رادیو فردا
شبکه «ششرنگ»، شبکهای از لزبینها و ترنسجندرهای ایرانی، با اشاره به سوابق جمهوری اسلامی در همجنسگراستیزی، اعلام کرد: «تنها در جریان اعتراضات اخیر بود که دولتمردان ایران به نقش جامعه الجیبیتی+ در بسیج قوای انقلابی پی بردند.»
ششرنگ با انتشار گزارشی با عنوان «هراسافکنی از اقلیتهای جنسی؛ سیاست خاموشسازی اعتراضات ضد حکومت» درباره استفاده جمهوری اسلامی از همجنسگراستیزی برای خاموش کردن اعتراضات سراسری ایران هشدار داد.
این شبکه نوشت که اقلیتهای جنسی در بسیاری موارد، در خط مقدم اعتراضات قرار داشتهاند و مقامهای جمهوری اسلامی پس از پی بردن به نقش جامعه الجیبیتی+ در تاثیرگذاری بر مردم، «تلاش کردند سریعاً با انتساب آنان به یک دولت خارجی آنها را بیاعتبار سازند.»
اقلیتهای جنسی در ایران با تبعیضهای گسترده و خطر اعدام روبهرو هستند و مقامات جمهوری اسلامی با القاب نفرتانگیزی آنها را مورد خطاب داده و «غیرانسان یا بیمار» میخوانند.
شبکه ششرنگ به عنوان نمونه، به آتش زدن پرچم رنگینکمانی در آبان ۴۱۰۱ مقابل سفارت بریتانیا در تهران از سوی بسیجیان اشاره کرده که در جریان آن، بسیجیان مدعی شدند دولتهای غربی محرک خیزش انقلابی مردم و در پی ترویج همجنسگرایی هستند.
این شبکه همچنین با اشاره به اظهارات مقامهای حکومتی از تریبونهای رسمی، هشدار داده که نتایج تحقیقاتش در این گزارش نشان میدهد که در جریان این اعتراضات، میزان نفرتپراکنی علیه جامعه الجیبیتی+ از سوی مقامات رسمی جمهوری اسلامی افزایش یافته است.
شبکه ششرنگ نوشت که مقامات جمهوری اسلامی «با تکیه بر همجنسگراستیزی نهادینه شده در جامعه ایران، تلاش داشتهاند به مردم القا کنند در صورت ادامه اعتراضات و سرنگونی جمهوری اسلامی، انحرافات اخلاقی رواج مییابد».
شادی امین مدیر ششرنگ گفت: «همه کسانی که با بنیانهای این نظام مخالفند، امروز وظیفه مقابله با همجنسگراستیزی را بر عهده دارند.»
او افزود: «دموکراسی در ایران بدون احقاق حقوق همه به حاشیه راندهشدگان و محذوفین این سالها ممکن نیست.»
پیشتر سازمان عفو بینالملل اعلام کرده که قوانین جمهوری اسلامی، ارتکاب جنایت علیه همجنسگرایان را «مجاز» کرده و «حملات خشونت آمیز و مرگبار علیه این افراد را به دلیل گرایش جنسی واقعی یا هویت جنسیتی آنها قانونی میداند.»
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور وضعیت حقوق بشر در ایران هم در یک گزارش خود به مسئله «شکنجهدرمانی» اقلیتهای جنسی در ایران اشاره کرد و از «شوک الکتریکی» و «تزریق اجباری هورمون یا تجویز داروهای قوی» به کودکان همجنسگرا، دوجنسگرا و تراجنسی در ایران ابراز نگرانی کرد.
در حالی که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احکام اعدام را برای همجنسگرایان صادر میکند، شبکه ششرنگ نوشت: «مهمترین توصیه شبکه ششرنگ لغو اعدام و مجازاتهای ظالمانه و غیرانسانی برای اعمال همجنسگرایانه است.»