ار اف ای
رهبر جمهوری اسلامی سال ۱۴۰۴ خورشیدی را سال «سرمایهگذاری برای تولید» خواند. او سال گذشته را نیز سال «جهش تولید با مشارکت مردم» عنوان داده بود. این در حالی است که شیب نزولی اقتصاد کشور و معیشت مردم طی یک سال اخیر باز هم شدیدتر شد.

روز پنجشنبه ۳۰ اسفند، در پی تحویل سال ۱۴۰۴ خورشیدی، علی خامنهای و مسعود پزشکیان پیامهای نوروزی خود را منتشر کردند.
خامنهای پس از اشارهای گذرا به «فشار مشکلات اقتصادی و سختیهای معیشتی، بخصوص در نیمۀ دوم سال»، به توصیف «پدیدۀ عظیم و عجیب قوت اراده و روحیۀ معنوی ملت ایران» پرداخت. به گفتۀ او نخستین تجلی اتحاد و آمادگی ملت، «در مواجهه با فقدان رئیسجمهور» دیده شد. خامنهای مرگ ابراهیم رئیسی (اردیبهشت ۱۴۰۳) را «مصیبتی سنگین» دانست که به مدد «روحیه و توانایی بالای معنوی ایرانیان» مرتفع شد.
او سپس افزود: «در مواجهه با مشکلات مردم لبنان و فلسطین، ملت ایران سیل عظیمی از کمکهای مردمی را روانه برادران و خواهران دینی خود در لبنان و فلسطین کرد.» به گفتۀ او «کمکهای شگفتانگیز مردمی به جبهۀ مقاومت، بخصوص اهداء طلا از طرف بانوان ایران از وقایع ماندگار و فراموشنشدنی تاریخ کشور» است.
همچنان اقتصاد
خامنهای پذیرفت که شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» در سال ۱۴۰۳ با وجود تلاشهای دولت محقق نشد و در نتیجه در سال جدید نیز «شعار و مسئله اصلی همچنان اقتصادی و ناظر به مسئله سرمایهگذاری است.»
به گفتۀ خامنهای در مواردی که «مردم انگیزه یا توان سرمایهگذاری ندارند دولت میتواند به عنوان جایگزین و نه رقیب مردم، وارد میدان شود و سرمایهگذاری کند.»
این در حالی است که با افزایش شدید نرخ دلار که هماینک به مرز صدهزار تومان نزدیک شده و سقوط روزانۀ پول ملی، هیچ گرایشی به «سرمایهگذاری در راه تولید» مشاهده نمیشود.
خامنهای در پایان پیامش بار دیگر به مشکلات فلسطینیان و جنگ غزه بازگشت و گفت که تجاوز اسرائیل به نوار غزه «مسئلۀ امت اسلامی است، بنابراین همۀ امت باید با کنار گذاشتن اختلافات خود در مقابل این جنایات بایستند.»
او همچنین «استمرار خرسندی و توفیق ملت ایران تا پایان سال» را آرزو کرد.
پزشکیان و کابوس «ناترازی»
رئیس جمهوری اسلامی که طبق معمول پیام خود را با جملاتی از نهجالبلاغه و یادآوری انواع «ناترازیها» همراه کرد، خطاب به مردم ایران گفت: «من مشکلات تورم و گرانیها را با تمام وجود درک میکنم و برای مقابله با این مشکلات موجود قطعاً راهی پیدا خواهیم کرد.»
او تأکید کرد که نحوۀ مدیریت کشور باید تغییر یابد وگرنه «ادامۀ روش گذشته بهمعنی بدتر شدن و شدت بخشیدن به ناترازیهاست.»
پزشکیان کوشید تا مصادف شدن نوروز با روزهای عزای ماه رمضان را به شکلی مثبت تفسیر کند. او از نامۀ علی به مالک اشتر نقل کرد که «سنتهای نیکو را که بزرگان امت به آن عمل میکنند و مردم با آن حالشان خوب میشود و سبب نزدیکی و همبستگی و دوستی مردم میشود، نشکن!» به تعبیر پزشکیان نوروز نیز یکی از همین «سنتهای نیکوست که از تاریخ ایران آمده و آیین اسلام آن را تأیید کرده است.»