کمک چند میلیون کرونی جمهوری اسلامی به مسجد امام علی کپنهاگ

شنبه, 25ام مرداد, 1404
اندازه قلم متن

روزنامه دانمارکی برلینسکه با دسترسی به اسناد بانکی، مکاتبات داخلی و مدارک محرمانه وزارت خارجه، از ارتباطات مالی و سازمانی گسترده میان مسجد امام علی در کپنهاگ و دولت جمهوری اسلامی خبر داد.

اسناد بررسی شده نشان می‌دهند این مسجد که یکی از بزرگ‌ترین مراکز شیعیان در دانمارک است، میلیون‌ها کرون از نهادها و اهداکنندگان ایرانی دریافت کرده و نقش مهمی در پیشبرد اهداف تبلیغاتی حکومت ایران داشته است.

بر اساس این گزارش، سال ۲۰۰۷ حدود ۲.۷ میلیون کرون از طریق حساب سفارت جمهوری اسلامی در کپنهاگ، به انجمن اداره‌کننده مسجد منتقل شده است.

بخش عمده این مبلغ از سوی دو موسسه خیریه ایرانی «ابرار تهران» و «امام رضای اصفهان» تامین و برای خرید یک خانه ویلایی در دانمارک هزینه شده است.

طبق مجوز وزارت دادگستری دانمارک، این ملک صرفا باید برای اقامت کارکنان سفارت استفاده می‌شد اما سال‌ها محل زندگی سید‌محمد مهدی خادمی، امام جماعت و رییس این مسجد بود.

سید محمد مهدی خادمی، فرد ایستاده در میانه تصویر
سید محمد مهدی خادمی، فرد ایستاده در میانه تصویر

بر پایه گزارش روزنامه برلینسکه، خادمی که از خانواده‌ای پرنفوذ در ایران می‌آید، بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ رسما با سفارت جمهوری اسلامی همکاری داشته و نام او در فهرست داخلی کارکنان وابسته به سفارت ثبت شده است.

گزارش‌های پیشین رسانه‌های دانمارکی نشان داده‌اند اساس‌نامه مسجد امام علی، آن را «زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی» قرار داده و حتی در صورت انحلال، دارایی‌هایش باید به یک مسجد وابسته به ایران در آلمان منتقل شود.

مراکز تبلیغاتی جمهوری اسلامی در اروپا زیر ضرب دولت‌ها و افکار عمومی

در زمینه برخورد با مراکز تبلیغاتی زیر نظر جمهوری اسلامی، دولت آلمان سوم مرداد سال گذشته در بیانیه‌ای، فعالیت مرکز اسلامی هامبورگ را ممنوع اعلام کرد.

این مرکز به تبلیغ ایدئولوژی جمهوری اسلامی، حمایت از حزب‌الله لبنان و اقدام علیه قانون اساسی آلمان متهم شد.

آبان سال ۱۴۰۲ و به‌دنبال یورش گسترده‌ پلیس آلمان به دفاتر وابسته به مرکز اسلامی هامبورگ، عضویت این مرکز در شورای مرکزی مسلمانان آلمان لغو شد.

جست‌وجو و بازرسی از ۵۴ ساختمان وابسته به مرکز اسلامی هامبورگ (IZH) در هفت ایالت هامبورگ، برلین، بایرن، نیدرزاکسن، هسن، بادن-وورتمبرگ و نوردراین-وستفالن، زمینه را برای ممنوعیت فعالیت این مرکز و زیرمجموعه‌هایش فراهم کرد.

۲۳ تیر امسال، یک تبعه دانمارکی افغانستانی‌تبار که به ظن جاسوسی برای جمهوری اسلامی در دانمارک بازداشت شده بود، به مقامات آلمانی تحویل داده شد.

گفته می‌شود هدف فعالیت‌های او، جمع‌آوری اطلاعات درباره اماکن و افراد مرتبط با جامعه یهودیان در شهر برلین بود.

این فرد که «علی س.» معرفی شد، با مرکز اسلامی هامبورگ در ارتباط بوده و حضور مکررش در مسجد امام علی (معروف به مسجد آبی) هامبورگ، از پیش زیر نظر نهادهای امنیتی بوده است.

مسجدی وابسته به حکومت ایران

راسموس الینگ، پژوهش‌گر دانشگاه کپنهاگ، با استناد به اسناد بررسی شده درباره ارتباط مسجد امام علی کپنهاگ و جمهوری اسلامی، تاکید کرد: «هیچ تردیدی باقی نمانده که این مسجد به رژیم ایران متصل است.»

این افشاگری موجی از واکنش‌ها را در صحنه سیاسی دانمارک برانگیخته است.

چندین نماینده پارلمان از جمله استفن لارسن و سورن اسپرسن، مسجد امام علی را «بازوی تبلیغاتی رژیم ایران در دانمارک» توصیف کردند و خواستار تعطیلی فوری آن شدند.

برخی سیاستمداران نیز تاکید کردند اگر قوانین فعلی اجازه تعطیلی این مرکز را ندهد، باید قانون تغییر کند تا فعالیت چنین نهادهایی که به قدرت‌های خارجی وابسته‌اند، متوقف شود.

پرونده خانه ویلایی و ارتباطات مالی این مسجد هم‌اکنون در دست بررسی نهادهای امنیتی و قضایی دانمارک است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.