رئیسی با وجود اعتراف به مشکلات کسری بودجه، گفت دولت او «به هیچعنوان اقتصاد را یعنی بودجه سال ۱۴۰۱ را» بر اساس احتمال رفع تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی تنظیم نمیکند.
با خروج آمریکا از برجام و اعمال دوباره تحریمهای بینالمللی علیه جمهوری اسلامی، درآمدهای نفتی و غیرنفتی این کشور شدیدا کاهش یافت و راه برای مبادله های بانکی برای جمهوری اسلامی دشوار شد.
رئیسی درباره تلاش های دولتش برای درآمدزایی به فروش اموال دولتی و افزایش مالیاتها اشاره کرد و گفت: «کسانی هستند که درآمدهای سرشاری دارند اما از دادن مالیات فرار میکنند. اینها باید مالیاتشان را پرداخت کنند. دوم مولدسازی داراییهای دولت است. دولت یکسری از داراییهایی دارد که اینها مولد نیستند و از طرف دیگر به عنوان داراییهای مازاد دولت تلقی میشوند. به هر دستگاهی نگاه میکنید، زمین و ساختمان و امکاناتی دارد و این امکانات را فریز کرده است. برای چه؟»
در حالی که وضعیت تولید در ایران به دلیل تحریمهای بینالمللی با مشکلات جدی مواجه است، رئیسی بدون اشاره به این تحریمها قول داد که این وضعیت را بهبود بخشد.
او گفت: «وضعیت باید برای تولید کننده و مصرف کننده، خریدار و فروشنده، برای همه قابل پیشبینی باشد. اینکه وضعیت قابل پیشبینی نباشد خیلی بد است. فعالان اقتصادی باید بتوانند چند ماه آینده را پیشبینی کنند. دنبال تحقق چنین شرایطی هستیم و این را هم کاملاً دستیافتنی میدانیم.»
او درباره تورم نیز مدعی شد: «گزارشی هم که در این مدت از مراکز آماری داریم حاکی از این است که تورم کنترل شده و رو به کاهش رفته است.»
این در حالی است که در روزهای اخیر با شکست مذاکرات هستهای وین در دور هفتم، قیمت هر دلار آمریکا در ایران رکورد شکاند و به بیش از سی هزار تومان رسید.