سوالاتی در مورد خبر ارسال دومین میمون به فضا توسط جمهوری اسلامی

شنبه, 23ام آذر, 1392
اندازه قلم متن

سایت ملیون ایران: سران جمهوری اسلامی برای مردم حق و حقوقی قائل نیستند، ثروت عمومی را به هر طریق که می خواهند خرج میکنند. نتیجه چنین روشی را در سیاست هسته ای دیده ایم. حکومت صدها میلیارد دلار از ثروت ملی را بباد داد و باعث سخت ترین تحریم ها علیه اقتصاد ایران شد تا بفهمد که غنی سازی با درصد بالا عملی نیست و باید شرائط کشورهای ۱+۵ در ژنو را بپذیرد.

این روزها دوباره صحبت از پروژه ارسال میمون به فضا شده است. خبر زیر در مورد دومین میمون فضانورد ایرانی انتشار یافته است. عکس العمل غالب هموطنان در مقابل چنین خبری اغلب یک لبخند تلخ است. لبخند تلخ به این معنی که خبر را اساسا دروغ میدانند و از اینکه مسئولین امور میتوانند چنین بی پروا دروغ بگویند متاسفند و اینکه این دروغ پردازی ها کمکی به وضعیت مردم و کشور نمیکند، تاسف آنها را بیشتر میکند.

در اینجا امکان دیگر را هم در نظر میگیریم و فرض میکنیم مسئولین دروغ نمیگویند و خبر درست است. این به این معنی آنست که حکومت لازم نمیداند توضیحی به مردم بدهد که چه هدف درازمدتی چنین تحقیقاتی را در زمینه زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی برای ایران لازم میسازد؟ دقیقا کدام آزمایشات و با چه هدفی صورت میگیرند؟ از همه مهمتر اینکه مخارج این اقدامات کم و بیش نظامی از کجا تامین میشود. و آیا در این شرائط سخت اقتصادی و فلاکت مردم و کشور چنین طرح هائی که معمولا با ارسال موشک و مخارج قابل توجهی توامند، توجیهی  دارد؟

خبر ایسنا:
«فرگام»، دومین میمون فضانورد ایرانی با موفقیت به فضا رفت + تصویر

» سرویس: علمی و فناوری – علم و فناوری ایران
کد خبر: ۹۲۰۹۲۳۱۵۵۹۱
شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ – ۱۰:۴۵

fargam1

دانشمندان و متخصصان فضایی جمهوری اسلامی ایران، کاوشگر «پژوهش» حامل دومین میمون فضایی را به منظور توسعه تحقیقات فضایی با موفقیت به فضا پرتاب و بازیابی کردند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، کاوشگر «پژوهش»، آخرین محموله زیستی حامل دومین میمون فضایی با نام «فرگام»، بامداد امروز توانست ماموریت زیر مداری خود را با موفقیت کامل پشت سر بگذارد تا جمهوری اسلامی ایران یک گام دیگر به اعزام انسان به فضا نزدیک تر شود.

کاوشگر پژوهش که حامل یک میمون از نژاد «رزوس» بود پس از طی یک مسیر زیرمداری تا ارتفاع ۱۲۰ کیلومتر در مدت زمان حدود ۱۵ دقیقه توانست به زمین باز گردد و موجود زنده را سالم بازیابی کند.

در طول این ماموریت دانشمندان فضایی کشور توانستند علایم محیطی داخل محموله زیستی از جمله صوت، تصویر، ترکیب گازی و علائم حیاتی موجود زنده نظیر نوار قلب و شاخصهای تعیین کننده وضعیت عمومی در طول پرواز زیر مداری را ثبت و کنترل نموده و در ایستگاه های زمینی آنها را لحظه به لحظه رویت کنند.

این اطلاعات ارزشمند دریافتی به متخصصین کشورمان این فرصت را می‌دهد تا در زمینه های گوناگون از جمله زیست فضایی، فیزیولوژی، هوافضا و مهندسی پزشکی تحقیقات در حوزه فناوری فضایی تامین کنند.

پرتاب کاوشگر پژوهش و بازیابی آن، گام بلند دیگری در راستای نزدیک شدن جمهوری اسلامی ایران به اعزام انسان به فضا به شمار می‌رود.

از ویژگی‌های جدیداین کاوشگر می توان به استفاده از پرتابگر با سوخت مایع که به دلیل اعمال سطح شتاب و ارتعاش پایین تر بر محموله زیستی نسبت به پرتابگر های قبلی جهت ماموریت های حامل موجود زنده از قابلیت های بالا تری برخوردار است اشاره کرد.

به کار گیری فناوری ضربه گیر فرود برای کاهش ضربه وارده به موجود زنده در زمان نشست، حداقل سازی زمان جستجو و نجات محموله و پاسخگویی مطلوب چتر نجات در مرحله پایانی پرواز از دیگر ویژگی های کاوشگر پژوهش به شمار می رود.

گفتنی است که در بهمن ماه سال ۱۳۹۱ دانشمندان ایرانی موفق شدند توسط “کاوشگر پیشگام ” اولین میمون را به فضا ارسال و به سلامت بازیابی نمایند. با تکرار این موفقیت و دستاوردهای جدید آن، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در فناوری زیست- فضایی بیش از پیش تثبیت گردید.

جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۷با پرتاب کاملاً مستقل اولین ماهواره تماماً ایرانی با نام امید توانست وارد باشگاه فضایی جهان شود.

به گزارش ایسنا کشورمان با امضای معاهده استفاده صلح آمیز از فضای ماوراء جو اراده خود را برای حضور در فضا و استفاده بشردوستانه از آن ابراز داشته است.

اخبار تکمیلی متعاقبا ارسال خواهد شد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.