ایران وایر
سازمان حقوق بشری هیرکانی از بازداشت کریم خحسته، شهروند اهل شهرستان خمام استان گیلان خبر داده و گزارش کرده وی با اتهام «بغی» مواجه شده است.
به نوشته هیرکانی، آقای خجسته در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود در شهرستان خمام بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. وی بدون ارائه حکم قضایی جدید یا احضار رسمی، مجدداً بازداشت شده و اکنون با اتهام «بغی» روبرو شده است.
بغی ازجمله اتهامات امنیتی با مجازات حدی مرگ است. بنا بر ماده ۲۸۷ قانون مجازات اسلامی «باغی» کسی است که علیه «اساس نظام جمهوری اسلامی» دست به مبارزه و اقدام مسلحانه بزند. تاکنون هیج مصداقی برای طرح اتهام بغی علیه این شهروند ساکن استان گیلان اعلام نشده است.
کریم خجسته پیشتر نیز در ۳۰ تیر ۱۴۰۳ به دلیل فعالیتهای انتقادی با اتهام «تبلیغ علیه نظام» بازداشت شده و پس از چهار ماه و نیم، در ۹ آذر با تودیع وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.