یک پژوهش تازه نشان می‌دهد که طالبان، سرکوب و آپارتاید جنسیتی در افغانستان را تشدید کرده‌‌اند

جمعه, 24ام اسفند, 1403
اندازه قلم متن

 

:ار.اف.ای

یک بررسی تازه نشان می‌دهد که رژیم طالبان با اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر، سرکوب زنان را به سطح بی‌سابقه‌ی افزایش داده و ضمن اعمال محدودیت‌های گسترده‌ در زمینه لباس، تحصیل، کار و حضور اجتماعی زنان، پولیس اخلاقی طالبان را برای نظارت، مجازات و کنترول زنان نیز قدرت‌مندتر کرده است.

بر اساس گزارش تازه‌ای که توسط سازمان موسوم به «فراگیر» منتشر شده است، میزان نظارت بر زنان به طور قابل توجهی افزایش یافته‌ است، طوری‌که نیروهای امر به معروف و نهی از منکر طالبان در خیابان‌ها حضور گسترده دارند و زنان را به دلیل رعایت نکردن حجاب کامل، نداشتن محرم و حتی بلند صحبت کردن در اماکن عمومی مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.

در گزارش آمده‌ است که نیروهای امر به معروف و نهی از منکر طالبان در برخی از موارد، زنان را بازداشت و در ملاعام مورد ضرب و شتم و رفتارهای خشونت‌آمیز قرار می‌دهند.

بربنیاد گزارش «فراگیر» این قانون که در ماه جولای سال ۲۰۲۴ تصویب شده است به خانواده‌ها و جامعه اجازه می‌دهد که به عنوان مجریان قانون عمل کنند و رفتار زنان را به مقامات طالبان گزارش بدهند.

«بسیاری از زنان از ترس اینکه همسایگان و یا اعضای خانواده‌ها، آنها را لو بدهند، از خانه‌های خود خارج نمی‌شوند

در بخشی دیگری این گزارش که بر ممنوعیت‌های اقتصادی و افزایش فقر پس از کنترول طالبان در افغانستان پرداخته، آمده‌ است که محدودیت‌های زنان در اشتغال و تحصیل، بحران‌های اقتصادی شدید را برای خانواده‌ها به وجود آورده است و آنان به درآمد مردان متکی شده‌اند.

بسیاری از مردان تحصیل کرده به کارهایی با درآمد کم مانند کارگری روزمزد روی آورده‌اند در حالیکه زنان سرپرست خانواده‌ها بشدت آسیب‌پذیر شده‌اند.

بربنیاد این گزارش، ازدواج اجباری دختران در افغانستان افزایش یافته است، زیرا خانواده‌ها مجبور استند برای کاهش فشار مالی، دختران خود را در سن پایین به ازدواج مردان بزرگتر در آورند.

همزمان این گزارش افزوده که اجرای قوانین سرکوب‌گرانه طالبان در مناطق مختلف افغانستان به شکل نابرابر اعمال می‌شود و هزاره‌ها، تاجیک‌ها و ازبک‌ها بیشتر و شدیدتر سرکوب می‌شوند.

طالبان تاکنون در مورد نشر این گزارش واکنش نشان نداده است.

نهاد فراگیر اعلام کرده است که این تحقیق را بر بنیاد مصاحبه‌های فردی و گفت‌وگوهای گروهی با بیش از ۲۰۰ زن در بیست ولایت افغانستان انجام داده است که از نوامبر سال ۲۰۲۴ تا جنوری سال جاری معلومات آن را جمع‌آوری کرده‌ است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.