شمارش معکوس برای فرود فضاپیمای آمریکایی روی سطح کره ماه

جمعه, 4ام اسفند, 1402
اندازه قلم متن

رادیو فردا

فضاپیمای ماه‌نورد «اودیسه» روز پنجشنبه سوم اسفند پس از طی کردن یک روز در مدار کره ماه حرکت خود به سوی سطح این قمر را شروع کرد.

اگر مشکلی پیش نیاید، این فضاپیما حدود ساعت ۲۱:۲۴ پنجشنبه شب به وقت گرینویچ (حدود ساعت یک بامداد جمعه ۴ اسفند به وقت ایران) روی سطح ماه فرود خواهد آمد.

فرود این فضاپیما در صورت موفقیت، اولین مورد از بازگشت آمریکا به کره ماه از سال ۱۹۷۲ و پایان ماموریت آپولو ۱۷ خواهد بود.

فضاپیمای «اودیسه» ساخت شرکت فناوری «اینتوئتیو مشینز» ۲۶ بهمن به‌وسیله یک موشک شرکت «اسپیس اکس» به فضا پرتاب شد.

«اودیسه» قرار است در شیاری روی سطح ماه به نام «مالاپرت ای» که در نزدیکی قطب جنوب این سیاره فرود بیاید که تصور می‌شود دارای منابع غنی آب یخ زده است.

این فضاپیمای شش ضلعی که شش ستون یا پایه فرود دارد، حامل تجهیزات علمی و پژوهشی ناسا است که قرار است علاوه بر نمونه برداری از سطح کره ماه، کنش و واکنش سطح این قمر با هوای فضا و سایر مشخصات طبیعی آن را بررسی کند که برای بازگشت فضانوردان به کره ماه بسیار مهم است.

این فضاپیما از روز چهارشنبه که به مدار ماه رسید، با فاصله تقریبا ۹۲ کیلومتری از سطح ماه در مدار این قمر در حال حرکت بوده است.

مرکز کنترل این ماموریت در بوستون، روز پنجشنیه اعلام کرد که تمامی داده‌های مخابره‌شده نشان می‌دهد که فضاپیما در «بهترین حالت» در مدار ماه در حال حرکت است.

فاصله مدار کره ماه از سطح زمین حدود ۳۸۴ هزار کیلومتر است و این فضاپیما این فاصله را طی شش روز گذشته پس از جدا شدن از موشک طی کرده است.

فرود «اودیسه» درعین حال اولین مورد از فرود یک فضاپیمای محصول شرکت‌های خصوصی بر سطح کره ماه خواهد بود.

فقط پنج کشور، آمریکا، روسیه، چین، هند و ژاپن، تاکنون توانسته اند فضاپیما روی سطح کره ماه فرود بیاورند. هیچ شرکت خصوصی تاکنون موفق نشده است چنین ماموریتی را انجام دهد.

ناسا اعلام کرده که قصد دارد در سال ۲۰۲۶ برای اولین بار پس از بیش از پنج دهه تعدادی از فضانوردان خود را به کره ماه بفرستد.

این ماموریت بخشی از طرح دراز مدت ناسا برای اعزام انسان به سیاره مریخ است.

تمرکز ماموریت ناسا نیز روی مناطق نزدیک به قطب جنوب ماه است که به دلیل احتمال وجود آب علاوه بر تامین نیاز فضانوردان در تولید سوخت موشک‌های راهی کره مریخ نیز می تواند نقش مهمی ایفا کند.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.