احمدی نژاد علیرغم تخلفات مکرر بدون هیچ مجازاتی دولت را تحویل داد

یکشنبه, 27ام مرداد, 1392
اندازه قلم متن

تخلفات دولت دهم در گفت‌وگوی قانون‌آنلاین با ثروتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی: دولت دهم بدون هیچ مجازاتی دولت را تحویل داد

در سال ۹۱ دولت از میان ۵۳ قانون مصوب مجلس تنها ۵ قانون را به موقع ابلاغ کرده است. ۲۶ قانون دیگر با تاخیر ابلاغ شده و مابقی اصلا ابلاغ نشده است/با وجود آنکه اختیار استیضاح رییس جمهور داشتیم اما بنا به برخی مصلحت‌ها از استفاده این اختیار محروم شدیم.

دولت دهم بدون هیچ مجازاتی دولت را تحویل داد/لزوم اصلاح قانون اساسی

قانون آنلاین-یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی معتقد است که تخلفات دولت دهم بسیار زیاد بوده است که مجلس برای مقابله با آن ها هیچ کاری نتوانسته بکند. وی تاکید دارد که مجلس یا باید اختیار کامل برای استفاده از اختیارات خود را داشته باشد یا اینکه قانون اساسی اصلاح شود و چاره‌ای برای برخورد با تخلفات دولت‌ها در نظر گرفته شود.

موسی الرضا ثروتی نماینده بجنورد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار قانون‌آنلاین، با اشاره به حجم بالای تخلفات دولت دهم که هنوز مورد رسیدگی قرار نگرفته‌اند، گفت:متاسفانه مجلس نتوانست از ابزارهای نظارتی خود برای مبارزه با تخلفات دولت‌های نهم و دهم استفاده کند. سوال از رییس جمهور که بنا به ملاحظات مقام معظم رهبری متوقف شد و استیضاح وزرا یا تذکر به آنان هم آنچنان تاثیری نداشت.

وی با تاکید بر اینکه با حجم بالای تخلفات انباشته شده دولت روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه در سال ۹۱ دولت از میان ۵۳ قانون مصوب مجلس تنها ۵ قانون را به موقع ابلاغ کرده است. ۲۶ قانون دیگر با تاخیر ابلاغ شده و مابقی اصلا ابلاغ نشده و یا رییس مجلس با استفاده از اختیار قانونی خود اقدام با ابلاغ آن‌ها کرده است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به هیات حل اختلاف قوا، تاکید کرد: متاسفانه این هیات که با دستور رهبری و برای همین امور تشکیل شده بود هیچ کای انجام نداد و در حال حاضر با این اقدامات غیرقانونی دولت دهم جامعه با بن بست‌های زیادی روبرو شده است.

ثروتی ادامه داد: متاسفانه افکار عمومی مجلس را در این مورد مقصر می‌دانند که با این تخلفات دولت دهم برخوردی نکرده است. اما مجلس عملا کاری نمی‌توانست انجام دهد. طی عمر دولت دهم بیش از دو هزار تذکر به رییس‌جمهور داده شد که هیچ توجهی به آن‌ها صورت نگرفت. از سوی دیگر اگر دولت یازدهم نیز همین دست تخلفات را انجام دهد عملا دست مجلس بسته است چراکه با دولت دهم برخوردی نکرده است.

این نماینده مجلس معتقد است که در قانون اساسی باید اصلاحاتی صورت بگیرد یا اینکه مجلس بتواند آزادانه بدون توجه به مصلحت اندیشی‌ها از اختیارات قانون خود استفاده کند.

وی افزود: ما در طول عمر دولت های نهم و دهم تنها برای چهار مورد توانسیتم دولت را به قوه قضاییه معرفی کنیم که این موارد هم نتیجه‌ای نداشت چراکه رییس جمهور مصونیت داشته و قوه قضاییه هم با آن ها برخورد خاصی نمی‌کند.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به شعارهای ایجاد عدالت دولت دهم اشاره کرد و گفت: نه تنها عدالت محقق نشده است بلکه طی سال های اخیر فاصله طبقاتی در استان‌ها چندین برابر شده است. با وجود آنکه ما دولت را مکلف کرده بودیم سالانه فاصله طبقاتی را به میزان ده درصد کاهش دهد اما دولت دهم هیچ کاری نکرد و حتی مصوبات فریبنده ‌ای که در سفرهای استانی وعده آن‌ها به مردم داده می‌شد به مرحله اجرا نرسید. در این میان هیچ کس هم پاسخگو نیست. باید چاره جدیدی در نظر گرفته شود تا مجلس یا هر نهاد دیگری بتواند در مقابل رفتارهای غیرقانونی دولت‌ها کاری انجام دهد.

ثروتی با اشاره به اختیار نمایندگان برای استیضاح رییس جمهور، خاطرنشان کرد: با وجود آنکه ما چنین اختیاری داشتیم اما بنا به برخی مصلحت‌ها از استفاده این اختیار محروم شدیم. ما حتی طرحی تدوین کردیم که کارهای خلاف قانون دولت را بدون نوبت و بدون هزینه زودتر بررسی کنیم اما متاسفانه ما برای برخورد با رفتارهای غیرقانونی دولت بن بست‌های قانونی داریم.

وی تاکید کرد: متاسفانه احمدی‌نژاد بدون هیچ گونه مجازات و تعیین تکلیفی دولت را به آقای روحانی تحویل داد و مجلس با دولت بعدی درگیری خواهد داشت چراکه انتظار دارد تخلفات دولت دهم را دولت یازدهم جبران کند.
از: قانون


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.