آلاینده های محیطی علت مشکلات تنفسی مردم خوزستان

سه شنبه, 14ام آبان, 1392
اندازه قلم متن

ahwaz-aludegi-hava

خبرگزاری شبستان//اهواز: طی بارندگی که ابتدای هفته جاری در اهواز و شهرهایی از خوزستان انجام شد، بیش از پنج هزار نفر از مردم به دلیل تنگی نفس و مشکلات ریوی به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه کردند. احتمالاتی مبنی بر اسیدی بودن باران ‌های اهواز مطرح شد و همچنین برخی علت بروز این حادثه را وجود مواد شیمیایی کارخانه های موجود در استان خوزستان و شست و شوی آلودگی آنها در هنگام باران و ورود آنها به سطح زمین عنوان کردند. در پی وضعیت خاص پیش آمده، ستاد بحران استان در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و با حضور متخصصان و فوق متخصصان آسم و آلرژی، محیط زیست و نیز مأموران اورژانس ۱۱۵ و مرکز بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه تشکیل جلسه داد.

همچنین دکتر سرمست رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بازدید از مراکز درمانی روند درمان بیماران را بررسی کرد و اداره‌ کل محیط زیست خوزستان به بررسی کارشناسی این وضعیت پرداخت و در نهایت آلاینده های محیطی علت بروز حادثه عنوان شد. بر این اساس دکتر محمدحسین سرمست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، در جلسه ستاد بحران استان اعلام کرد: تاکنون ۵ هزار و۸۰۰ نفر به علت بروز بیماری تنفسی به بیمارستان ها مراجعه کردند که ۹۰ درصد این مراجعات دراهواز بوده و درمان ها به خوبی انجام و بیماران با حال عمومی خوب مرخص شدند. وی با بیان اینکه بیشتر بستری ها مربوط به افراد مسن با بیماری قلبی، ریوی، اطفال و زنان بارداری بودند که زمینه آسم داشتند و هیچ مورد فوتی از این حادثه تاکنون گزارش نشده، اضافه کرد: اکثر بیماران به صورت سرپایی مداوا شدند ولی برخی به دلیل شدت بیماری در مراکز درمانی و بیمارستان ها بستری شدند.

دکتر سرمست، با اشاره به اینکه این رویداد می ‌توانست عواقب مرگباری داشته باشد که با دقت نظر در درمان بیماران و تلاش پزشکان متخصص، از این مساله جلوگیری شد، اظهار کرد: تا شب گذشته ۵۵۰ مورد بستری داشتیم که امروز ۵۰ نفر از این بیماران در بیمارستان ماندند و بقیه افراد با حال عمومی خوب مرخص شدند. وی با بیان اینکه آلاینده‌ های هوای اهواز به دلیل وجود صنایع بزرگ، بسیار زیاد است، تأکید کرد: با جریان باد و وزش باد، آلودگی هوا جابه‌ جا شده و از ایجاد مشکلات تنفسی جلوگیری می ‌شود. ولی این بار طبق اعلام محیط زیست و هواشناسی خوزستان، پیش از بارش باران با سکون و عدم جابه‌ جایی هوا و نبود جریان باد روبه‌ رو بودیم که همین مسأله موجب شد آلودگی هوای اهواز مشکل‌ ساز شده و شهروندان دچار مشکلات تنفسی شوند.

سید اسدالله موسوی، رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی خوزستان، تصریح کرد: عامل تنگی نفس جمعی از شهروندان خوزستانی که به دنبال نخستین بارش های پاییزی به اورژانس مراجعه کرده بودند، میکروبی و ویروسی نبوده بلکه محیطی گزارش شده است. وی با اشاره به اینکه این عامل به دنبال بارش ها با آب، ترکیباتی تشکیل داده و منجر به تصاعد بخاری در هوا شده که تنگی نفس افراد را به دنبال داشت، افزود: سال گذشته نیز حدود یک هزار نفر به دنبال نخستین بارش های پاییزی در خوزستان به اورژانس مراجعه کرده بودند اما موضوع به دلیل تعداد کم افرادی که دچار حمله های شدید شده بودند، مورد بررسی قرار نگرفت. وی با بیان اینکه برای رسیدن به علت بیماری۲۰۰ پرسشنامه بین بیمارستان ها توزیع شد تا با ثبت علائم و نشانه های بیماری آنها و نمونه برداری از محیط بیماران علت بیماری را پیدا کنند، عنوان کرد: علت اولیه و غیرکارشناسی بروز عارضه تنگی نفس محیطی گزارش شد.

سید محمد علوی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، با بیان اینکه همزمان با آغاز بارندگی در خوزستان مراجعات شهروندان به مراکز درمانی به علت مشکلات تنفسی، ابتدا در اهواز و سپس در سایر شهرهای استان آغاز شد، ادامه داد: علائم این بیماران مشابه و به صورت سندرم تنفسی حاد بوده که ناشی از سرفه و تنگی نفس است. وی با اشاره به اینکه اغلب مبتلایان سالمندان و افرادی بودند که سابقه بیماری تنفسی، قلبی و یا دیابت داشتند و نشانه ای از عفونت تنفسی در این افراد مشاهده نشد و به صورت سرپایی درمان شدند، خاطر نشان کرد: علت اصلی بروز این پدیده، آلودگی ‌های محیطی است که به همراه باران به سطح زمین می رسد. احمدرضا لاهیجان زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، با بیان اینکه بارش «باران اسیدی» در شهرهای صنعتی سابقه دارد. در این شهرها همیشه تا ۱۵دقیقه نخست بارندگی، باران اسیدی است و البته شدت آلایندگی هوا می تواند غلظت را بیشتر کند و تحلیل داده های دستگاه های پایش هوا در روزهای آتی نتیجه قطعی را نشان می دهد.

تابناک نیز نوشت: نمونه آب باران روز دوم «نیترات» داشت

احمدرضا لاهیجان‌زاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: در آنالیزی که روز دوم بارندگی ‌روی نمونه‌های آب باران انجام دادیم، سطح یکی از پارامتر‌ها بالا نشان داده شد؛ این پارامتر «نیترات» بوده ‌که بالا بودن میزان آن، احتمال باران اسیدی را قوت می‌دهد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.