تجمع سراسری معلمان در شهر های مختلف ایران؛ بازداشت ۲۰ فعال صنفی معلم در استان کردستان

پنجشنبه, 26ام خرداد, 1401
اندازه قلم متن

تجمع سراسری معلمان در شهرهای مختلف ایران در اعتراض به بازداشت معلمان و اجرا نشدن قانون رتبه بندی معلمان و همسان سازی حقوق بازنشستگان، در فضایی امنیتی آغاز شد. معلمان در کرج شعار دادند «معلم به‌پا خیز برای رفع تبعیض» و «معلم زندانی آزاد باید گردد».

نیروهای امنیتی معلمان مریوانی را از مقابل اداره آموزش و پروش تا محدوده بیمارستان فجر متفرق کردند. در اندیشمک، بوکان و نجف‌آباد، معلمان با در دست داشتن پلاکاردهایی تجمع کردند. در مشهد اما نیروهای امنیتی مانع تجمع معلمان معترضان شدند و بر اساس گزارش‌های رسیده به ایران اینترنشنال، یک معلم که مشغول گرفتن ویدیو بوده، دستگیر شده است.

در سنندج نیز شماری از معلمان گرد هم آمده و تجمع کردند. جو در این شهر اما شدیدا امنیتی است و نیروهای امنیتی مانع تجمع معلمان می‌شوند.

در ساری هم معلمان برای شرکت در تجمع سراسری به خیابان آمدند.

قرار بود معلمان و فرهنگیان در تهران مقابل مجلس تجمع کنند اما جو شدید امنیتی و حضور تعداد زیادی از مأموران امنیتی و انتظامی مقابل مجلس، مانع از این امر شده است.

بر اساس تصاویر و روایت‌های رسیده به ایران اینترنشنال، مقابل مجلس عملا «حکومت نظامی» برقرار شده و نیروهای انتظامی و ماشین‌های ون به شکلی گسترده در محل مستقر شده‌اند.

در خرم‌آباد اما معلمان در تجمع اعتراضی خود شعار دادند «معلم زندانی آزاد باید گردد» و «وزیر بی‌لیاقت، استعفا استعفا». در اسلام‌آباد غرب، بیجار و کرمانشاه نیز تجمعاتی شکل گرفته است.

پیش از آغاز این تجمع سراسری اما بازداشت معلمان ادامه یافت و روز چهارشنبه ۲۵ خرداد، ۲۰ فعال صنفی معلم در سه شهر استان کردستان بازداشت شدند.

معلمان معترضان علاوه بر خواسته‌های صنفی، خواستار مختومه شدن پرونده‌ کنشگران صنفی و آزادی هر چه زودتر معلمان زندانی‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در بیانیه و فرخوان خود برای تجمع امروز تأکید کرد که معلمان زندانی «بدون دسترسی به وکیل، به شدیدترین شکل، تحت فشارند تا علیه خود دست به اعتراف بزنند.»

از روز ۱۰ اردیبهشت، بازداشت فعالان صنفی معلمان در ایران شدت گرفت. دست‌کم ۱۸ معلم در یک ماه اخیر (بدون در نظر گرفتن بازداشت‌های روز ۲۵ خرداد در کردستان)، بازداشت شده‌اند و روند احضار و بازداشت دیگر فعالان ادامه دارد.

سازمان‌های حقوق بشری روز چهارشنبه و یک روز پیش از تجمع سراسری معلمان، خبر دادند که بیش از ۲۰ نفر از فعالان صنفی در شهرهای سنندج، دیواندره و سقز پس از احضار به اداره اطلاعات بازداشت شدند.

روز سه‌شنبه نیز رضا مرادی، عضو هیأت مدیره انجمن صنفی معلمان کردستان، مقابل خانه خود در سنندج دستگیر شده بود.

در قطعنامه تجمع معلمان اعلام شده که سیاست «جراحی اقتصادی» دولت ابراهیم رئیسی ادامه‌ سیاست دولت‌های پیشین است و به جای کاهش شکاف طبقاتی و فقر، سفره معلمان و سایر دست‌مزدبگیران را هدف گرفته‌است، به‌گونه‌ای که طبقه‌ متوسط با سرعتی وصف ناشدنی، به زیر خط فقر کشانده‌ می‌شود.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران تأکید دارد که مقامات «به‌جای شنیدنِ فریاد اعتراضِ مردم به ستوه آمده، با خشونت‌ورزی‌تمام» با آن‌ها مقابله می‌کنند.

اجرای کامل رتبه‌بندی معلمان، همسان‌سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته و برچیدن آموزش پولی و جلوگیری از کالایی‌سازی آموزش، دیگر خواسته‌های معلمان در بیانیه این تجمع ذکر شده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران پیش از این خطاب به دولت و مجلس نوشته بود: «مگر رتبه‌بندی در مجلس به قانون تبدیل نشده‌‌ است؟ مگر قرار نبود از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اجرایی شود؟ مگر بازه‌ زمانی اجرای آن، نهایتا تا ۱۸ خرداد نبود؟ چرا با وجود افزایش لجام‌گسیخته تورم، از اجرای آن سر باز زده‌اید؟»

معلمان ایران سال گذشته بارها دست به تجمع و تحصن سراسری زدند. پس از این اعتراضات، صدها نفر از معلمان به حراست آموزش و پرورش یا نهادهای امنیتی احضار شدند و شماری از معلمان و فعالان صنفی بازداشت و به زندان محکوم شدند.

این تجمعات در اعتراض به آیین‌نامه ناقص رتبه‌بندی، اجرا نشدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و سرکوب مستمر و سیستماتیک فعالان صنفی برگزار شد.

از: ایران اینترنشنال 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.