ایران وایر
در دو روز منتهی به ۲۸ شهریور، چند تجمع اعتراضی از سوی کارگران و یک طوفان توییتری از سوی معلمان برگزار شده است.
دو فعال کارگری هم در سنندج بازداشت شدند.
تجمع اعتراضی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن کرمان
جمعی از کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راهآهن کرمان (زیر مجموعه شرکت پیمانکاری رضوان درود) از بافق تا زرند، به نمایندگی از ۳۵۰ کارگر این ناحیه، در اعتراض به: «عدم پرداخت حق سنوات»، «اجرا نشدن طرح طبقهبندی مشاغل» و دیگر وعدههای توخالی مسئولان، اقدام به برگزاری تجمعی در مقابل استانداری کرمان کردند.
این گروه از کارگران رضوان درود درباره وضعیت نامساعد خود در گفتگو با یک رسانه محلی با اعلام اینکه “متاسفانه ما هنوز نمیدانیم قراردادی هستیم یا پیمانکاری؟” افزوده است: «اولین موردی که از استاندار جهت پیگیری مطالبه داریم این مساله است که؛ از سال ۱۳۸۴ تاکنون نه تنها حقوق و مزایا، عیدی و پاداش و حتی حق سنوات به مدت دهسال بهروز رسانی نشده، حتا ردیف شغلی ما از ۱۲ به ۸ کاهش یافته است. این کاهش در حالی است که ما از قانون سختی کار برخوردار هستیم.»
کارگر معترض دیگری با اعلام اینکه “متأسفانه هر بار که اعتراض میکنیم، به ما میگویند: شما قراردادی هستید. اما در زمان پرداخت حقوق با گزینه شما پیمانکاری هستید، روبهرو میشویم.” ادامه داد: «یکبار به استانداری کرمان معترض شدیم. صورت جلسه شد تا مشکل رفع شود. اما حتا به امضاهای خودشان هم توجهی ندارند. در عمل کاری از پیش نرفته است. امروز دوباره تجمع کردیم و منتظریم ببنیم که چه برنامه دیگری قرار است برای احقاق حق ما انجام دهند.»
به گفته این کارگر معترض: «نباید در پرداخت حقوق؛ کسی که ده سال کار کرده، با نیرویی که تازه وارد بدنه شده یکی باشد. متأسفانه تعمیر نگهداری خطوط راهآهن کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است. ما برای گذران زندگی، باید اضافه کاری انجام دهیم و از رسیدن به فرزند، خانه و خانواده در عمل محروم میشویم.»
پایان موقت اعتصاب داروی جعفر ابراهیمی
جعفر ابراهیمی معلم تبعید شده به زندان قزلحصار، بصورت موقت به اعتصاب خود پایان داد. این فعال صنفی روز ۲۸ شهریورماه در تماسی تلفنی ضمن تشکر از همه همکاران و تشکلهای صنفی معلمان و فعالان مدنی و سیاسی در حمایت از معلمان زندانی، اعلام کرد: «با توجه به اعزام [من] به پزشک خارج از زندان و همچنین درخواست خانواده، معلمان و سایر فعالان مدنی و صنفی، به اعتصاب دارویی خود بهطور موقت پایان دادم.»
نتیجه طوفان توییتری برای جعفر ابراهیمی
طوفان توییتری دیشب که با فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران برگزار شد ، موفقیت امیز بود .
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار پیامی ضمن تشکر از همه همکارانی که در طوفان توییتری حمایت از جعفر ابراهیمی و دیگر فعالان صنفی زندانی مشارکت کرده بودند، ابراز امیدواری کرد: “تلاشها برای رسانهای شدن موضوعات مربوط به معلمان زندانی، نتایج لازم را به همراه داشته باشد. با توجه به اهمیت شبکه اجتماعی ایکس [توییتر سابق] در توجه رسانهها به موضوعات سیاسی و اجتماعی، حضور پررنگتر معلمان و فعالان صنفی در توییتر، میتواند زمینه توجهات عمومی به مشکلات صنف معلمان را فراهم کند.”
کانون صنفی معلمان تهران: «جعفر ابراهیمی نماد پافشاری بر اصول»
کانون صنفی معلمان تهران هم با انتشار بیانیهای ضمن اعلام حمایت از جعفر ابراهیمی نوشت: «اگر اسماعیل عبدی و رسول بداقی، سالها در زندان میمانند، اگر محمد حبیبی بارها به بدترین شکل بازداشت و زندانی شده و همراه با دهها معلم دیگر حکم اخراج و انفصال و بازنشستگی پیش از موعد میگیرد. جعفر ابراهیمی بهرغم تایید پزشک زندان به جای گرفتن مرخصی استعلاجی و معالجه، تبعید شده و مورد ضربوشتم واقع میشود، نه به دلیل مجرم یا متخلف بودن آنان و صدها معلم دیگر که نامشان هم شاید در جایی نیامده باشد است؛ آنان جز برای تامین استانداردهای حداقلی برای آموزش و معیشت در این کشور تلاش نمیکنند. طنز تلخ رفتارهای در این حد نامتعادل برای نشان دادن قدرت، اینجاست که جز به وحشتزدگی و ضعف حکومت در نزد افکار عمومی، تعبیر نمیشود.»
کانون صنفی معلمان تهران در بخش دیگری از بیانیه خود مینویسد: «جعفر ابراهیمی انسانی است عدالتخواه، معلمی است مسئول در برابر سرنوشت تمامی کودکان محروم این کشور. او این احساس مسئولیت را نه در حرف که در عمل، با کار داوطلبانه برای کودکان محروم در جایجای این سرزمین به اثبات رسانده است. اکنون نزدیک به دو سال است که به جرم نقدهای جدی و جسارت خود در مقابل روند عمیقتر شدن شکاف طبقاتی در جامعه و به دنبال آن در آموزش کشور، بیوقفه در زندان بوده، از ورود به مقطع دکترا به دلیل پایداری در عقاید، محروم شده است. جرم دیگرش این است که حتی در دوران زندان نیز، از آگاهیبخشی و تلاش برای بهبود شرایط زندان و زندانی، دست برنداشته است. بیان حقایق را فدای مصلحت شخصی نمیکند. اما شاید بزرگترین جرمش تاکید بر حق تشکلیابی و استقلال تشکلهاست تا برخلاف خواست شیفتگان قدرت انحصاری که جامعه را تودهوار میخواهند، با تشکلیابیِ بیقدرتان، موازنهای به سود محرومان را در جامعه برقرار سازد.»
کانون صنفی معلمان در پایان بیانیه خود، خواستار اعزام هرچه سریعتر جعفر ابراهیمی به بیمارستان برای معالجه فوری و ثبت آثار ضربوشتم موجود بر بدنش شده و مینویسد: «ما خواهان رسیدگی فوری و مجازات ماموران خاطی هستیم. تمام مسئولان زندان، و نهادهای مرتبط با این پرونده در برابر هر نوع آسیب جسمی و روحی روانی به جعفر ابراهیمی مقصرند.»
انجمن صنفی فرهنگیان خراسان شمالی نیز در بیانیهای ضمن حمایت از جعفر ابراهیمی نوشت: «ما در مقابل فرستادن جانهای شریف و آزادهمان به قربانگاه، سکوت نخواهیم کرد.»
بازداشت دو فعال کارگری توسط نیروهای امنیتی سنندج
«خبات دهدار» و برادر او «رامیار دهدار» دو فعال مدنی و کارگری شهر سنندج، توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی شدند. بر اساس گزارش دریافتی، نیروهای امنیتی با یورش به منزل شخصی آنها و با توسل به خشونت، اقدام به بازداشت و ضبط وسایل شخصیشان کردهاند. بر اساس این گزارش، بازداشت این دو فعال مدنی و کارگری، بدون ارائه حکم قضایی انجام شده است. تا لحظه تنظیم این خبر از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست.
«خبات دهدار» فعال کارگری و زندانی سیاسی پیشتر هم در روز ٢٨مهرماه١۴٠١ و در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و روز هفتم آبانماه ۱۴۰۱ با تودیع قرار وثیقه از زندان سنندج آزاد شده بود.