بنیاد برومند: در دوره محمد یزدی، دستکم ۷ نفر گردن زده شده و ۲۶ نفر سنگسار شدند

پنجشنبه, 20ام آذر, 1399
اندازه قلم متن

بنیاد حقوق بشری عبدالرحمان برومند اعلام کرد که در دوره ریاست محمد یزدی بر قوه قضاییه، دستکم ۲۶ نفر سنگسار شدند و یک نفر با پرت شدن از بلندی اعدام شده است.

بر اساس آمار این بنیاد، در این دوره دستکم هفت نفر گردن زده شدند و حکم قطع عضو دستکم ۴۲ نفر اجرا شده است.

حکم سنگسار معمولا برای رابطه جنسی خارج از ازدواج زنان و مردان متاهل و پرتاب از بلندی برای روابط جنسی مردان با یکدیگر که در قوانین اسلامی «لواط» خوانده می‌شود، به اجرا درمی‌آید.

این بنیاد نوشت که به دلیل محدودیت فعالیت سازمان‌های حقوق بشری و دسترسی به رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی در دهه ۶۰ و ۷۰ شمسی قطعا آمار واقعی بیش از این تعداد است.

محمد یزدی، رییس سابق قوه قضاییه ایران و رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، روز چهارشنبه ۱۹ آذر ماه در سن ۸۹ سالگی درگذشت.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۱ آبان در حکمی احمد خاتمی را به‌جای یزدی به عنوان عضو شورای نگهبان منصوب کرد و نوشت که او «به علت عوارض جسمی و کهولت» از سمت خود استعفا داده است.

یزدی پس از انتصاب خامنه‌ای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی به سمت رییس قوه قضاییه منصوب شد و ۱۰ سال در این سمت بود.

او همچنین در دوره‌های مختلف عضو فقهای شورای نگهبان بود.

یزدی در دوره‌های مختلف در حمله به مراجع تقلید و روحانیون شیعه مخالف روح‌الله خمینی و خامنه‌ای از جمله محمدکاظم شریعتمداری و حسینعلی منتظری نقش داشت.

بهار سال ۱۳۸۷ عباس پالیزدار، دبیر وقت کمیته تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضاییه، اعلام کرد یزدی در زمان ریاستش بر این نهاد در نامه‌ای به وزیر جهاد کشاورزی گفته بود که فرزندش حمید بیکار است و خواسته بود او «از ‏جنگل‌های شمال جهت صادرات چوب بهره‌مند گردد».

یزدی همچنین برای تاسیس دانشکده علوم قضایی زنان و تامین هزینه‌های آن، پس از ارسال نامه‌ به وزیر صنعت، خواستار مالکیت کارخانه لاستیک دنا شده بود. به گفته پالیزدار، این کارخانه که ۶۰۰ میلیارد تومان ارزش داشت، ده میلیارد تومان به دانشکده علوم قضایی فروخته شد.

یزدی خبرها درباره فساد اقتصادی مربوط به خانواده‌اش را رد می‌کرد.

از: ایران اینترنشنال


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.