مسعود پزشکیان: طبق گفته خامنه‌ای با آمریکا مذاکره نمی‌کنیم، تمام

یکشنبه, 12ام اسفند, 1403
اندازه قلم متن

مسعود پزشکیان ضمن اشاره به وضعیت بد اقتصادی و کمبود در همه حوزه‌ها به دلیل تحریم‌ها گفت که به گفت‌وگو با آمریکا معتقد بوده، اما پس از سخنان خامنه‌ای درباره ممنوعیت مذاکره با آمریکا گفته است: «ما با آمریکا گفت‌وگو نمی‌کنیم، تمام.»

پزشکیان روز یکشنبه ۱۲ اسفند در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد تاکید کرد که دولت مواضع خود را با موضع رهبر جمهوری اسلامی درباره منع مذاکره تطبیق می‌دهد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۹ بهمن تاکید کرد مذاکره با آمریکا «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست» و «هیچ تاثیری» در حل مشکلات کشور نخواهد داشت.

در پی اظهارات خامنه‌ای، سایر مقام‌های جمهوری اسلامی نیز از مخالفت خود با مذاکره با آمریکا سخن گفته‌اند.

با این حال گزارش‌های مختلفی درباره مذاکره مخفیانه منتشر شده است.

از جمله یک مقام ارشد اروپایی ۲۷ بهمن از گفت‌وگوهای محرمانه میان تهران و واشینگتن خبر داده و اعلام کرده بود که جمهوری اسلامی هرگونه توافقی را که شامل رفع تحریم‌ها باشد، خواهد پذیرفت.

«جنگ تمام عیار» و کمبود در همه حوزه‌ها

پزشکیان ضمن تاکید بر اجرای دستور خامنه‌ای برای منع مذاکره با آمریکا به تاثیر شدید فشار تحریم آمریکا بر وضعیت اقتصادی اشاره کرد.

رییس قوه مجریه با اشاره به کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر پیشین حماس، در نخستین روز کاری‌ دولت او و همچنین تحولات اخیر سوریه و لبنان افزود: «ما در یک جنگ تمام عیار قرار داریم و باید آرایش جنگی بگیریم.»

پزشکیان افزود که «قطر، عراق، ترکیه و بسیاری از کشورها دلارهای ما را پس نمی‌دهند.»

در همین حال عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، با اشاره به کاهش درآمدهای نفتی و جبران آن با مالیات افزود که «اگر یک روز سازمان مالیاتی غفلت کند، نمی‌توانیم حقوق بدهیم.»

پزشکیان همچنین گفت که وزارت‌خانه‌ها چند صد هزار میلیارد تومان بدهی دارند.

رییس قوه مجریه پیش از این بارها تاکید کرده که در همه حوزه‌ها کمبود وجود دارد.

ایران‌اینترنشنال به تازگی در گزارشی ضمن بررسی گزارش‌های مرکز آمار جمهوری اسلامی که در آن‌ها نرخ تورم خوراکی‌ها ۲۶/۶ درصد و نرخ کل تورم ۳۲ درصد و پایین‌تر از نرخ واقعی اعلام شده است، هشدار داد که در سوپرمارکت‌ها و دخل و خرج خانوارها، یک فاجعه اقتصادی در جریان است.

گرانی‌ها و کاهش قدرت خرید ایرانیان در آستانه سال نوی خورشیدی نمود بیشتری پیدا کرده است.

در همین حال شماری از بازاریان و شهروندان در پیام‌های خود به ایران‌اینترنشنال، از رنگ باختن رسم «خرید شب عید»، سوت و کور بودن بازارها در ماه پایانی سال و خم شدن کمر مردم زیر بار فقر و نداری گفتند.

ایران اینترنشنال 

 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.