از ۲ هزار کارگر معدن طبس ۷۰۰ نفر استعفا کرده‌اند

یکشنبه, 13ام آبان, 1403
اندازه قلم متن

به دنبال انفجار معدن معدنجوی طبس که به جان باختن ۵۳ نفر و مصدوم شدن شماری دیگر انجامید، از میان دو هزار کارگر این معدن ۷۰۰ نفر استعفا کرده‌اند و وعده افزایش حقوق سه میلیون تومانی کارگران هنوز عملی نشده است. همچنین کارگران این معدن که از دوم مهر سر کار نرفته‌اند، جریمه شده‌‌اند.

روزنامه هم‌میهن در شماره روز ۱۳ آبان خود در گزارشی نوشت که از میان جمعیت دو هزار نفره کارگران معدن زغال‌سنگ طبس، ۵۳ کارگر در جریان انفجار کشته و ۷۰۰ نفر دیگر نیز یکی‌یکی تا ۴۰ روز بعد استعفا دادند.

بر پایه این گزارش، بعضی از کارگاه‌های بزرگ ۲۰۰ نفره تابستان، حالا با شش یا هفت نفر کار می‌کنند و همان بازمانده‌ها هم بین رفتن و نرفتن مانده‌اند.

هم‌میهن با اشاره به اینکه کارگران از اینکه حقوق‌های ۱۳ میلیون تومانی‌شان قطع شود یا قرارداد شش‌ماهه‌شان تمدید نشود، می‌ترسند حرف بزنند، در گزارش خود نوشت: «آن‌هایی که مانده‌اند می‌گویند ما شهید زنده‌ایم. آن‌هایی که رفته‌اند می‌گویند طاقت کار کردن نداشتیم. آن‌هایی مانده‌اند می‌گویند هر روز معدن ما را می‌خورد. آن‌هایی که رفته‌اند می‌گویند یادآوری اول مهرماه گوشت تنمان را می‌ریزد.»

شامگاه ۳۱ شهریور‌ رسانه‌ها از انفجار در یکی از کارگاه‌های شرکت زغال‌سنگ معدنجو در طبس بر اثر «نشت گاز» خبر دادند.

مدیرکل مدیریت بحران خراسان‌ جنوبی سوم مهر ماه گفت مجموع کارگران شرکت معدنجو در زمان حادثه ۶۵ نفر بوده‌اند.

طبق آخرین گزارش‌ها در جریان این رخداد ۵۳ نفر از کارگران جان باخته و شمار دیگری همچنان در بیمارستان‌های بیرجند، مشهد و یزد بستری هستند.

خانواده بعضی از مصدومان روز ۱۰ آبان آبان اعلام کردند که آن‌ها با آسیب‌های جدی به مغز، ریه‌های خسته و از دست رفتن هوشیاری مواجه شده‌اند و حافظه کوتاه‏‌مدت‏شان از بین رفته است.

طبق گزارش هم‌میهن، محمد مجتهدزاده، مدیرعامل شرکت معدنجو طبس، پس از انفجار در معدن، به کارگران قول داد که به‌جز امکانات ایمنی، حقوق‌ها را سه میلیون تومان افزایش بدهد و به ۱۶ میلیون برساند اما همچنان واریز نشده است.

از سوی دیگر، کارگران به هم‌میهن گفته‌اند مدیریت از حقوق و بیمه هر کسی که یک هفته مرخصی گرفته بود کم کرده‌اند: «کارگران بلوک C که تا اول آبان‌ماه تعطیل بودند اما کارگران بلوک B مجبور شدند از همان دوم مهرماه با بیل و کلنگ و چراغ قوه دوباره کار را شروع کنند. هر کسی هم نبوده، جریمه شده است.»

حضانت فرزندان معدنچیان طبس

خبرگزاری ایلنا در گزارشی از وضعیت حضانت فرزندان کارگران کشته شده در معدن طبس، نوشت که پدر یکی از کشته‌شدگان در تلاش برای گرفتن فرزند از مادرش است و پدر یکی دیگر از جان‌باختگان نوه‌هایش را از عروسش گرفته است.

روزنامه فرهیختگان، روز ۱۲ آبان در گزارشی نوشت که پدربزرگ پدری، فرزندان یک معدنکار دیگر، نوه‌ها را از عروسش گرفته و پدر همسر مرحومش هم در حال تلاش است تا پسر ۱۴ ساله‌اش را بگیرد و عموها هم جداگانه در تلاشند تا سرپرستی را از او بگیرند.

عثمان سالاری، نایب رییس کمیسیون حقوقی مجلس در واکنش به این گزارش به ایلنا گفت: «مطابق قانون جد پدری ولایت قهری دارند. حال باید دید این بچه‌ها در چه سن و سالی هستند.

سالاری با بیان اینکه اگر این‌ها واقعا ۱۸ سال به بالا باشند، اهلیت استیفا دارند و نیازی به اذن جد پدری برای تصدی و تمشیت امور مالی‌شان ندارند، گفت اگر سن آن‌ها پایین‌تر باشد و رشد این‌ها در دادگاه ثابت شود، باز هم نیازی نیست.

او در مورد مشکل حضانت فرزندان معدنچیان طبس به ایلنا گفت که کمیسیون حقوقی یا مجلس سمت اجرایی ندارند که بخواهند حکم صادر کنند و به عنوان اعضای هیئت‌رییسه کمیسیون قضایی می‌توانیم در این باره پیگیری مستقیم از طریق دستگاه قضایی داشته باشیم.

انفجار معدن زغال‌سنگ طبس، پر‌تلفات‌ترین حادثه مربوط به معادن در ایران بود که در یکی از کارگاه‌های شرکت زغال‌سنگ معدنجوی طبس رخ داد.

وقوع حوادث مرگبار در معدن‌های ایران در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

پیش از حادثه معدن معدنجو، پرتلفات‌ترین حادثه انفجار از نشت گاز متان در معدن زغال‌سنگ یورت آزادشهر در استان گلستان در اردیبهشت ۱۳۹۶ اتفاق افتاده بود که در نتیجه آن ۴۳ نفر از کارگران این معدن جان باختند.

بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۰ تعداد معادن در حال بهره‌برداری کشور شش هزار و ۲۵ معدن بوده که نسبت به سال قبل از آن، ۴/۲ درصد (۲۴۳ معدن) افزایش داشته است.

همچنین در سال ۱۴۰۰ تعداد افراد شاغل در معادن در حال بهره‌برداری، ۱۳۰ هزار و ۳۵۸ نفر بوده است که نسبت به سال ۱۳۹۹، برابر با ۸/۳ درصد (معادل ۱۰ هزار و ۳۱ نفر) افزایش یافته است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.