انفجار دو موتورسیکلت و خودروی بمبگذاری شده در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در جنوب بیروت، پایتخت لبنان، حداقل ۲۳ کشته بر جای گذاشته است. گزارش ها حاکی است که رایزن فرهنگی ایران نیز به شدت زخمی شده است.
وزارت بهداشت لبنان اعلام کرده است که شمار کشته شدگان انفجارهای بیروت حداقل ۲۳
نفر و تعداد مجروحان نیز به ۱۴۶ نفر رسیده است.
یک مقام امنیتی لبنان میگوید که رایزن فرهنگی ایران در میانه کشته شدگان انفجارهای بیروت است. این مقام به خبرگزاری فرانسه گفته که هنگام ورود رایزن فرهنگی با سفارت این انفجار به وقوع پیوست که وی در اثر شدت جراحات وارده جان باخت. خبرگزاری رویترز نیز گزارش مشابهی منتشر کرده است.
شبکه تلویزیونی العالم نیز با اعلام این خبر گزارش داده که رایزن فرهنگی ایران، حجتالاسلام «ابراهیم انصاری» بوده است. این در حالی است که سفیر ایران در بیروت میگوید که آقای انصاری به شدت مجروح شده است.
شبکه العالم همچنین از زخمی شدن چهار پرسنل خود در جریان دو انفجار یاد شده خبر داده است.
رسانههای لبنان روز سه شنبه تصاویری از صحنه انفجار را نشان دادند که مجروحان در حال انتقال به بیمارستان بودند. منطقهای که در انفجار در آن به وقوع پیوسته است تحت کنترل شدید گروه حزبالله لبنان قرار دارد.
گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس حاکی است که در ورودی و سیاه رنگ سفارت ایران بر اثر این انفجار از جا کنده شد و ساختمان سه طبقه آن نیز آسیب دید.
سفارت ایران در بیروت در اطلاعیهای اعلام کرده که سفیر و کارکنان سفارتخانه در سلامت هستند و به آنها آسیبی نرسیده است.
انفجار دوم نیز در نزدیکی سفارت ایران به وقوع پیوست و باعث آتش گرفتن چندین خودرو شد. یکی از نگهبانان سفارت ایران به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که اولین انفجار توسط یک عامل انتحاری و با استفاده از موتورسیکلت صورت گرفت. لاشه موتورسیکلت در چند متری محل حادثه به چشم میخورد.
انفجار دوم که خسارات بیشتری بر جای گذاشت ناشی از منفجر شدن یک خودرو بمبگذاری شده بود.
هنوز هیچ فرد یا گروهی مسوولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است ولی به نظر میرسد که این انفجار بی ارتباط با تحولات سوریه نباشد.
در ماه اوت امسال نیز یک انفجار در بیروت باعث مرگ ۲۲ نفر شد. انفجار دیگری در ماه ژوئیه نیز ۵۳ نفر مجروح شدند.
ایران و گروه حزبالله لبنان از حامیان اصلی رژیم بشار اسد در سوریه هستند و از مارس ۲۰۱۱ به منظور مقابله با مخالفان مسلح این کشور، نیروها و تجهیزات نظامی برای تقویت ارتش سوریه فرستادهاند.
تحولات سوریه بر ثبات سیاسی لبنان نیز اثر گذاشته است و موافقان و مخالفان بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، بارها در خیابانهای بیروت با یکدیگر درگیر شدهاند.
از: رادیو فردا