محمد بطحایی، رییس سازمان امور اجتماعی کشور و وزیر اسبق آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه آمار ترک تحصیل در دانشآموزان دختر بیشتر است، گفت که این عدد در میان دانشآموزان دختر عدد قابل توجهی است و این موضوع یک زنگ خطر است.
بطحایی دوشنبه ۲۹ بهمن در گفتوگویی با روزنامه ایران، رسانه رسمی دولت مسعود پزشکیان، از خارج شدن از گردونه تحصیل و تکرار پایه به دلیل عدم موفقیت در گذراندن سال تحصیلی با نمره قبولی، به عنوان برخی عوامل ارتقا پیدا نکردن دانشآموزان از پایه نهم به دهم و ترک تحصیل نام برد.
رییس سازمان امور اجتماعی کشور با تاکید بر اینکه خارج شدن از گردونه تحصیل بیشتر از عامل تکرار پایه رخ میدهد، گفت دلیل عمده این موضوع وضعیت اقتصادی و معیشتی است که موجب میشود دانشآموزان از ادامه تحصیل منصرف شوند.
وزیر اسبق آموزش و پرورش در ادامه هشدار داد باید به این زنگ خطر که آمار ترک تحصیل در دانشآموزان دختر نسبت به پسرها بیشتر است، توجه ویژه کرد.
۲۷ بهمن، عباس بیات، مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که بهطور میانگین در سالهای مختلف بین پنج تا هفت درصد دانشآموزان پایه نهم به پایه دهم نمیروند.
شهلا کاظمیپور، جمعیتشناس، اردیبهشت سال جاری با برآورد جمعیت زنان زیر ۳۰ سال در کشور گفت که ۳۰ درصد دختران در مقطع دبیرستان ترک تحصیل میکنند.
با توجه به آمار وزارت آموزش و پرورش، این ۳۰ درصد رقمی حدود ۶۲۱ هزار دانشآموز دختر برآورد میشود که از تحصیل باز ماندهاند.
عوامل ترک تحصیل
بطحایی در بخشی از گفتوگوی خود با روزنامه ایران درباره عوامل ترک تحصیل دانشآموزان گفت همه عوامل به معضل اقتصادی مربوط نمیشود و یک بخش از آن ناشی از کیفیت مدارس است که باید ارتقا پیدا کند.
مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای وزارت آموزش و پرورش نیز به روزنامه ایران گفت دلیل ترک تحصیل دانشآموزان صرفا اقتصادی نیست و بخشی از آن فرهنگی است.
بیات از «ازدواج زودهنگام دانشآموزان دختر» و «دسترسی دشوار و صعبالعبور بودن مسیر مدرسه در مناطق کمبرخوردار»، به عنوان برخی دیگر از عوامل ترک تحصیل دانشآموزان نام برد.
فروغ تیموریان، کارشناس حوزه آموزش در گفتوگو با روزنامه ایران از ترکتحصیل به عنوان یکی از موانع رشد و توسعه کشور و درجا زدن جامعه نام برد و گفت: «یک سیستم آموزشی مناسب، نهتنها میتواند مقابل ترک تحصیل بایستد، بلکه میتواند به رشد هرچه بیشتر دانشآموزان کمک کند.»
اول مهر امسال، رسانههای ایران با استناد به آخرین آمار آموزش و پرورش گزارش دادند ۷۹۰ هزار دانشآموز (تا آن تاریخ) در مدارس ثبتنام نکردهاند.
محمد مولوی، نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس، چهارم مرداد گفت: «۹۱۱ هزار دانشآموز در کشور از تحصیل بازماندهاند که ۴۰۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل مربوط به مقطع ابتدایی است.»
مولوی همان زمان خبر داد ۲۷۹ هزار دانشآموز در کشور به دلیل مشکلات مالی ترک تحصیل کردهاند.