کانال «خبرنامه امیرکبیر« که اخبار مرتبط با این دانشگاه را پوشش میدهد، در گزارشی تازه از «اجرای طرح تفکیک جنسیتی در جشن استقبال از دانشجویان جدید» در این دانشگاه خبر داد
گزارشها حاکی از آن است که با آغاز سال تحصیلی در دانشگاهها، همزمان با پیگیری تصویب نهایی لایحه «عفاف و حجاب»، فضای امنیتی بر محیطهای آموزشی بیش از گذشته حاکم شده است.
کانال «خبرنامه امیرکبیر« که اخبار مرتبط با این دانشگاه را پوشش میدهد، در گزارشی تازه از «اجرای طرح تفکیک جنسیتی در جشن استقبال از دانشجویان جدید» در این دانشگاه خبر داد.
این منبع مستقل دانشجویی با اشاره به اینکه این مراسم «دهههاست که برای دانشجویان زن و مرد در کنار هم برگزار میشده»، نوشت: «در ساعات پایانی شب گذشته خبر رسید این مراسم پس از چندین دهه، قرار است بهصورت تفکیک جنسیتی (دانشجویان دختر در سالن مولانا دانشگاه و پسران در محل نمایشگاه) برگزار شود».
به گفته منابع آگاه، اعمال تفکیک جنسیتی در این جشن بهنظر کافی نبوده و علاوهبر تغییر محل برگزاری مراسم، شرایط در این دانشگاه «امنیتی» بوده و امروز، تردد هرگونه دانشجو به دانشگاه ممنوع اعلام شده است.
منابع دانشجویی در دانشگاه امیرکبیر تصریح کردهاند که مسوولیت برگزاری این مراسم با نظر نهادهای امنیتی و هماهنگی حراست دانشگاه به فردی به نام «سجاد کیانی» واگذار شده است، چراکه «محمدحسن جوان» که ریاست سابق هسته گزینش دانشگاه امیرکبیر را برعهده داشته، بهدلیل داشتن پرونده مالی از فهرست برگزار کنندگان مراسم کنار گذاشته شده بود.
پیشاز این، کانال تلگرامی «شریف تودی» که اخبار مربوط به این دانشگاه را منتشر میکند، روز دوشنبه ۱۷مهر۱۴۰۲، از تفکیک جنسیتی سالنهای مطالعه در دانشکده انرژی این دانشگاه خبر داد.
این کانال تلگرامی نوشت: «از چند روز گذشته دانشکده انرژی دست به تفکیک سالنهای مطالعه زده که اعتراض دانشجوها را با دستنوشتههای اعتراضی، در پی داشته است.»
بنا بر گزارش شریف تودی، از حوالی ساعت ۱۲ظهر ۱۷مهر، دانشجویان این دانشکده با حضور در لابی و در دست داشتن نوشتههای اعتراضی، دست به تحصن زدند.
دانشجویان متحصن با دستنوشتههایی که روی آنها عبارت «راهحلهای شما، مشکلات ماست» و «نه به تفکیک جنسیتی، نه به دیوار»، به این اقدام مسوولین دانشگاه اعتراض کردند.
روزنامه «اعتماد» نیز روز پنجشنبه، ۲۰مهر۱۴۰۲، در خبری اختصاصی از «حذف ۳۲ هزار استاد حقالتدریسی» در دانشگاه آزاد اسلامی و سپردن کرسیهای استادی به «۲۰ هزار دانشجوی دکتری» خبر داد.
اعتماد در این گزارش نوشته است که فرآیند حذف اساتید و جایگزینی آنها با دانشجویان دکتری در دانشگاه آزاد از ابتدای مهر سال جاری، و با تصمیم «مهدی طهرانچی»، رییس دانشگاه آزاد اسلامی صورت گرفته است.
دانشجویان دکتری جایگزین شده بهجای اساتیدی که به نوشته اعتماد شماری از آنها «بدون هیچ اطلاعرسانی قبلی» صورت گرفته، درحالی رخ داده که این دانشجویان غالبا مشغول به تحصیل در «ترم اول یا دوم مقطع دکتری دانشگاه آزاد» هستند و برای تدریس در «مقطع کاردانی و کارشناسی» در این دانشگاه جذب شدهاند.
اعتماد همچنین تایید کرده است که «این دانشجویان مقطع دکتری، بعد از ثبتنام در یک دوره آموزشی ۴۰ ساعته با عنوان دوره «مدرسی»، به کرسی استادی در دانشگاه آزاد رسیدهاند و قرار است بابت این حضور، «جایزه تحصیلی» بگیرند و «شهریه کمتری بپردازند».
حذف اساتید برجسته در دانشگاههای مختلف ایران روندی مسبوقبهسابقه در چهاردهه حکمرانی جمهوری اسلامی بوده، اما در طول یکسال گذشته شدتی فزاینده یافته و بسیاری از اساتیدی که در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته به امنیتی شدن دانشگاه اعتراض کرده و یا با دانشجویان بازداشت شده و معترض همراهی کردند، با احکام اخراج، منع از تحصیل، تعلیق و حذف و جایگزینی مواجه شدند.
فشار بر دانشجویان در دانشگاههای مختلف نیز با هدف مرعوب کردن برای عدم حضور در اعتراضات احتمالی نیز همچنان ادامه دارد.
براساس گزارش کانال تلگرانی «دانشجویان متحد»، «سارا شریفی» و «مهدی احسانی»، دو دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر تهران به ترتیب به مدت یک و دو ترم، از تحصیل در این دانشگاه منع شدهاند.
مهدی احسانی دانشجو رشته صنایع و سارا شریفی، دانشجو رشته مواد در این دانشگاه است.
از سوی دیگر، گزارشهایی از آزارواذیت فعالان دانشجویی در دانشگاه جندیشاپور اهواز شنیده میشود.
براساس اطلاعات رسیده به «ایرانوایر»، دستکم ۱۰ تن از فعالان دانشجویی این دانشگاه از ابتدای سال تحصیلی، بدون حکم انضباطی و ابلاغ قانونی، با دستور تخلیه خوابگاه صدف مواجه شدهاند.
پیگیریهای این دانشجویان موجب شد که درنهایت آنها بهصورت جدا از هم در خوابگاههای دیگر این دانشگاه اسکان داده شوند و نهایتا بعد از پیگیریها، به خوابگاههای دیگر منتقل شدهاند.
از: ایران وایر