کرونا در ایران؛ بیش از ۹ هزار بیمار دیگر، افزایش تعداد شهرهای قرمز و نارنجی، فوت ۸۱ نفر دیگر

وزارت بهداشت ایران در روز دوشنبه از جان باختن ۸۱ بیمار دیگر بر اثر ابتلا به کرونا و شناسایی ۹ هزار و ۳۰۰ بیمار جدید در یک شبانه‌روز گذشته خبر داد.

به این ترتیب مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۶۲ هزار و ۴۷۸ نفر و تعداد کل بیماران کووید ۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۶۴ هزار و ۹۸۴ نفر رسید.

به گفته سیما لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران سه هزار و ۹۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.

مقام‌های وزارت بهداشت ایران در حالی به‌طور روزانه آمار ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را بدون ارائه آمار تفکیکی در اختیار رسانه‌ها قرار می‌دهند که تردیدهای جدی نسبت به درستی این آمار وجود دارد و سازمان نظام پزشکی ایران آمار قربانیان را سه تا چهار برابر آمار رسمی می‌دانند.

افزایش تعداد شهرهای نارنجی و قرمز

در همین حال، سخنگوی ستاد مقابله با کرونا ضمن هشدار درباره «خیز قطعی کرونا» در «نوار غربی و مرکزی ایران» از افزایش تعداد شهرهای نارنجی و قرمز کشور در روزهای آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا رئیسی روز دوشنبه، نهم فروردین ماه از تبدیل وضعیت ۱۸ شهرستان دیگر به نارنجی و دو شهرستان دیگر به قرمز در روزهای آینده خبر داده است.

بر اساس آخرین اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا در روز شنبه، هفتم فروردین ماه، وضعیت ۲۳ شهرستان به رنگ قرمز و ۴۴ شهرستان به رنگ نارنجی گزارش و سفر «از» و «به» این ۶۷ شهر کشور ممنوع اعلام شده بود.

بر اساس تعریف ستاد کرونا در وضعیت قرمز یا «خیلی پرخطر» از هر صدهزار نفر در یک شهرستان، دست‌کم ۱۰ نفر و در وضعیت نارنجی یا «پرخطر» از هر صدهزار نفر در یک شهرستان، دست‌کم شش نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری شده‌اند.

انتقاد از روند کند واکسیناسیون در ایران

در همین حال قاسم جان‌بابایی، معاون وزیر بهداشت ایران روز دوشنبه درباره شیوع گسترده ویروس جهش‌یافته در کشور هشدار داد و گفت که «تا پایان ماه رمضان [یک ماه و نیم آینده] جمع زیادی از افراد پرخطر علیه ویروس کرونا واکسینه می‌شوند».

این در حالی است که حسین کرمانپور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی در همین روز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا از روند کند واکسیناسیون کرونا در ایران انتقاد کرده و تعداد جمعیتی که واکسن به آن تزریق شده را در مقایسه با جمعیت عمومی منتظر واکسن «بسیار ناچیز» دانسته است.

محسن مصلحی، دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور هم روز یکشنبه، هشتم فروردین ضمن انتقاد از آغاز دیرهنگام واکسیناسیون و سرعت کم آن در ایران گفته بود: «واکسیناسیون گروه‌های اولویت‌دار در ایران به خاطر ورود دوز کم واکسن تا این لحظه با سرعت کندی پیش رفته است.»

کیانوش جهان‌پور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت ایران، دوم فروردین ماه امسال گفته بود که تنها ۷۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در شبکه بهداشتی کشور توزیع شده است. به این ترتیب در بهترین حالت تاکنون تنها ۳۵۰ هزار نفر از جمعیت ایران واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.

این در حالی است که ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت ایران، اوایل اسفند سال گذشته وعده داده بود که تا پایان سال ۱۳۹۹، ۱.۳ میلیون نفر با اولویت کادر درمان واکسن دریافت خواهند کرد.

از: رادیو فردا

*****

هشدار نظام‌ پزشکی درباره تعلل دولت؛ بسیار کمتر از یک درصد جمعیت واکسینه شده‌اند

در شرایطی که وزارت بهداشت ایران آغاز پیک چهارم بحران کرونا در کشور را تایید می‌کند،‌ سازمان نظام پزشکی هشدار داده واکسیناسیون صورت‌ گرفته «بسیار ناچیز» بوده و تاکنون میزانی بسیار کمتر از یک درصد جمعیت را پوشش داده است.

حسین کرمان‌پور، مدیرکل روابط عمومی نظام پزشکی، روز دوشنبه ۹ فروردین‌ماه به خبرگزاری ایرنا گفت:‌ «نقدی که به روند واکسیناسیون در کشور هست این است که کند است. این تعداد چند صدهزار واکسن واردشده در مقابل جمعیت میلیونی ایران میزان قابل توجهی نیست.»

کرمانپور در ادامه اشاره کرد شهروندان بیش از گذشته «حواسشان هست» و پس از یک سال تحمل محدودیت «خسته شده‌اند و می‌خواهند کنار هم باشند.»

به گفته این مقام نظام پزشکی،‌ پس از بیش از یک ماه از ورود واکسن کرونای  روسی «اسپوتنیک وی» و آغاز واکسیناسیون، تنها حدود ۱۶۱ هزار نفر مورد تزریق قرار گرفته‌اند. این تعداد کمتر از یک‌پنجم درصد (۰/۱۹ درصد) از جمعیت ۸۳ میلیون نفری کشور را تشکیل می‌دهد.

از میان کشورهای منطقه گزارش‌ها حاکیست ترکیه با جمعیتی مشابه ایران تاکنون به بیش از ۱۴ میلیون نفر، حدود ۱۷ درصد جمعیت، دست‌کم یک دوز از واکسن و به حدود شش میلیون نفر نیز دو دوز از آن را تزریق کرده و همچنان در حال دریافت محموله‌های جدید است. 

در اسرائیل هم بیش از ۵۵ درصد جمعیت یک دوز از واکسن فایزر-بیونتک را دریافت کرده‌اند. همچنین امارات متحده عربی تاکنون به بیش از ۷/۳ میلیون نفر، نزدیک به سه‌چهارم جمعیت، واکسن تزریق کرده است.

با این حال مقام‌های حکومت ایران سرعت پایین واکسیناسیون را مساله‌ای «جهانی» خوانده و به «خلف وعده» در تحویل محموله‌های واکسن ارجاع می‌دهند.

این در حالی است که وزارت بهداشت ایران قبلا اعلام کرده بود تا پایان سال ۱۳۹۹، یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را واکسینه خواهد کرد. کیانوش جهان‌پور، مدیر روابط عمومی این وزارتخانه، روز شنبه شمار واکسن‌های توزیع‌شده در کشور را ۶۹۵ هزار دوز عنوان کرد.

جهان‌پور هفته گذشته هم رسما شکست اجرای برنامه ملی واکسیناسیون برای سال ۹۹ را اعلام کرده بود.

 

تهران در پیک چهارم بحران

 

همزمان پیام طبرسی،‌ عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، به خبرگزاری برنا گفته در تهران پیک چهارم شیوع بیماری آغاز شده است. پیشتر هم در استان‌های دیگر از جمله کهگیلویه و بویراحمد مسئولان هشدار مشابهی داده بودند.

طبرسی همچنین اشاره کرده که «میزان ورودی و بستری بیماران به مراکز درمانی افزایش یافته و تخت‌های بیمارستان‌ها پر شده است.»

به گفته او، بیماران از تمامی رده‌های سنی به این ویروس مبتلا شده‌اند.

کرونای جهش‌یافته در کشور پخش شد

قاسم جان‌بابایی،‌ معاون درمان وزارت بهداشت،‌ اعلام کرده که کرونای جهش‌یافته «به صورت گسترده» در کشور پخش شده است.

او درباره واکسیناسیون گفت: «تا پایان ماه رمضان جمع زیادی از افراد پرخطر علیه ویروس کرونا واکسینه می‌شوند.»

این مقام وزارت بهداشت افزود: «دو ماه بعد با تولید انبوه واکسن و واکسی

از: ایران اینترنشنال

توسط -

سایت ملیون ایران در تاریخ

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل