قطع تلفن و تهدید غیرمستقیم رضا ولی‌زاده، خبرنگار دوتابعیتی زندانی

سه شنبه, 16ام بهمن, 1403
اندازه قلم متن

ایران وایر

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌وایر رضا ولی زاده خبرنگار ایرانی _امریکایی محبوس در زندان اوین از سوی برخی مقامات زندان و نیروهای امنیتی تهدید می‌شود و ارتباطش با آن‌ها «پرتنش» است.

او در پیامی از زندان اوین تاکید کرده «هیچ قصدی برای انجام خودکشی ندارد و در صورتی که در این زندان جانش را گرفتند از همه می خواهد که قصه ی تکراری خودکشی در زندان را باور نکنند .»

این خبرنگار زندانی گفته است که ماه‌ها تحت شکنجه‌های جسمی و روحی سنگین بوده اما  «هرگز در اوج شکنجه نیز به خودکشی فکر نکرده و در آینده نیز چنین قصدی ندارد.»

ایران‌وایر همچنین مطلع شده که رضا ولی‌زاده از هفته گذشته امکان برقراری تماس تلفنی از زندان با خانواده خود را ندارد.

در آذر ماه ۱۴۰۳، رضا ولی‌زاده، روزنامه‌نگار ایرانی-آمریکایی و خبرنگار پیشین رادیو فردا، توسط دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد و در حال حاضر در بند هشت زندان اوین به سر می‌برد. 

اطلاعات رسیده به ایران‌وایر حاکی از آن است شرایط رضا ولی‌زاده در زندان دوباره به مرحله‌ پرتنشی میان او و مقامات زندان و نیروهای امنیتی رسیده و «تهدیدهای غیرمستقیم ، حاکی از آن است که احتمالا پروژه‌ای برای انتقام وجود دارد.»

ایران‌وایر همچنین مطلع شده است فشارها بر زندانیان بند هشت که در اعتراض به انتقال یک زندانی سیاسی محکوم به اعدام به جای بهداری به زندان قزل حصار در حیاط زندان تجمع کردند تشدید شده است.

رضا ولی‌زاده یکی از حاضران در این تجمع بوده است. او  همچنین بارها به استفاده مواد مخدر توسط زندانیان معتاد در سرویس های بهداشتی و همراه داشتن چاقو از سوی برخی از آن‌ها اعتراض کرده است.

دو ماده ی مخدر شیشه و کوکائین به دلیل آن که بویی از خود بر جا نمی‌گذارد پر طرفدارترین و شایع ترین ماده مخدر در زندان تبدیل شده اند.

پیش از این آقای نوری زاد به علت اعتراض به مصرف مواد مخدر در زندان از سوی یه زندانی معتاد با فلاسک آب جوش مورد حمله قرار گرفته و دچار شکستگی سر شده بود.

رضا ولی‌زاده پس از ۱۰ سال فعالیت در رادیو فردا در نوامبر ۲۰۲۲ استعفا داده و مدتی را خارج از کشور سپری کرده بود. او در مهرماه ۱۴۰۲ به ایران بازگشت و بلافاصله توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. نزدیکان وی گفته‌اند که او با وعده‌هایی از سوی نیروهای امنیتی مبنی بر عدم برخورد قضایی به ایران بازگشته بود، اما به گفته آن‌ها، این وعده‌ها صرفا برای به دام انداختن او بوده است.

این روزنامه‌نگار در دی ماه سال جاری، از وزارت امور خارجه دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران، انتقاد کرده بود که آن‌ها درباره شرایط او اقدام موثری انجام نداده‌اند. 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.