یکصد و ششمین روز اعتصاب سراسری کارگران صنعت نفت: بازگشت به روز اول

استان وایر– اعتصاب سراسری کارگران پیمانی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی وارد یکصد و ششمین روز خود شدبا عدم تحقق وعده‌ها و گفته‌های مقامات مسوول و شرکت‌های پیمان‌کاری، کارگرانی که به کار بازگشته بودند، دوباره به اعتصابیون پیوستند.

«شورای سازمان‌دهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت» از بازگشت به اعتصاب کارگران جوش‌کار «شرکت پایندان» در طرح توسعه فاز ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی خبر داد و نوشت: «از روز دوم مهرماه، کارگران جوش‌کار شرکت پایندان ۱۰ روز به پیمان‌کار خود فرصت دادهاند تا نسبت به انعقاد قراردادهای جدید کاری اقدام کند

این کارگران با انتقاد از شرایط قراردادهای روزمزد خود می‌گویند: «دستمزد ما روزانه تعیین می‌شود. اما برای این که مشمول بیمه کامل شویم، باید حداقل ۲۴ روز کامل بدون مرخصی در هر ماه کار کنیم که بسیار دشوار است. با این شرایط، بعد از ۴۰ سال کار سخت هم نمی‌توانیم بازنشسته شویم

به گفته جوش‌کاران، در قراردادهای روزمزد، بسیاری از حقوق و امکانات اولیه شغلی وجود ندارند. مذاکرات با کارفرمایان پیمان‌کار در بسیاری از پروژه‌ها بی‌نتیجه مانده‌تند، تنها در برخی سایت‌ها جوش‌کاران توانسته‌اند حقوق اولیه خود را به دست آورند.

 

اعتصاب مجدد کارگران پروژه‌ای شرکت IGC شاغل در فاز ۱۴ عسلویه

کارگران «شرکت IGC» شاغل در پروژه‌های فاز ۱۴ عسلویه هم از روز شنبه سوم مهرماه در اعتراض به خُلف وعده پیمان‌کاران و کارفرمایان در تحقق مطالبات آن ها، بار دیگر دست به اعتصاب زدندکارگران پروژه‌ای خواهان افزایش دستمزد مطابق لیست پیشنهادی مزدی از طرف خودِ کارگران و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت هستند.

 

اعتراض کارگران پتروشیمی بندر امام

جمعی از کارگران پتروشیمی بندر امام روز سه‌شنبه ۳۰ شهریور  در اعتراض به اقدام این شرکت نسبت به قرار دادن وضعیت و انتقال ۳۰۰ نفر از پرسنل به زیر نظر شرکت عملیات غیرصنعتی بندر ماهشهر، برای چندمین بار مقابل پتروشیمی بندر امام دست به تجمع اعتراضی زدند.

این گروه که سابقه کار بین ۱۰ تا ۱۵سال دارند، خواستار بازگشت خود به شرکت مادر هستند. چرا که این انتقال موجب حذف برخی مزایا مانند پاداش تولید و کاهش دریافتی‌های کارگران شده است.

آن‌ها که از اواخر سال ۱۳۹۹ به شرکت زیرمجموعه منتقل شده‌اند، می‌گویند: «در صورت عدم توجه مسوولان و تا تحقق این مطالبه از اعتراضات خود دست برنخواهیم داشت.»

 

اعتصاب کارگران شرکت پیمان‌کاری پارس قدرت

گروهی از کارگران «شرکت پیمان‌کاری پارس قدرت» شاغل در پتروپالایش کنگان نیز روز شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۰ از ادامه فعالیت خودداری کردنداین کارگران با وعده مساعدت پیمان‌کاران مبنی بر رسیدگی به مطالبات، فعالیت خود را از سر گرفته بودند ولی در پی عدم تحقق وعدههای داده شده، بار دیگر به اعتصابیون پیوستند.

 

اعتصاب مجدد کارگران پروژه‌ای شاغل در فاز ۱۴ پارس جنوبی

کارگران شاغل در شرکت‌های مستقر در بخش توسعه‌ فاز ۱۴ عسلویه هم از روز ۲۷ شهریور بار دیگر به به اعتصاب پیوسته و مقابل دفتر «مپنا» تجمع کردندکارگران خواستار عقد قرارداد جدید با افزایش دستمزد بر اساس لیست مزدی پیشنهادی خود کارگران و‌ تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت هستند و پیمان‌کارانی از جمله «شرکت استیم» با وعده‌ اجرای این خواست‌ها» کارگران را به سر کار بازگردانده بودنداما در روزهای اخیر به کارگران اعلام کرده‌اند که دستمزدها را ۱۵درصد افزایش می‌دهند و تغییری نیز در نوبت کاری نخواهند داد.

 

تماس بازرسی وزارت نفت با کارگران پروژه‌ای

بازرسی وزارت نفت با نماینده کارگران پروژه‌ای که پیش از این یک طومار اعتراضی را امضا کرده بودند، تماس گرفته و خواستار ارایه مستنداتی در ارتباط با لیست‌های بیمه شده است. از نماینده کارگران خواسته شده است اسنادی ارایه دهد که نشان بدهد کارگران متخصص پیمان‌کاری در لیست‌های بیمه ارسالی کارفرمایان، همگی «کارگر ساده» هستند.

بیش از هزار نفر از کارگران اعتصابی پیش از این طومار اعتراضی امضا کرده و یک نسخه از آن را به وزارت نفت تحویل داده‌اند؛ نسخه‌هایی از این طومار به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ارایه شده استنمایندگان کارگران پروژه‌ای که عموماً در پروژه‌های نفت و گاز جنوب کشور مشغول به فعالیت هستند، ابراز امیدواری می‌کنند این پی‌گیری‌ها به نتیجه برسد و وزارت نفت با قانون‌شکنی‌ها و اجحافاتِ پیمان‌کاران برخورد کند.

یکی از مشکلات این کارگران، در نظر گرفته نشدن تخصص و مهارت آن‌ها است؛ مساله‌ای که باعث می‌شود در لیست بیمه، همیشه کارگر ساده باشندکارگران پروژه‌ای می‌گویند: «امیدواریم لااقل همین مشکل توسط وزارت نفت در اسرع وقت حل شود

 

اعتراض کارگران شرکت پالایش گاز فجر

کارگران «پالایشگاه گاز فجر جم» عسلویه در اعتراض به پایین بودن دستمزدها و شرایط شغلی خود دست از کار کشیدند و در محوطه این پالایشگاه تجمع کردند. این گروه از کارگران خواسته‌های خود را «حذف اضافه کاری غیرموظفی و عدم پرداخت مطالبات بک‌پی یکسان با دیگر شرکت‌های گازی و نفتی هم‌جوار اعلام کردندمعترضان، نیروهای ارکان ثالث پالایشگاه فجر هستند که می‌گویند علی‌رغم چندین بار اعتراض طی ماه‌های گذشته نتیجه‌ای نگرفته‌اند و پاسخی به مطالبات آن‌ها نداده‌اند.

 

اعتصاب کارگران پروژه‌ای پتروشیمی بوشهر

کارگران پروژه‌ای «شرکت استیم» شاغل در سایت یک پتروشیمی بوشهر دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

این کارگران که حدود ۸۰ نفر از مشاغل جوش‌کار، فیتر، سیویل، داربست‌بند، نصاب، قالب‌بند و بتون‌ریز هستند،در اعتراض به عدم تحقق وعده‌های پیمان‌کار دست به اعتصاب زدندآن‌ها هم مثل دیگر کارگران اعتصابی، خواهان افزایش دستمزد و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت بر اساس خواست کارگران و وعده‌ پیمان‌کار هستند.

 

خواسته‌های کارگران

کارگران پروژه‌ای نفت، گاز و پتروشیمی که از تاریخ ۲۹ خرداد دست به اعتصاب سراسری زده بودند، هنوز در اعتصاب به سر می‌برندبخش‌هایی از کارگران که با وعده‌ی تحقق خواست‌ها از سوی پیمان‌کاران به سر کار بازگشته بودند، با خُلف وعده از سوی آن‌ها، مجدداً به اعتصاب بازگشته‌اند.

«شورای سازمان‌دهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت» در بیانیه ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ خود، هفت خواسته‌ کارگران پیمانی را به این شرح اعلام کرده بود:

– مزد هیچ کارگر شاغل در نفت نباید کمتر از ۱۲ میلیون تومان باشدافزایش مزدها با بالا رفتن نرخ تورم، افزایش دستمزد سایر سطوح مزدی با توافق نمایندگان کارگران.

-پرداخت به موقع مزدها.

-کوتاه شدن دست پیمان‌کاران از صنعت نفت، قراردادهای مستقیم و دایم.

-ممنوعیت اخراج کارگران.

– لغو قوانین برده‌وار مناطق آزاد اقتصادی.

-رعایت استانداردهای بهداشتی، محیط زیستی و ایمنی محیط کار و بالابردن استانداردهای بهداشتی خوابگاه‌ها و سرویس‌های بهداشتی.

پایان دادن به امنیتی‌سازی محیط‌های کار و به رسمیت شناختن حق تشکل، تجمع و اعتراض کارگران

 

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

خروج از نسخه موبایل