اولیویه گروندو، فرانسوی زندانی در ایران پس از تحمل ۸۸۷ روز حبس آزاد شد

پنجشنبه, 30ام اسفند, 1403
اندازه قلم متن

 

ایران اینترنشنال

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه اعلام کرد که جمهوری اسلامی، اولیویه گروندو، شهروند ۳۴ ساله این کشور را که از سال ۲۰۲۲ در ایران بازداشت و زندانی شده بود، آزاد کرده و او اکنون در راه بازگشت به فرانسه است.

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه نیز پنج‌شنبه ۳۰ اسفند ضمن انتشار تصویری از گروندو در هواپیما نوشت که او پس از ۸۸۷ روز آزاد شده است.

روشن نیست آزادی گروندو در ازای چه توافقی میان تهران و پاریس صورت گرفته است.

اولیویه گروندو، جهانگرد، نویسنده و کتاب‌فروش ۳۴ ساله فرانسوی، ۲۰ مهر ۱۴۰۱ و هم‌زمان با شکل‌گیری خیزش «زن، زندگی، آزادی» در هتل محل اقامت خود در شیراز بازداشت و به اتهام «جاسوسی و تبانی علیه جمهوری اسلامی» به پنج سال زندان محکوم شد.

او در دی ماه در تماسی تلفنی از زندان که فایل صوتی آن ضبط و منتشر شد، گفت: «توان من، سسیل کوهر و ژاک پاریس در حال تمام شدن است.»

وزیر خارجه فرانسه تاکید کرد که این کشور به تلاش برای آزادی کوهلر و پاریس، ادامه می‌دهد.

سسیل کوهلر، معلم فرانسوی و شریک زندگی‌اش ژاک پاریس، دو شهروند فرانسوی هستند که از حدود هزار روز پیش در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می‌‌برند.

وزیر خارجه فرانسه، ۱۸ دی گفته بود وضعیت سه شهروند فرانسوی بازداشت‌شده در ایران رو به وخامت است و برخی از آن‌ها در شرایطی مشابه شکنجه نگهداری می‌شوند.

چهار روز بعد، وزارت خارجه فرانسه سفیر جمهوری اسلامی در پاریس را در ارتباط با این موضوع احضار کرد.

پیش از این وزارت خارجه فرانسه به مناسبت دومین سالگرد بازداشت کوهلر و پاریس، «سیاست گروگان‌گیری دولتی و باج‌گیری همیشگی» مقامات جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود.

به گفته ناظران، جمهوری اسلامی بر اساس «سیاست گروگان‌گیری» خود، شهروندان خارجی و شهروندان دوتابعیتی را برای اعمال فشار بر دولت‌های غربی بازداشت می‌کند.

بر اساس گزارش‌ها، حدود ۲۰ شهروند خارجی در ایران زندانی هستند.

در همین حال یک شهروند سوئیسی که به اتهام «جاسوسی» در زندان سمنان به سر می‌برد، به گفته قوه قضاییه، پنج‌شنبه ۲۰ دی «خودکشی کرد» و جان باخت.

دولت سوئیس در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال درباره «مرگ» شهروند این کشور در زندان سمنان اعلام کرد این مرد ۶۴ سال داشته و برای گردشگری به ایران سفر کرده بود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.