ایران وایر – پیام یونسیپور
«محمدشروین اسبقیان»، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او در مورد «ساخت حتی ورزشگاه کوچک اما استاندارد در تهران» پرسیده بود گفته است: «دکتر دنیامالی در حوزه زیرساختها دستی بر آتش دارند. علاوه بر تخصص در حوزه ورزش، در توسعه زیرساختها هم موفقیتهایی در شهرداری و وزارت راه داشتند. ایشان با حساب و کتاب تصمیم میگیرند و بیگدار به آب نمیزنند.»
صرف نظر از اینکه مدیران ورزشی، اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی طی ۴۶ سال گذشته، گویا همواره در حال «حساب و کتاب» بوده و هرگز نخواستهاند برای ساخت حتی یک ورزشگاه استاندارد «بیگدار به آب بزنند»، سوابق مدیریتی «احمد دنیامالی» وزیر ورزش و جوانان دولت «مسعود پزشکیان»، لبریز از فسادهای مالی در حوزههای شهری و ساختوسازهای غیرقانونی است.
آنچه معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، به عنوان «دست در آتش در حوزه زیرساختها» مینامد، در پروندههایی خلاصه میشود که تنها برخی از آنها توسط رسانهها منتشر شده و برخی نیز پس از هک شدن سامانه قوه قضاییه جمهوری اسلامی توسط گروه هکری «عدالت علی» رونمایی شد.
وزیر پزشکیان به دولت پزشکیان چه لقب تمسخرآمیزی داده بود؟
مرداد ۱۴۰۳ و همزمان با نوشته شدن نام احمد دنیامالی در فهرست وزیران پیشنهادی مسعود پزشکیان برای گرفتن رای اعتماد از مجلس، گمانهزنیها در مورد نقش «محمدباقر قالیباف» در این انتخاب آغاز شد.
موضوع تحمیل شدن احمد دنیامالی از سوی رییس کنونی مجلس به دولت بهحدی روشن بود که رسانههای داخل ایران نیز به صورت غیرمستقیم به آن پرداختند.
«رویداد ۲۴»، در گزارشی نوشت که مسعود پزشکیان پذیرفته که گزینه محمدباقر قالیباف وزیر ورزش و جوانان شود، تا سایر گزینههای او بهراحتی رای اعتماد بگیرند.
همچنین رسانه «طرفداری»، او را از فعالان حوزههای ستاد انتخاباتی قالیباف در انتخابات اخیر ریاستجمهوری معرفی کرد و خبرآنلاین با انتشار تصویر برگ رای او نوشت: «او در دور نخست انتخابات ریاستجمهوری به محمدباقر قالیباف رای داد که ازجمله نزدیکان و مدیران وی بهشمار میرود.» رسانه طرفداری توییتی از احمد دنیامالی منتشر کرد که در حمایت از محمدباقر قالیباف، دولت احتمالی مسعود پزشکیان را به کنایه «دولت مسدود» نامیده بود.
نام احمد دنیامالی، مانند بسیاری از اطرافیان محمدباقر قالیباف، با فساد مالی گره خورده است. همکاری مستقیم این دو از شورای شهر و شهرداری تهران آغاز شد، جایی که محلی برای فساد اقتصادی مدیران نزدیک به قالیباف بود.
آقای دنیامالی در دوره چهارم شورای شهر تهران یعنی حد فاصل ۱۲ شهریور ۱۳۹۲ تا ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ در این شورا حضور داشت. پس از آن نیز در زمان حضور محمدباقر قالیباف در مجلس شورای اسلامی در ادوار یازدهم و دوازدهم، نماینده انزلی در این مجلس بود، یعنی مابین خرداد ۱۳۹۹ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ که به دولت مسعود پزشکیان اضافه شد.
از پروندهها و اتهامات احمد دنیامالی در قوه قضاییه چه میدانیم؟
محمدشروین اسبقیان، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان گفته است که احمد دنیامالی در زمینه زیرساختها دستی در آتش دارد و با حساب و کتاب برای ساخت ورزشگاه در تهران اقدام میکند.
بررسی پروندههای فساد مالی وزیر ورزش و جوانان نشان میدهد که او بیش از ۱۰ پرونده مفتوح و ۴ پرونده بدون مختومه «بدون رسیدگی» در قوه قضاییه دارد. مهمترین اتهامات وارد شده به او را میتوان «مداخله و ورود در معاملات دولتی»، «خیانت در امانت»، «تضییع اموال و وجوه دولتی»، «تصرف غیرقانونی» و «استفاده غیرمجاز از اموال دولتی» دانست.
در پروندهای با مهر «فوق محرمانه» در سال ۱۳۹۲ که با شکایت سازمان بازرسی کل کشور از احمد دنیامالی با اتهاماتی از جمله «تضییع اموال و وجوه دولتی» تشکیل شده بود، پرونده بدون بررسی، با دستور «قرار منع تعقیب» مختومه اعلام میشود.
پرونده دیگری از سال ۱۴۰۰ و با گذشت بیش از سه سال از تشکیل آن، بدون نتیجه و رای باقی مانده است. در این پرونده دادستانی کشور از احمد دنیامالی به اتهاماتی از جمله «تضییع وجوه دولتی» و «مداخله و ورود در معاملات دولتی» شکایت کرده بود.
دادستانی همچنین از «امیرعباس بهادری», یکی از شهردارهای مناطق تهران در دوران محمدباقر قالیباف و احمد دنیامالی در سال ۱۴۰۱ به اتهام مشابه «تضییع وجوه دولتی» و «مداخله و ورود در معاملات دولتی» شکایت کرده و این پرونده نیز بدون بررسی و رسیدن به نتیجه، مفتوح مانده است.
سازمان بازرسی کل کشور شکایتی را سال ۱۳۹۸ از احمد دنیامالی و «مسعود نصرآزادانی»، معاون ساخت و توسعه راهآهن شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به اتهام «خیانت در امانت»، «تضییع اموال و وجوه دولتی» به قوه قضاییه میبرد اما این پرونده نیز به نتیجهای نمیرسد.
سال ۱۳۹۹ پرونده فساد مالی دیگری از وزیر ورزش و جوانان کنونی با اتهام «مداخله و ورود به معاملات دولتی» و «تصرف غیرقانونی اموال دولتی» تشکیل میشود و البته با مهر «فوق محرمانه» مسکوت میماند.
پروندههای قضایی احمد دنیامالی نشان میدهد که دست وزیر ورزش و جوانان بیش از آنکه در آتش ساختوساز باشد، در حرارت بودجههای دولتی بوده است.
نمایندگان مجلس در مورد فساد دنیامالی چه میدانند؟
فساد مالی احمد دنیامالی، موضوعی سربسته و پوشیده بر ارکان قضایی، امنیتی، دولتی و مجلس جمهوری اسلامی نیست.
مردادماه ۱۴۰۳، «مجتبی زارعی»، نماینده تهران در جلسه رای اعتماد به وزرای کابینه مسعود پزشکیان، در مخالفت با احمد دنیامالی برای وزارت ورزش و جوانان گفته بود: «کاری نکنیم مثل دولت قبل شود که کار وزارت جهاد کشاورزی را بهدست یک نماینده سپردیم و همان وزیر الان در حال سپری کردن مجازاتش در زندان است.»
اشاره مجتبی زارعی، به «جواد ساداتینژاد»، وزیر وقت وزارت جهاد کشاورزی در دولت «ابراهیم رئیسی» بود که در پرونده فساد چای دبش به تحمل ۳ سال زندان محکوم شد.
احمد دنیامالی که به گفته معاونش، دستی در آتش ساختوسازها دارد، ۲۶ دی ۱۴۰۳ حتی امکان ساخت ورزشگاه برای پایتخت در خارج از محدود پایتخت را رد کرد و گفت: «دولت هیچ برنامهای برای ساخت ورزشگاه ندارد. آن ورزشگاهی که میگفتند میخواهند در شهرآفتاب بسازند هم پروژهاش متعلق به دولت قبل بوده و از دست بررسی خارج شده است.»
این شاید پاسخی غیرمستقیم هم بود به سرهنگ «محمدرضا رحمانی»، مدیرعامل هلدینگ راه و شهرسازی قرارگاه «خاتم الانبیا» سپاه پاسداران که گفته بود سپاه در حال تخصیص بودجه برای ساخت یک ورزشگاه بزرگ در شهرآفتاب برای شهر تهران است. پیش از این قرارگاه خاتمالنبیا به اندازه ساخت دو ورزشگاه مدرن، از دولت برای بازسازی ورزشگاه آزادی و نیمهکاره گذاشتن آن بودجه گرفته بود.