
خبرگزاری هرانا ـ احمدرضا حائری، زندانی سیاسی سابق توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۴ ماه حبس محکوم شد. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۳ سال و ۸ ماه زندان در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احمدرضا حائری، زندانی سیاسی سابق توسط دادگاه شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به حبس محکوم شد.
رامین صفرنیا وکیل مدافع آقای حائری با انتشار این مطلب در صفحه شخصی خود ضمن اعلام این خبر نوشت: «حکم موکلم احمدرضا حائری از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ابلاغ گردید. آقای حائری بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی به مدت سه سال و هشت ماه حبس و فعالیت های تبلیغی علیه نظام به هشت ماه حبس محکوم شد. اشد، قابلیت اجرا دارد. در فرصت قانونی تجدیدنظرخواهی خواهد شد.»
وی چندی قبل با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
رامین صفرنیا، وکیل مدافع این شهروند در این خصوص گفته بود: طی جلسه ای در روز دوشنبه ۲۰ تیرماه، در شعبه ۳ دادسرای اوین، احمدرضا حائری پس از بازجویی توسط ضابطین به بازپرسی شعبه سوم دادسرای امنیت منتقل و آخرین دفاع نیز از ایشان اخذ شد. اتهامات مطروحه علیه موکلم «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» عنوان شد.
لازم به ذکر است احمدرضا حائری در زمان بازداشت از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده محروم بوده است.
همچنین پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: «به نظر میرسد بازداشت و گشایش پرونده علیه احمدرضا حائری مرتبط با بیانیه ای است که وی به همراه چند فعال مدنی خطاب به آلنا دوهان نوشته بودند.»
چندی قبل احمدرضا حائری، به همراه گیتی پورفاضل، کیوان صمیمی، صدرا عبداللهی و جعفر عظیمزاده در نامهای به گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مربوط به “تحریمهای قهری و یکجانبه”، از او خواستند با فعالان مستقل در ایران دیدار کند و نظرات آنها را درباره شرایط کشور جویا شود.
پیشتر نیز یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: «پرونده ای در شعبه ۳ بازپرسی دادسرای اوین که ضابط آن سازمان اطلاعات سپاه است برای وی گشوده شده؛ با استناد به این موضوع میتوان گفت احتمالا آقای حائری هم اکنون در بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند دو-الف زندان اوین بسر می برد.» احمدرضا حائری روز دوشنبه ۶ تیرماه، در پی دستور شعبه سه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ اوین، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی روز دوشنبه ۲۰ تیرماه امسال، پس از اخذ آخرین دفاع در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین، به بند عمومی زندان اوین منتقل شد.
هرانا پیشتر در اواسط خردادماه امسال طی گزارشی از تفتیش منزل آقای حائری توسط ماموران اطلاعات سپاه خبر داده بود. در جریان این تفتیش ماموران برخی از لوازم شخصی وی را ضبط کرده و به او اعلام کردند که پس از پایان تعطیلات خود را به دادسرای اوین معرفی کند.
این زندانی سیاسی سابق در آبان ماه و آذرماه سال گذشته نیز با شکایت اداره کل زندانهای استان تهران به دادسرای جرائم رایانهای این استان احضار شده بود.