اعتراضهای سراسری در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد و موج اعتراضها به شهرهای بزرگ رسید
همزمان با برخورد شدید نیروهای امنیتی با معترضان، روز دوشنبه، ۲۶ اردیبهشت، از شدت اعتراضهای سراسری در ایران کاسته شد اما در برخی شهرهای ایران به صورت پراکنده ادامه یافت.
در شهرکرد، مردم معترض کماکان در خیابانها هستند. ساکنان شهرکرد دوشنبه شب با شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «توپ، تانک، فشفشه، آخوند باید گم بشه» به خیابانها آمدند. آنها با تجمع در بلوار کاشانی این شهر، اعتراض خود به گرانی و حاکمیت را اعلام کردند. نیروهای امنیتی در این شهر با تجهیزات ضدشورش، ماشین آبپاش و همچنین کمک گرفتن از نیروهای بسیجی، در مناطق مختلف این شهر مستقر شدهاند و به محض شروع اعتراضهای مسالمتآمیز، با مردم برخورد میکنند.
برخی گزارشها حاکی از آن است که در شهرهای نیشابور و الیگودرز هم با وجود حضور گسترده نیروهای ضدشورش، اعتراضهای پراکندهای شکل گرفته است.
کاربران رسانههای اجتماعی خبر دادند که در شاهین شهر اصفهان هم مانند چهار روز گذشته، اعتراضهای مردمی به صورت پراکنده ادامه یافت.
از شهرهایی که طی روزهای گذشته اعتراضهای مردمی را شاهد بودند، حضور گسترده نیروهای امنیتی و همچنین آمادهباش نیروهای انتظامی گزارش شده است. برای نمونه، بنا بر گزارشهای مردمی، در بندر امام خمینی مقابل در ورودی کلانتری ۱۳ این شهر برای مقابله با اعتراضها، دیواری بتونی کشیده شد.
همزمان با ادامه اعتراضها در ایران، مشکلات معیشتی، کمبود نان به علت بسته شدن نانواییها و گرانی و کمبود روغن و دیگر محصولات هم روزبهروز بیشتر میشود و افزایش اعتراضهای صنفی در کنار اعتراضهای سراسری نشان میدهد که شرایط بیش از پیش ملتهب است.
اعتصاب رانندگان و کارگران شرکت واحد تهران ترافیک سنگینی در تهران ایجاد کرد و مردم در ایستگاههای اتوبوس سرگردان شدند و برخی برای رسیدن به مقاصد خود مجبور شدند از وانتهای عبوری بخواهند تا آنها را سوار کنند.
همزمان با این ترافیک عجیب در تهران، اعتراضهای پراکندهای هم در پایتخت شکل گرفت. عصر دوشنبه، گزارشهایی از تلاش برای شکلگیری حلقه اولیه اعتراضها در ونک منتشر شد. در شامگاه دوشنبه هم ویدیوهایی منتشر شد که نشان میداد برخی شهروندان در اطراف ونک سطلآشغال آتش زده و راهها را بستهاند. از صبح دوشنبه، حضور نیروهای ضدشورش در تهران هم بیش از روزهای گذشته شد و اینترنت همراه در برخی مناطق تهران در ساعاتی کاملا اختلال داشت و همین جرقه کوچک باعث شد که استانداری تهران از تعطیلی روز سهشنبه ادارات، دانشگاهها و مدارس استان تهران در کلیه مقاطع تحصیلی خبر دهد.
استانداری علت این تعطیلی را آلودگی هوای تهران اعلام کرد. این در حالی است که شرکت کنترل کیفیت هوای تهران کیفیت هوای این شهر را طی روزهای گذشته قابل قبول اعلام کرده بود. بر اساس اعلام این شرکت، کیفیت هوای تهران در روز دوشنبه، ۲۶ اردیبهشت، با شاخص ۸۸ در وضعیت قابل قبول بود. به ادعای این شرکت، در روز یکشنبه، ۲۵ اردیبهشت، هم کیفیت هوای تهران با شاخص ۷۴ در وضعیت قابل قبول قرار داشت.
روزهای گذشته که شرکت کنترل کیفیت هوای تهران هوای این شهر را قابلقبول ارزیابی میکرد، شهروندان زیادی به آلودگی هوای تهران معترض بودند. اما با کشیده شدن اعتراضها به تهران، این روند برعکس شد و خبرگزاری مهر صبح سهشنبه به نقل از شرکت کنترل کیفیت هوا، پس از تعطیلی تهران اعلام کرد: «هماکنون شاخص آلودگی هوای پایتخت روی عدد ۴۴۱ یعنی در وضعیت خطرناک قرار دارد.»
پیش از این سازمان لیگ فوتبال ایران هم به بهانه کرونا و به استناد ابلاغیه وزارت کشور اعلام کرد که تمامی بازیهای لیگ بدون تماشاگر برگزار خواهند شد.
فیلتربان در مورد وضعیت اینترنت ایران در روز دوشنبه، ۲۶ اردیبهشت، همزمان با اعتراضهای مردمی، اعلام کرد که اینترنت استان گلستان در این روز و بین ساعت ۱۹:۳۰ تا۲۱:۳۰ به مرز قطعی کامل رسید. بوشهر هم در ساعت ۱۳:۳۰ قطعی کامل داشت. اینترنت همراه کهگیلویه و بویراحمد نیز در ساعت ۱۳:۳۰ در وضعیتی نزدیک به قطع کامل بود. ایلام، هرمزگان و یزد هم در ساعت ۱۳ شرایطی مشابه کهگیلویه و بویر احمد داشتند. به گزارش فیلتربان، اینترنت همراه اول در سراسر ایران از ساعت ۱۵ تا ۲۱ با سرعت بسیار پایین و در مرز قطعی کامل قرار داشت.
اعتراضهای سراسری در حالی ادامه دارد که در شهرهای مختلف ایران، همزمان اعتراضهای صنفی هم در جریان است. در دو روز گذشته، بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای تبریز، اهواز، قزوین، اراک، مشهد، اصفهان و ایلام مقابل اداره کل تامین اجتماعی شهرهایشان تجمع کردند. همزمان، جمعی از کارگران و کارکنان قراردادموقت شرکت بهرهبرداری نفت و گاز کارون و مارون اهواز هم در اعتراض به رسیدگی نشدن به مطالباتشان، مقابل ساختمان مرکزی مناطق نفتخیز جنوب تجمع اعتراضی برپا کردند.
از: ایندیپندنت