گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران؛ ویژه سال ۲۰۲۴

پنجشنبه, 6ام دی, 1403
اندازه قلم متن

خبرگزاری هرانا – گزارش پیش رو حـاصل جمع آوری، تجزیه، تحـلیل و مسـتند سـازی تعداد ۹۱۶۰ گزارش از وضعیت حقوق بشر منتشر شده توسط منابع خبری در محدوده یک سال میلادی گذشته (اول ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴) است، در این گزارش که در دو نسخه مختصر و تکمیلی (همراه با نمودار و گراف) منتشر می شود تجزیه و تحلیل هایی ارائه خواهد شد از جمله صادر شدن بیش از ۳۳۴۴۲ ماه حکم زندان برای منتقدان و محکومیت شهروندان به ۹۹۵۷ ضربه شلاق علیرغم ماهیت غیرانسانی آن مجازات. همچنین اعدام دست کم ۸۸۳ شهروند. این گزارش که بازتاب دهنده چکیده اطلاعات منتشره از وضعیت حقوق بشر در ایران است را با حجم انبوه داده های آماری آن در ادامه بخوانید.

جـدول مـحتـوا

 

▪️ دیـبـاچـه
▪️ گزارشگری و گزارشگران 
▪️ حـقـوق قـومـی ـ مـلـی 
▪️ رواداری و آزادی های مذهبی 
▪️ انـدیشـه و بـیـان 
▪️ اصـنـاف و اتـحادیـه ها 
▪️ حـقـوق آکـادمـیـک 
▪️ حـق حیـات (اعـدام) 
▪️ حـقـوق فـرهـنـگـی 
▪️ حـقـوق کـارگـری 
▪️ حـقـوق کـودکـان
▪️ زنـان
▪️ قتل شهروندان 
▪️ قربانیان مین و انفجار
▪️ صدور و اجرای احکام شلاق 
▪️ مداخله در امور فردی شهروندان 
▪️ مالباختگان معترض 
▪️ مـحـکـومـیـت هـا 
▪️ زنـدانـیـان 
▪️ بـازداشـت هـا 
▪️ محیط زیست 
▪️ اقلیت های جنسی و جنسیتی 
▪️ ناقضان حقوق بشر
▪️ نهادهای ناقض حقوق بشر
▪️ چهره های ناقض حقوق بشر
▪️ ترویج گری در سالی که گذشت
▪️ فعالیت‌های مرتبط با سازمان ملل متحد
▪️ دومین سالگرد اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»
▪️ تحریم‌های حقوق بشری هدفمند
▪️ ابتکار دادگستر
▪️ فعالیت‌های بین‌المللی
▪️ پروژه مستندسازی سپاه پاسداران

 

دیـبـاچـه

مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران به همت نهاد آمار، نشر و آثار خود، گزارش سالانه میلادی آماری – تحلیلی وضعیت حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴) را به شرح ادامه منتشر میکند. گزارش پیش روی حاصل کوشش روزانه این تشکل در فرایند چند سـاله اخیر بـه عنوان بخشـی از پروژه آمار گیری روزانه -آغاز شده از سال ۸۸- این مجموعه است که ارائه تحلیل-آمار را در گزارش حاصله میسر می کند. گزارش سالانه میلادی از نقض حقوق بشـر در ایران حـاصل جمع آوری، تجزیه، تحـلیل و مسـتند سـازی تعداد ۹۱۶۰ گزارش از وضعیت حقوق بشر، منتشر شده توسط ۱۱۶ منبع حقوقی یا خبری در محدوده یک سال میلادی گذشته است. سهم خبرگزاری هرانا بـه عنوان ارگان خبـری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در استخراج و گزارشگری ۹۱۶۰ گزارش استفاده شده در گزارش پیش رو ۳۸.۵۶%، منابع رسمی یا نزدیک بـه حـکومت ایران ۲۶.۵۷% و سـایر منابـع خبـری یا حقوق بشری مورد استفاده این گزارش ۳۴.۸۷% است.

در گزارش ۸۹ صفحـه‌ای پیش روی بـخش ‌های متعددی از جمله حقوق زنان، کارگران، کودکان، زندانیان و… مورد بررسـی اجمالی و آماری همراه بـا ارائه نمودارهای مربوطه برای درک بهتر خوانندگان قرار گرفته است، بر اساس این گزارش تمرکز دیده بانی وضعیت حقـوق بشـر در ایران در مقایسه سهم پایخت و سایر نقاط کماکان نابرابر است. این نابرابری پر سابقه نشان می دهد در یکسال اخیر ۹.۶% گزارشگری از نقاط غیرمرکز در مقایسه با پایتخت کاهش یافته، این وضعیت، همچنان روایتگر عدم دیده بانی مناسب سایر نقاط کشور به نسبـت مرکز توسط جامعه مدنی است.

هر چند گزارش پیش روی به صورت برجسته حاصل تلاش گسترده مدافعان جسور حقـوق بشـر در ایران اسـت که در راه تحقـق بـاورهای انسـان دوستانه خود متحمل هزینه میشوند، با این حال به دلایل روشنی منجمله عدم اجازه فعالیت به سـازمانهای حقـوق بشـری توسـط دولت ایران و نیز ممانعت حکومت از گردش آزاد اطلاعات بدیهی ست علیرغم دقت بالا از سویی عاری از خطا نباشـد و از سـوی دیگر بـه تنهایی بازتاب دهنده وضعیت کامل حقـوق بشـر در ایران محسـوب نشـود، بـا این حـال گزارش پیش رو را بـه جرات بـاید یکی از دقـیق‌ترین، جامع‌ترین و مستندترین گزارشات نقض حقوق بشر در ایران در نوع خود دانست که امید است دستمایه فعالیت بهتر سازمانها و مدافعان حقـوق بشـر از طریق درک بهتر وضعیت حقوق بشر در ایران، چالش‌ها‌ و فرصت‌های پیش روی آن قرار بگیرد.

 

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.