سودویند: تاثیر کشمکش فرقه ای بر وخیم شدن وضعیت زندانیان اهل سنت نگرانی از اعتصاب غذای زندانیان در زندانهای ایران

چهارشنبه, 4ام تیر, 1393
اندازه قلم متن

ahl sonnat

روز دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۳، در جریان بیست و ششمین اجلاس شوراى حقوق بشر سازمان ملل متحد، سازمان غیردولتى “سودویند”، در بحث عمومی در خصوص آیتم ۴، نسبت به مهمترین موضوعاتی که باید مورد توجه شورای حقوق بشر قرار بگیرد، شرکت کرد.

دکتر حسن نایب هاشم، فعال حقوق بشر، به نمایندگى از سازمان غیر دولتی سودویند، در این نشست ضمن هشدار در مورد وخیم تر شدن وضع حقوق بشر در منطقه، تشدید کشمکش های فرقه ای، نسبت به تاثیر آن بر زندانیان سنی و همچنین اعتصاب غذای چندین زندانی سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرد.

ترجمه متن و ویدئوى سخنرانى دکتر حسن نایب هاشم، که به نمایندگى از سازمان غیر دولتى “سودویند” و به انگلیسى ایراد شده، به شرح زیر است:

سودویند عمیقا در مورد وضعیت سوریه و گسترش هرج و مرج به دیگر بخش های منطقه نگران است.

سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز مردم در سوریه عامل تولد نیروهای ناسالمی مانند داعش میباشد. در حال حاضر، سیاست های غیر عاقلانه دولت عراق نسبت به شکاف شیعه و سنی بسیاری از مخالفان اهل سنت را به سمت داعش سوق داده و کشور را به هرج و مرج بیشتری فرو برده که در آن مردم عادی قربانیان اصلی می باشد.

نیروهای داعش در مناطقی که مسلط شده اند جهاد النکاح اعلام کرده اند و به تجاوز جنسی خود به زنان ساکن مناطق جنگی، می خواهند ظاهر شرعی بدهند. امری که می تواند جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت به حساب آید.

ادامه تنش های اخیر در عراق زندگی ایرانیان مقیم عراق را در معرض خطر قرار داده است. این امر می تواند سبب به خطر افتادن جان زندانیان اهل سنت در زندان های ایران نیز گردد. ما نگران آنیم که نظرات داده شده توسط سیاستمداران بلندپایه ایران از جمله رئیس جمهور ایران، حسن روحانی، سبب شکاف شیعه و سنی و ایجاد تنش بیشتر در منطقه گردد.

جمشید دهقانی، جهانگیر دهقانی، حامد احمدی و کمال مولایی، که ما در هفته گذشته درهمین شورا بدانها اشاره کردیم، امروز در دهمین روز اعتصاب غذای خود هستند. بر اساس گزارشی این زندانیان حداقل چهار بار پای اعدام های ساختگی که یکی از بدترین اشکال شکنجه های روحی ا ست، برده شده اند.

لطیف حسینی زندانی سیاسی که به نه سال زندان محکوم ودر زندان تبریز بسر می برد در روز سی هفتم اعتصاب غذا خود بوده و ازحمله قلبی جان سالم بدر برده است.

رضا شهابی، فعال کارگری و برنده جایزه حقوق بشر “رها سودویند”، در مخالفت با انتقالش به زندانی که فاقد امکانات اولیه ارائه شده در برخی دیگر از زندان ها است، در ۲۳ امین روزاعتصاب غذا خود به سر میبرد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.