ادامه سرکوب دانشگاه‌ها؛ احضار و پرونده‌سازی برای ۸۰ دانشجوی دانشگاه مدنی تبریز

پنجشنبه, 11ام دی, 1348
اندازه قلم متن

دست کم ۱۰ دانشجوی دانشگاه هنر در پی شرکت در تحصن به منظور اعتراض به اجباری شدن مقنعه در این دانشگاه بازداشت شده‌اند.خبرنامه امیرکبیر روز شنبه ۲۷ خرداد اعلام کرد که این دانشجویان مقابل‌ پردیس باغ ملی دانشگاه هنر توسط نیروهای موسوم به «لباس شخصی» دستگیر شده‌اند.

همزمان با سرکوب شدید روزهای اخیر در دانشگاه‌های کشور، دست‌کم ۸۰ دانشجوی «دانشگاه مدنی» تبریز به کمیته‌ انضباطی احضار شده‌اند. شوراهای صنفی دانشجویان کشور با تاکید بر «پرونده‌سازی گسترده‌ برای دانشجویان دانشگاه مدنی آذربایجان»، اعلام کرد که «حراست و شورای انضباطی دانشگاه مدنی در روزهای پایانی ترم برای چندین تن از دانشجویان احکام انضباطی» صادر کرده‌اند.

بر اساس این گزارش که دیروز بیست و ششم خرداد منتشر شده، در «دانشگاه مدنی آذربایجان» مجموعا کمیته انضباطی تاکنون  برای ۲۰ نفر از دانشجویان احکام قطعی صادر کرده است، ۲۵ نفر در مرحله انتظار تشکیل جلسه این کمیته و صدور حکم قرار دارند و ۳۵ نفر برای جلسه تفهیم اتهام احضار شده‌اند.

«دبیرخانه کمیته انضباطی» برای ده‌ها تن از دانشجویان دانشگاه مدنی آذربایجان پیامکی فرستاده و از آنها خواسته «جهت دفاع حضوری» به دفتر معاونت دانشجویی این دانشگاه مراجعه کنند.

ادامه سرکوب دانشگاه‌ها؛ احضار ۸۰ دانشجوی دانشگاه مدنی تبریز

شوراهای صنفی دانشجویان با اشاره به ابعاد گسترده احضار دانشجویان دانشگاه مدنی آذربایجان توسط کمیته انضباطی، تاکید کرد که «این حجم از پرونده‌سازی آن هم در هفته‌های پایانی نیم‌سال دوم سال تحصیلی، تنها برای سرکوب بیشتر دانشجویان» انجام شده است.

فعالان دانشجویی از احضار خبر دادند و همزمان دانشجویان دانشگاه‌های تهران و سوره در بیانیه‌هایی ضمن اعلام همبستگی با اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر علیه اقدام مدیران این دانشگاه در «اجباری کردن مقنعه»، تاکید کردند که «سیاست حکومت در اجرای سرکوب حداکثری» در دانشگاه‌ها، «قدرت‌نمایی‌ پوشالی» است و «چون دیگر اشکال سرکوب شکست خواهد خورد».

با شدت گرفتن «سرکوب و احضار» در دانشگاه مدنی که در شهر تبریز واقع شده است، دانشجویان این دانشگاه در بیانیه‌ای به اعلام کردند:«ما دانشجویان در کنار هم هستیم و دستان‌مان مثل زنجیر در هم تنیده است‌ و اگر محکومیتی ناعادلانه برای دانشجویان تعیین شود، با صورت دادن اقدامات لازم، در کنار دوستان و هم‌کلاسی‌هایمان هستیم و آنها تنها نخواهند بود.»

در خبری دیگر، پس از سرکوب شدید دانشجویان معترض به حجاب اجباری در دانشگاه هنر، دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه سوره با انتشار بیانیه‌هایی از اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر حمایت کردند.

در پی تاکید حراست و مدیران این دانشگاه مبنی بر «اجباری شدن مقنعه از روز بیست و هفتم خرداد ماه»، دانشجویان دانشگاه هنر از روز چهارشنبه در پردیس باغ ملی این دانشگاه اقدام به برپایی تحصن کردند اما نیروهای حراست دانشگاه بامداد پنج‌شنبه با یورش به دانشجویان آنها را مورد ضرب و شتم قرار داده و از ادامه تحصن جلوگیری کردند.

جمعی از دانشجویان دانشگاه تهران نیز شامگاه جمعه در بیانیه‌ای ضمن «اعلام همبستگی با دانشجویان دانشگاه هنر» و محکوم کردن شدید سرکوب دانشجویان، اعلام کردند که اقدام مسئولان دانشگاه هنر در «اجباری کردن مقنعه»با «هدف قدرت‌نمایی‌ پوشالی» انجام شده است.

دانشجویان دانشگاه تهران افزودند: «بر ما آشکار است که هدف از اعمال فشارهای بیشتر بر دانشجویان، در آستانه پایان سال تحصیلی، زمینه‌سازی‌ «برای پادگانی‌تر کردن دانشگاه‌ها از آغاز سال تحصیلی آینده است، اما هشدار می‌دهیم همانطور که اکنون در مقابل این قوانین [اجباری کردن مقنعه] سکوت نمی‌کنیم، تا آخرین لحظه حضور در دانشگاه در مقابل تمامی این اقدامات سرکوبگرانه می‌‌ایستیم.»

جمعی از دانشجویان دانشگاه سوره نیز در بیانیه‌ای ضمن حمایت از اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر، گفتند که «تحصن دانشجویان دانشگاه هنر به صورت کاملا مسالمت‌آمیز» بوده و آنها «اعتراض خود را در قالب تحصن نشان دادند» اما «جواب مسئولین طبق معمول چیزی جز خشونت و سرکوب» نبود.

دانشجویان دانشگاه سوره در این بیانیه با اشاره به تهدیدات مسئولان دانشگاه هنر علیه دانشجویان معترض به «برخورد خشونت‌آمیز بیشتر»، افزودند: «ما دانشجویان دانشگاه سوره اعلام می‌کنیم کنار دوستان‌مان در دانشگاه هنر ایستاده‌ایم و سکوت نخواهیم کرد. چرا که با سکوت، این برخوردهای توهین‌آمیز دامان همه‌ دانشجویان را خواهد گرفت.»

بر اساس گزاش‌های رسیده از دانشگاه هنر، در مقابل پردیس باغ ملی دانشگاه هنر تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه هنر توسط نیروهای لباس شخصی ربوده و به درون ونی بی‌نام و نشان منتقل شده‌اند و از محل خارج شده‌اند. گفته می‌شود پلیس نیروی انتظامی و یگان ویژه همچنان نیز در محل مستقر هستند.

در خبری فوری، منابع دانشجویی از بازداشت دست کم ۱۰ دانشجوی متحصن در دانشگاه هنر خبر داده‌اند. دست کم ۱۰ دانشجوی دانشگاه هنر در پی شرکت در تحصن به منظور اعتراض به اجباری شدن مقنعه در این دانشگاه بازداشت شده‌اند.خبرنامه امیرکبیر روز شنبه ۲۷ خرداد اعلام کرد که این دانشجویان مقابل‌ پردیس باغ ملی دانشگاه هنر توسط نیروهای موسوم به «لباس شخصی» دستگیر شده‌اند.شماری از دانشجویان دانشگاه هنر از عصر روز چهارشنبه ۲۴ خرداد تحصن خود را در پردیس باغ ملی این دانشگاه آغاز کردند.

بر اساس گزارش‌ها حراست این دانشگاه در روزهای گذشته به دانشجویان متحصن اجازه استفاده از سرویس بهداشتی و نوشیدن آب را نمی‌داده است و نیروهای لباس‌شخصی در بیرون دانشگاه از رساندن آب و غذا به این دانشجویان خودداری می‌کردند.گزارش شده است که در پی این فشارها حال برخی دانشجویان بد شده است و برخی نیز دچار حالت تهوع شده بودند. 

پیشتر شوراهای صنفی دانشجویان کشور، در گزارشی از به خشونت کشیده شدن تحصن دانشجویان دانشگاه هنر در این دانشگاه خبر داده و نوشته بود که دانشجویان متحصن در نخستین ساعات بامداد امروز پنجشنبه «مورد ضرب‌وشتم شدید» رییس حراست دانشگاه قرار گرفته‌اند.

دانشجویان طی نه ماه اعتراضات سراسری در بیش از صدوچهل‌وچهار دانشگاه تجمع کرده‌اند و با وجود سرکوب شدید، صدور احکام سنگین مانند زندان، تعلیق و اخراج همچنان مقاومت خود را ادامه می‌دهند.

از: ایران وایر


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.