی روزهای گذشته موجب افزایش تراکم جمعیت به ویژه در زمان شیوع ویروس کرونا شده است. این انتقال در حالی است که زندان تهران بزرگ فاقد تجهیزات لازم برای انجام آزمایش کرونا است. همچنین مواد ضدعفونی کننده، ماسک، دستکش و سموم به هزینه خود زندانیان تهیه می‌شود. به علاوه قطعی آب و برق در بسیاری از ساعات شبانه‌روز، تراکم جمعیت و خاموش کردن چیلرها موجب افزایش حشرات موذی همچون ساس در زندان شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، انتقال حدود نیمی از زندانیان محبوس در تیپ ۲ زندان تهران بزرگ به تیپ ۵ این زندان موجب افزایش تراکم جمعیت به ویژه در زمان شیوع ویروس کرونا شده است.

این انتقال در حالی صورت گرفته که زندان تهران بزرگ فاقد تجهیزات لازم برای انجام آزمایش کرونا است. همچنین مواد ضدعفونی کننده، ماسک، دستکش و سموم به هزینه خود زندانیان تهیه می‌شود. تیپ ۵ زندان تهران بزرگ متشکل از ۱۰ سالن است که تا پیش از این جمعیت هر سالن آن حدود ۲۰۰ نفر بود. اما با تصمیم اخیر مسئولان زندان مبنی بر انتقال زندانیان از تیپ ۲ به این محل تراکم جمعیت در هر سالن به شدت افزایش یافته است.

تعدادی از خانواده‌های زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ طی تماس با هرانا از ابتلای ۷۸ نفر و مرگ ۲ تن طی روزهای اخیر گزارش داده‌اند، هرانا تا زمان تنظیم این گزارش قادر به تایید مستقل این گزارشات نشد و کماکان موضوع را در دست بررسی دارد.

از سوی دیگر گفته می‌شود تعدادی از زندانیان محبوس در سالن ۳ تیپ ۵ این زندان با سرفه و سردرد مواجه شده‌اند و تاکنون به وضعیت آنها رسیدگی نشده است.

یک منبع مطلع از شرایط زندان تهران بزرگ در این خصوص به هرانا گفت: “هفته‌ای یکبار به صورت رندوم تعدادی از زندانیان را فراخوانده و با تب سنج دمای بدنشان را چک می‌کنند و یا فشار خونشان را می گیرند. اگر به فرد مشکوک شوند که تب دارد به بهداری مرکزی زندان که در وسط مجموعه زندان تهران بزرگ واقع شده منتقل می‌شود و در صورت تشخیص بیماری به بیمارستان منتقل خواهد شد. گفته می‌شود که روزهای گذشته ابتلای دستکم ۸ نفر به این بیماری در تیپ ۵ تایید شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند. همچنین زندانیان پس از بازگشت از مرخصی به کتابخانه زندان که به عنوان قرنطینه اختصاص داده شده منتقل می‌شوند و تا ۲ ماه و پیش از انجام تست حق خروج از قرنطینه را ندارند. هرچند شرایط قرنطینه نیز فاقد استانداردهای لازم است”.

به گفته این منبع مطلع ماسک در زندان همچون یک کالای لوکس به قیمت هر عدد ۲۰ الی ۲۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

به علاوه قطعی آب و برق در ساعات طولانی، افزایش تراکم جمعیت و خاموش کردن چیلرها موجب افزایش حشرات موذی همچون ساس در زندان شده است.

این منبع مطلع همچنین افزود: “آب در هر شبانه‌روز حداقل ۱۰ ساعت قطع است که بیشتر این قطعی هم در ساعات روز اتفاق می‌افتد. برق هم گاهی قطع می‌شود. چیلرها به دلیل قطعی آب و برق کار نمی‌کنند. همچنین همین چیلرها اتاق افسر نگهبان را هم خنک می‌کنند و اگر نگهبانان سردشان شود آن را خاموش می‌کنند. تراکم جمعیت بند و عدم رعایت مسایل بهداشتی از سوی برخی از زندانیان به ویژه زندانیان معتاد موجب بیشتر شدن حشرات موذی چون ساس شده است. در هفته‌های اول شیوع کرونا سمپاشی و ضد عفونی کردن بندها به هزینه زندان انجام می‌شد اما پس از پایان بازدید بازرس سازمان زندان‌ها از زندان تهران بزرگ این روند هم متوقف شد و حالا هزینه سمپاشی و ضد عفونی کردن محیط برعهده خود زندانیان است. قیمت سم نیز از زمانی بازرس سازمان‌ها به زندان نرفته افزایش ۲ برابری داشته و حالا ۱۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود”.

از سوی دیگر سازمان عفو بین‌الملل امروز اعلام کرد نسخه‌هایی از چهار نامه را رویت کرده که از طرف مقامات سازمان زندان‌ها که زیر نظر قوۀ قضانیه فعالیت می‌کند، به وزارت بهداشت نوشته شده و زنگ خطر را درباره کمبود شدید تجهیزات حفاظتی شخصی، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات و لوازم پزشکی کلیدی به صدا درآورده است. وزارت بهداشت این درخواست‌ها را بی‌پاسخ گذاشته و زندان‌های ایران همچنان در مقابل شیوع بیماری‌های واگیردار به شکلی فاجعه‌باری فاقد تجهیزات الزامی است.

این درحالی است که اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان‌ها، فروردین امسال در خصوص حفظ سلامت زندانیان مدعی شد که “ایران باید به عنوان مبتکر حمایت از حقوق زندانیان در دنیا شناخته شود”.

هرانا خرداد امسال در گزارشی جامعه با عنوان “بیست هزار زندانی؛ گزارشی از مشکلات زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ” به مشکلات زندانیان در زندان تهران بزرگ پرداخت.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.