پیشنهاد علی مطهری به پزشکیان برای مذاکره با ترامپ

شنبه, 15ام شهریور, 1404
اندازه قلم متن

ایران وایر

علی مطهری، نایب‌رییس پیشین مجلس، در نامه‌ای سرگشاده به مسعود پزشکیان، رییس‌جمهور، خواستار ابتکار عمل دولت چهاردهم در عرصه سیاست خارجی و بررسی امکان مذاکره مشروط با دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا شد.

مطهری در این نامه از پزشکیان خواست در صورت کنار گذاشته شدن شرط «غنی‌سازی صفر»، تعهد آمریکا به عدم حمله مجدد و پرداخت خسارت حمله اخیر، برای مذاکره با دونالد ترامپ در کشور ثالث یا در حاشیه سفر به نیویورک و نشست سازمان ملل اعلام آمادگی کند.

او با اشاره به تجربه تاریخی پیامبر اسلام در مذاکره با ابوسفیان، نوشته است که حکمرانی گاه ایجاب می‌کند برای حفظ منافع کشور با «موجودات خاص» نیز وارد گفت‌وگو شد.

مطهری در تحلیل این پیشنهاد آورده است: اگر آمریکا شروط ایران را نپذیرد، مذاکره منتفی شده و این امر به‌مثابه اتمام حجت برای ملت ایران و افکار عمومی جهان خواهد بود. در مقابل، در صورت پذیرش شروط و برگزاری مذاکره، ایران می‌تواند پیشنهادهای اقتصادی خود را مطرح کند و یا به توافق برد – برد برسد یا دست‌کم نشان دهد که تمام تلاش خود را در مسیر دیپلماسی انجام داده است.

او مدعی شده که چنین اقدامی می‌تواند اروپا و اسراییل را در موقعیت دشواری قرار دهد، چرا که هم مانع فعال‌سازی اسنپ بک می‌شود و هم فاصله‌ای میان واشنگتن و تل‌آویو ایجاد خواهد کرد.

مطهری نوشته است پیشنهاد او باید پس از تصویب در شورای عالی امنیت ملی به تایید علی خامنه‌ای نیز برسد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.