واکنش‌ها به جایزه نخل طلای جعفر پناهی؛ وزیر خارجه فرانسه: نماد مقاومت در برابر سرکوب رژیم ایران است

یکشنبه, 4ام خرداد, 1404
اندازه قلم متن

جعفر پناهی، سینماگر سرشناس ایرانی شامگاه شنبه، ۲۴ مه با فیلم «یک تصادف ساده» جایزه نخل طلای هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص داد. این نخستین حضور این کارگردان مطرح ایرانی در یک جشنواره خارجی پس از حدود ۱۵ سال ممنوع‌الخروجی و حبس به دلیل هواداری از معترضان ایرانی است.

جعفر پناهی در مراسم اختتامیه جشنواره کن و پس از دریافت جایزه نخل طلا از دستان کیت بلانشت، بازیگر سرشناس استرالیایی و ژولیت بینوش، بازیگر مطرح فرانسوی و رئیس‌ هیات داوران، در سخنانی خواستار اتحاد ایرانیان «با هر عقیده‌ای» برای آزادی ایران شد.

جعفر پناهی گفت: «فکر کنم این‌جا تنها جایی است که من از تمام گروه‌ها با هر عقیده و مرام در کشورم و خارج از کشورم، تمام ایرانیان که برای آزادی و رسیدن به مقام انسانی، برای رسیدن به دموکراسی تلاش می‌کنند، یک خواهش کنم؛ تمام اختلافات را کنار بگذارید. الان مهم کشورمان است،‌ یکپارچگی کشورمان است و به امید این‌که هرچه زودتر برسیم به آزادی.»

آقای پناهی افزود: «برسیم به جایی که دیگر کسی به ما نگوید چه بپوش، چه نپوش، چه بکن، چه نکن و سینما که عشق ماست، کسی به ما نگوید چه بساز، چه نساز. به امید آن روز.»

جایزه نخل طلای جشنواره کن، مهم‌ترین جایزه این رویداد معتبر سینمایی است و کسب این جایزه از سوی آقای پناهی به عنوان چهره شاخص معترض به رژیم جمهوری اسلامی ایران با واکنش‌های بسیاری روبرو شد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

برچسب‌ها:

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.