به گفته مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در ۱۲ سال گذشته بیش از هشتاد هزار دانش آموز در سیستان و بلوچستان ترک تحصیل کردهاند.
حسین بروشکی مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در گفت و گو با صدا و سیما با ارائه توضیحاتی جزئی در خصوص آمار ترک تحصیل دانش آموزان در این استان اعلام کرد:« در ۱۲ سال گذشته بیش از ۸۰ هزار دانش آموز در سیستان و بلوچستان ترک تحصیل کردهاند.»
هرانا با واکنش به این خبر نوشت:« حق تحصیل از جمله حقوق بنیادین کودکان است که در قوانین داخلی و بینالمللی به رسمیت شناخته شده است. مطابق با ماده ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همهٔ مردم تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد. همچنین، بر اساس ماده ۲۸ کنوانسیون حقوق کودک، که ایران نیز به آن پیوسته است، کشورهای عضو موظف به فراهم کردن حق تحصیل برای کودکان هستند و باید از هرگونه موانع برای دسترسی به آموزش جلوگیری کنند.»
شهریور ماه گذشته و در آستانه سال تحصیلی جدید خبرگزاری ایرنا در گزارشی کمبود فضاهای آموزشی، وضعیت نامطلوب سرویسدهی به مدارس، روی آوردن به مشاغل کاذب مانند سوختکشی، مسائل فرهنگی و ازدواج زودهنگام دختران و تعداد قابل توجه بیشناسنامهها در سیستان و بلوچستان را از عوامل اصلی بازماندن از تحصیل دانش آموزان در این استان خواند.
این خبرگزاری همچنین نوشت که برخی آمارها از وجود ۶۰ تا ۷۰ هزار بازمانده از تحصیل در این استان حکایت دارد؛ کودکانی که در سن ۶ تا ۱۵ سال از تحصیل باز میمانند و یا ترک تحصیل میکنند؛ البته آمارهای رسمی منهای آمار فاقدین شناسنامه اعلام میشود.
به گفته غلامرضا نجفی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل سیستان و بلوچستان نرخ بازماندگی و ترک تحصیل در دانشآموزان مقطع ابتدایی۴۲ هزار و ۸۴۵ نفر، در ترک تحصیل مقطع متوسطه اول ۳۷ هزار و۹۵۸ نفر و در مقطع متوسطه دوم ۶۸ هزار و ۶۴ نفر است.
وی افزود: «آمایش نامناسب مدارس بویژه در مراکز جمعیتی روستایی، برخی از فرهنگهای سنتی بویژه مرتبط با دانشآموزان دختر مقاطع متوسطه اول و دوم، معضلات معیشتی خانوارها و ضرورت اشتغال به فعالیت اقتصادی نوجوانان بویژه در شهرهای نوار مرزی به واسطه فقر خانوارها، کمبود مدارس یا کادر آموزشی مقاطع متوسطه اول و دوم در مراکز روستایی، کودک همسری و ضعف در برخی شیوههای فرزندپروری و معضلات مرتبط با هویت یا منع خدمات، برخی از مهمترین چالشهای ترک تحصیل دانش آموزان این استان محسوب میشود.»
از: ار اف ای