برنامه ترامپ برای «پاکسازی» نوار غزه!

یکشنبه, 7ام بهمن, 1403
اندازه قلم متن

رئیس‌جمهور دونالد ترامپ روز شنبه گفت که استقبال می‌کند اگر اردن، مصر و دیگر کشورهای عربی تعداد بیشتری از پناهجویان فلسطینی را که از نوار غزه می‌آیند، بپذیرند. او احتمال داد که این کشورها بتوانند بخش قابل‌توجهی از جمعیت را جابه‌جا کنند تا منطقه جنگ‌زده را «کاملاً پاکسازی» کرده و عملاً یک شروع تازه ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ترامپ در جریان یک جلسه پرسش‌وپاسخ ۲۰ دقیقه‌ای با خبرنگاران در هواپیمای ایرفورس وان گفت که او محدودیتی را که دولت قبلی بر ارسال بمب‌های ۲ هزار پوندی به اسرائیل اعمال کرده بود، لغو کرده است. این محدودیت با هدف کاهش تعداد تلفات غیرنظامیان در جریان جنگ اسرائیل با حماس در نوار غزه وضع شده بود، جنگی که اکنون با یک آتش‌بس شکننده متوقف شده است.

ترامپ درباره این بمب‌ها گفت: «ما امروز آنها را آزاد کردیم.» او افزود: «آنها مدت زیادی منتظر بودند.» در پاسخ به اینکه چرا این ممنوعیت برداشته شده، ترامپ گفت: «چون آنها این بمب‌ها را خریداری کرده‌اند.»

ترامپ درباره دیدگاه کلی خود برای غزه گفت که او اوایل روز با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، تلفنی صحبت کرده و قرار است روز یکشنبه با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، گفتگو کند.

او گفت: «من می‌خواهم مصر افراد را بپذیرد. این موضوع احتمالاً به حدود یک و نیم میلیون نفر مربوط می‌شود و ما فقط همه چیز را پاکسازی می‌کنیم و می‌گوییم: “می‌دانید، همه چیز تمام است.”»

ترامپ افزود که او از اردن برای موفقیت در پذیرش پناهجویان فلسطینی تقدیر کرده و به پادشاه گفته: «عالی می‌شود اگر شما تعداد بیشتری را بپذیرید، چون من به کل نوار غزه نگاه می‌کنم و اینجا فقط یک هرج‌ومرج است. واقعاً یک آشوب کامل است.»

آسوشیتدپرس نوشته است، چنین جابجایی گسترده‌ای کاملاً مغایر با هویت فلسطینی‌ها و ارتباط عمیق آنها با غزه خواهد بود. با این حال، ترامپ گفت که در این منطقه از جهان که غزه در آن قرار دارد، طی قرن‌ها «تعداد زیادی درگیری رخ داده است.» او اظهار داشت که این جابجایی می‌تواند «موقتی یا بلندمدت» باشد.

او گفت: «باید کاری انجام شود، اما در حال حاضر اینجا عملاً یک محل تخریب‌شده است. تقریباً همه چیز نابود شده و مردم در حال جان دادن هستند.»

ترامپ اضافه کرد: «بنابراین، من ترجیح می‌دهم با برخی از کشورهای عربی همکاری کنم و مسکن‌هایی در مکانی دیگر بسازم که شاید آنها برای تنوع هم که شده بتوانند در صلح زندگی کنند.»

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، تاکنون هیچ واکنشی به این اظهارات نشان نداده است.

ترامپ پیش‌تر نیز دیدگاه‌های غیرمعمولی درباره آینده غزه مطرح کرده بود. او در ابتدای دوره ریاست‌جمهوری‌اش در روز دوشنبه گفت که غزه باید «واقعاً به شکلی متفاوت بازسازی شود.»

او افزود: «غزه جالب است. اینجا موقعیت فوق‌العاده‌ای در کنار دریا دارد. بهترین آب‌وهوا را دارد، می‌دانید، همه چیز خوب است. می‌توان کارهای زیبایی در اینجا انجام داد، اما اینجا بسیار جالب است.»

ازسرگیری ارسال بمب‌های سنگین به اسرائیل

ازسرگیری ارسال بمب‌های سنگین تغییری در رویکرد جو بایدن، رئیس‌جمهور قبلی آمریکا، است که ارسال این تسلیحات را در ماه می متوقف کرده بود تا اسرائیل را از حمله گسترده به شهر جنوبی رفح در نوار غزه بازدارد. یک ماه بعد، اسرائیل کنترل این شهر را در دست گرفت، اما پس از آنکه اکثریت قریب به اتفاق یک میلیون غیرنظامی که در رفح زندگی می‌کردند یا در آنجا پناه گرفته بودند، فرار کردند.

بایدن در ماه می به شبکه سی‌ان‌ان گفته بود: «با این بمب‌ها و حملات دیگر به مناطق پرجمعیت، غیرنظامیان در غزه کشته شدند.» او افزوده بود: «من روشن کردم که اگر آنها به رفح حمله کنند، تسلیحاتی که قبلاً برای مقابله با رفح، شهرها و این مشکل استفاده می‌شد، ارسال نخواهم کرد.»

تأخیری که توسط بایدن اعمال شد، همچنین ۱,۷۰۰ بمب ۵۰۰ پوندی را که در همان محموله برای اسرائیل بسته‌بندی شده بود، متوقف کرد. با این حال، این بمب‌ها چند هفته بعد تحویل داده شدند.

ازسرگیری ارسال بمب‌های سنگین به اسرائیل پس از اجرای مرحله اول آتش‌بس میان حماس و اسرائیل انجام شد؛ آتش‌بسی که منجر به توقف درگیری‌ها و آزادی برخی از گروگان‌های حماس در غزه در ازای صدها زندانی فلسطینی در اسرائیل شد.

مذاکرات جدی و دشوارتر درباره مرحله دوم توافق که در نهایت به آزادی تمام گروگان‌های حماس و توقف دائمی درگیری‌ها منجر می‌شود، هنوز آغاز نشده است.

دولت اسرائیل تهدید کرده است که اگر باقی گروگان‌ها آزاد نشوند، جنگ خود علیه حماس را از سر خواهد گرفت.

ایران امروز 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.