ادامه اعتراض صنفی پرستاران در شهرهای تهران، شیراز، یاسوج و داراب

یکشنبه, 27ام آبان, 1403
اندازه قلم متن

اعتراضات پرستاران، شورای هماهنگی، بیمارستان‌ها، مطالبات، تعرفه خدمات پرستاری

ایران وایر

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران، از ادامه اعتصاب سراسری پرستاران در شهرهای مختلف خبر داد. این اعتراضات امروز یکشنبه ۲۷آبان۱۴۰۳ در شهرهای شیراز، یاسوج و روزهای گذشته در تهران، از سوی پرستاران و کادر درمان بیمارستان لقمان، بیمارستان‌های رجایی و زینبیه شیراز، کارمندان اورژانس ۱۱۵ در شهر فسا و داراب ادامه یافته است.

تجمع اعتراضی پرسنل اورژانس ۱۱۵ در شیراز امروز در اعتراض به «عدم پرداخت عادلانه تعرفه خدمات پرستاری» و دیگر مطالبات پرستاران برگزار شده است. مهم‌ترین مطالبات جامعه پرستاری «اصلاح حکم متناسب با تورم (حق شغل، حق شاغل و… حقوق دریافتی نباید زیر۳۰میلیون تومان باشد.»، «برقراری فوق العاده خاص با ضریب سه و گنجاندن آن در حکم»، «اجرای دقیق تعرفه پرستاری»، «اجرای طبقه بندی مشاغل سخت و زیان آور»، «ممنوع شدن اضافه کار در جهت ارتقاء کیفیت خدمات رسانی نیروی انسانی» و «ایجاد امنیت شغلی» اعلام شده است.

یکی از پرستاران معترض شیرازی با اعلام اینکه «در بوق و کرنا کرده‌اند که مبلغ اضافه کاری پرستاران افزایش سه برابری خواهد داشت»، به «ایران‌وایر» می‌گوید: «به این هیاهو، این هم اضافه کردند که مجوز استخدام پرستاران صادر شده است. ولی در مدتی که ما پرستاران به روش‌های مختلف برای حق و حقوق حداقلی خود اعتراض می‌کردیم، هیچ مسوولی صدایش در حمایت از اعتراضات ما بلند نشد. حتی گروهی که مدعی بودند سنگ پرستاران را به سینه می‌زنند، همه سعی‌شان این بود تا اعتراض ما را به شیوه جنگ روانی مرسوم خود خاموش کنند. ما پرستاران را با وعده وعید به سکوت تا روز پرستار دعوت می‌کردند، ولی روز پرستار هم آمد و رفت و آبی از سمت آنها برای ما پرستاران گرم نشد.»

این پرستار معترض در ادامه می‌گوید: «از زمان شروع اعتراضات دوباره پرستاران، امنیتی‌ها تلاش کردند تا با برانگیختن فضای عمومی جامعه، علیه پرستاران آن‌ها را سرکوب کنند. هر روز خبرِ مرگ‌ومیر بیماران را تعمدا به اعتصاب پرستاران مرتبط می‌کردند تا کادر درمان را مقصر این وضعیت معرفی کنند و جامعه را بر علیه آن‌ها تحریک کنند.»

به گفته این پرستار شیرازی: «وقتی اعتراضات از سرگرفته شد نیروهای امنیتی شوکه شدند، چراکه بر اساس تجربه، اعتراضات صنفی و تداوم آن می‌تواند منجر به تشکل‌یابی مستقل پرستاران و هماهنگ‌تر شدن آن‌ها در پیگیری مطالبات بشود. دقیقا مثل روشی که فعالان صنفی معلمان در طول سال‌های گذشته با جدیت دنبال کرده‌اند. حاکمیت وقتی دید که ممکن است سررشته امور از دستش خارج شود، تلاش کرد با حربه و وعده‌وعید افزایش سه برابری مبلغ اضافه کاری پرستاران را به سکوت وادار کند. تا جایی که معاون پرستاری وزارت بهداشت از صدور مجوز استخدام یازده هزار نفر خبر داد.

رییس کل سازمان نظام پرستاری هم به نقل از پزشکیان، از اجرای طرح استخدام ده هزار پرستار خبر داد. یک نفر دیگر در سازمان نظام پرستاری هم ادعا کرد سال جاری شانزده هزار پرستار استخدام خواهد شد. وقتی بدانید ما همین حالا هم با کمبود دست‌کم یکصد هزار پرستار روبه‌رو هستیم؛ این گفته‌ها دردی از مشکلات ما دوا نمی‌کند.»

 این پرستار معترض در ادامه، مطالبات پرستاران معترض را «استخدام نیروهای جدید براساس استاندارد جهانی، نسبت پرستار به تخت و استخدام نیروهای طرحی دوران کرونا، نیروهای ۸۹ روزه، نیروهای شرکتی و قراردادی، تامین امنیت جانی پرسنل خدماتی درمانی از طریق خرید گیت‌های امنیتی کنترل ورود و خروج، اجرای صحیح قانون مشاغل سخت و زیان‌آور و ارتقاء بهره‌وری، افزایش کیفیت رفاهیات همانند آنچه که برای کارمندان سایر ارگان‌ها نظیر پرسنل: ایران خودرو، وزارت نفت و…، اجرا می‌شود، متناسب با این مطالبات و برای تضمین اجرای درست و موثر آن‌ها، برخورداری از حق داشتن تشکل مستقل صنفی» اعلام کرد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.