پس از سوریه و عراق، صادرات خودرو از ایران به جمهوری آذربایجان هم متوقف شد

چهارشنبه, 26ام آبان, 1400
اندازه قلم متن

خودرو دنا با نام خزر از خودروهای پرمشتری در بازار کشور آذربایجان است

خودرو دنا با نام خزر از خودروهای پرمشتری در بازار کشور آذربایجان است

رئیس اتاق بازرگانی ایران و آذربایجان روز چهارشنبه ۲۶ آبان از توقف صادرات خودرو به آذربایجان «به‌دلایل سیاسی» خبر داد و اعلام کرد پروژه مشترک ایران و جمهوری آذربایجان در حوزه خودرو نیز متوقف شده است.

حسین پیرمؤذن، رئیس اتاق بازرگانی ایران و جمهوری آذربایجان، به خبرگزاری ایلنا گفت به‌رغم وجود تفاهمنامه خودرویی مربوط به چهار سال پیش و افتتاح یک شعبه در آذربایجان، «به دلیل مسائل سیاسی دیگر هیچ صادراتی در حوزه خودرو به آذربایجان نداریم و پروژه مشترک هم متوقف شده است».

به‌گفته این مقام مسئول، در حال حاضر «نه‌تنها در مورد خودرو که در مابقی صنایع هم که صنعتگران ما در آذربایجان کار را شروع کرده و کلنگ‌زنی کرده بودند، متأسفانه الان تعطیل شده‌اند».

این در حالی است که در بازار جمهوری آذربایجان محصولات ایران‌خودرو پرمشتری بود و خودرو دنا با نام خزر در این کشور مونتاژ می‌شد.

بر اساس گزارش‌های دیگر، جمهوری آذربایجان تنها کشوری نیست که ایران در بازار خودرو آن‌ها به دلایل فنی یا سیاسی و یا تحریم‌های بانکی آمریکا علیه ایران با مشکل مواجه شده است.

پیش از این گزارش شده بود که صادرات خودروهای ایرانی به عراق منتفی شده و مهم‌ترین دلیلی که سبب شد عراق خودروهای ایرانی را نپذیرد این بود که خودروسازان ایران استانداردهای بین‌المللی را رعایت نمی‌کنند.

با این حال برخی فعالان بازار «تحریم‌ها و سنگ‌اندازی‌های آمریکایی‌ها» را دلیل دیگر این وضعیت اعلام کرده‌اند ضمن آن‌که در عراق خدمات پس از فروش برای خودروهای ایرانی وجود ندارد.

بازار خودرو سوریه نیز از دیگر بازارهای صادراتی بزرگ ایران بود که به دلیل جنگ داخلی این کشور عملاً از دست خودروسازان ایرانی خارج شد و دو روز پیش نیز سایت اتاق بازرگانی تهران از «لغو مجوز واردات خودرو از ایران به سوریه توسط دولت سوریه» خبر داد.

یک محموله وارداتی خودرو در بندر کنگان در دی ماه ۱۳۹۳
بیشتر در این باره:

احتمال باز شدن راه واردات خودرو در سال آینده

اتاق بازرگانی تهران در این مورد نوشت که مجوز واردات خودرو ساخت ایران از سوی دولت سوریه «طی دست‌کم یک‌ سال‌ و نیم اخیر لغو شده‌ و هیچ خودرو تولید داخل به این کشور اجازه ورود به این کشور را ندارد».

بر اساس این گزارش، «تدوین و اعمال برخی استانداردهای سخت‌گیرانه از سوی دولت سوریه» از جمله دلایل ممنوعیت واردات خودرو و قطعات از ایران بوده‌، ضمن آن‌که دولت سوریه تعرفه واردات خودرو از ایران را نیز افزایش داده‌ است.

این در حالی است که از سال‌های گذشته، ایران‌خودرو کارخانه‌ای با سه سالن مجهز در این کشور احداث کرده است.

البته امروز محمدرضا نجفی‌منش، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در این مورد به خبرگزاری ایسنا گفت ممنوع شدن واردات خودروهای ایرانی به سوریه «نه به دلیل مشکلات فنی یا تیره شدن روابط که به دلیل مسائل اقتصادی است که در حال حاضر دولت سوریه با آن‌ها روبه‌روست».

به‌گفته نجفی‌منش، دولت سوریه با توجه محدودیت‌های ارزی محدودیت‌هایی را بر سر واردات برخی کالاها به این کشور وضع کرده که خودرو نیز بخشی از آن است و «در کنار ایران، واردات خودرو از بسیاری کشورهای دیگر نیز متوقف شده است».

از دست رفتن بازارهای خودروهای ایرانی در کشورهای منطقه در حالی رخ داده است که دولت ایران همچنان به‌دنبال راهی برای صادرات خودرو است.

در این زمینه، چندی پیش رضا فاطمی امین، وزیر صمت، از «تدوین و تکمیل برنامۀ مربوط به صادرات خودرو در آینده‌ای نزدیک» خبر داد و ادعا کرد که «تا پایان امسال تمامی موانع صادراتی را یک به یک حل خواهیم کرد تا در سال آینده دیگر مانعی در مسیر صادرکننده نباشد.»

با استفاده از خبرگزاری‌های ایسنا، ایلنا و وب‌سایت رادیو فردا / ر.ش

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.