اجازه بازگشت ۶۰ دانشجوی اخراجی علوم پزشکی «معتقد به نظام» به دانشگاه

یکشنبه, 4ام آذر, 1403
اندازه قلم متن

شمار زیادی از دانشجویان در ماه‌های بعد از اعتراضات «زن زندگی آزادی» به علت حضور در اعتراضات و عدم رعایت حجاب اجباری با احکام انضباطی، قضایی و امنیتی روبرو و از ادامهٔ تحصیل محروم شدند

شمار زیادی از دانشجویان در ماه‌های بعد از اعتراضات «زن زندگی آزادی» به علت حضور در اعتراضات و عدم رعایت حجاب اجباری با احکام انضباطی، قضایی و امنیتی روبرو و از ادامهٔ تحصیل محروم شدند

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت می‌‌گوید ۶۰ دانشجوی علوم پزشکی اخراجی که «به نظام و کشور اعتقاد کامل» دارند، در سال تحصیلی جاری به دانشگاه‌ها بازگشته‌اند.

مسعود حبیبی یک‌شنبه چهارم آذرماه در نشست خبری وزارت بهداشت گفت که این دانشجویان «علاقه‌مند به تحصیل و خدمت به کشور» هستند و افزود که حکم صادرشده علیه این دانشجویان «متوقف شده و پرونده‌هایشان در حال بررسی است».

مسعود حبیبی در سخنان خود «اعتقاد به نظام» و «اعتقاد به کشور» را در یک سطح قرار داده و در مورد چگونگی بررسی و سنجش میزان این «اعتقادهای» ۶۰ دانشجوی اخراجی توضیحی نداد.

آقای حبیبی در ادامه گفت: «این دانشجویان اخراجی در فضای ناآرام رفتارهایی داشتند که احکام برای آنها در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ صادر شده بود.»

با این حال معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مشخص نکرد منظور از احکام این دانشجویان، احکام صادرشده توسط کمیتهٔ انضباطی دانشگاه است یا احکام قضایی و امنیتی.

در همین راستا حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ۲۵ شهریور امسال گفت بازگشت دانشجویان و استادان بازداشت‌شده یا دارای پرونده قضائی برعهدهٔ کارگروه قوهٔ قضائیه است.

ابراز تردید وزیر علوم درباره بررسی مجدد پرونده دانشجویان و اساتید اخراجی

وزیر علوم دولت جمهوری اسلامی همچنین نسبت به بررسی مجدد پرونده‌ها توسط قوه قضائیه ابراز تردید کرده بود.

سه هفته پس از این اظهار نظر، معاون وزیر علوم نیز از بررسی و بازنگری شماری از پرونده‌های دانشجویی و نقض برخی آرای صادرشده توسط کمیته‌های انضباطی خبر داد.

دانشگاه‌ها در بحبوحهٔ اعتراضات «زن زندگی آزادی» از کانون‌های مهم اعتراض بود و شمار زیادی از دانشجویان در ماه‌های پس از آن به علت حضور در اعتراضات و عدم رعایت حجاب اجباری با احکام انضباطی، قضایی و امنیتی روبرو و از ادامهٔ تحصیل محروم شدند.

مسمومیت ۴۰ دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شوشتر

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در ادامهٔ صحبت‌های روز یک‌شنبه خود با اشاره به خبر مسمومیت ۴۰ نفر از دانشجویان علوم پزشکی شوشتر گفت: «شب گذشته ۷۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شوشتر از غذای سلف استفاده کرده بودند که ۴۰ نفر دچار علایم مسمومیت می‌شوند.»

مسعود حبیبی در ادامه گفت: «۱۵ نفر از این دانشجویان بستری شدند.»

آقای حبیبی توضیح بیشتری در مورد دلیل این مسمومیت‌ها نداد و گفت مورد ۱۵ دانشجوی بستری‌شده «مورد حادی نبوده است و نمونه‌ها به آزمایشگاه فرستاده شده است».

فعالان دانشجویی پیش از این بارها در مورد کیفیت نامطلوب غذای دانشگاه‌های ایران هشدار داده‌اند و دانشجویان بسیاری از دانشگاه‌ها در سال‌های گذشته در این زمینه اعتراض و اعتصاب کرده‌اند.

در یکی از آخرین موارد رسانه‌های ایران دو هفته پیش به نقل از مقام‌های اورژانس و با انتشار عکس‌هایی گزارش دادند که دست‌کم ۷۰ دانشجو در خوابگاه دانشگاه تربیت دبیر تهران دچار مسمومیت غذایی شدند؛ خبری که این دانشگاه آن را تکذیب کرد.

این خبر در حالی منتشر شد که یک هفته پیش از آن ۱۰ دانشجوی دانشگاه صنعتی همدان به علت مسمومیت غذایی در مراکز درمانی بستری شدند و سایر دانشجویان در اقدامی اعتراضی، سینی‌های غذای دانشگاه را روی زمین گذاشتند.

از: رادیو فردا


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.