رئیس جمهور لبنان: هر بار که لبنان آمادگی خود را برای مذاکرات ابراز می‌کند، اسرائیل تجاوز خود را تشدید می‌کند

جمعه, 16ام آبان, 1404
اندازه قلم متن

ار اف ای 

ارتش اسرائیل، روز پنجشنبه، پس از صدور دستور تخلیه، چندین منطقه از جنوب لبنان که به گفته تل‌آویو حزب‌الله در آنجا در تلاش است تا قابلیت‌های نظامی خود را بازسازی کند را هدف حملات هوایی سنگین قرار داد. جوزف عون، رئیس جمهور لبنان در واکنش به جدیدترین حملات اسرائیل گفت که هر بار که لبنان آمادگی خود را برای مذاکرات صلح‌آمیز ابراز می‌کند، اسرائیل تجاوز خود را تشدید می‌کند.

روستای طیر دبا پس از حملات هوایی اسرائیل. جنوب لبنان / ۶ نوامبر ۲۰۲۵
روستای طیر دبا پس از حملات هوایی اسرائیل. جنوب لبنان / ۶ نوامبر ۲۰۲۵ AP – Mohammad Zaatari
 

بنا بر اعلام ارتش اسرائیل، جنگنده‌های این کشور روز پنجشنبه زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله از جمله «تأسیسات ذخیره‌سازی سلاح… که در مرکز مناطق مسکونی غیرنظامی ساخته شده‌اند» را هدف قرار داده‌اند.

شوش بدروسیان، سخنگوی دولت اسرائیل، در گفتگو با خبرنگاران تاکید کرد که کشورش به حزب‌الله اجازه نخواهد داد که دوباره مسلح شود یا قدرت نظامی خود را که در جنگ زمینی و هوایی اسرائیل در سال‌های ۲۰۲۳-۲۰۲۴ از بین رفته بود، بازیابی کند. وی با بیان اینکه «اسرائیل به دفاع از تمام مرزهای خود ادامه خواهد داد» تصریح کرد که این کشور «همچنان بر اجرای کامل توافق آتش‌بس بین لبنان و اسرائیل اصرار دارد.»

بنا بر آمار اولیه تلفات که از سوی وزارت بهداشت لبنان ارائه شده است، در بمباران بعدازظهر پنجشنبه یک نفر زخمی و در حملات پیشین اسرائیل در همان روز نیز یک نفر کشته شده است.

جوزف عون، رئیس جمهور لبنان که از حملات اسرائیل و اشغال مداوم پنج نقطه در خاک لبنان انتقاد کرده، اما برای پایان دادن به تنش‌ها، پذیرای مذاکره با اسرائیل است، پس از حملات روز پنجشنبه در بیانیه‌ای گفت: «هر بار که لبنان آمادگی خود را برای مذاکرات صلح‌آمیز ابراز می‌کند… اسرائیل تجاوز خود را تشدید می‌کند.»

رئیس جمهور لبنان با اشاره به اینکه نزدیک به یک سال از زمان اجرای آتش‌بس گذشته است تصریح کرد که اسرائیل «در این مدت، از هیچ تلاشی برای نشان دادن مخالفت خود با هرگونه توافق مذاکره‌شده بین دو کشور دریغ نکرده است.»

حملات روز گذشته اسرائیل در حالی رخ داد که نواف سلام، نخست وزیر لبنان، و دولتش در بیروت برای پیگیری طرحی که توسط ارتش لبنان برای خلع سلاح حزب الله و سایر گروه‌های مسلح غیردولتی در این کشور تهیه شده بود، تشکیل جلسه داده بودند. 

حزب‌الله روز پنجشنبه اعلام کرد که به آتش‌بس متعهد است، اما «حق مشروع» خود برای مقاومت در برابر اسرائیل را حفظ می‌کند.

این گروه با اینکه از خلع سلاح کامل خودداری کرده، تاکنون مانع فعالیت‌های ارتش لبنان در جنوب این کشور نشده و از زمان اجرایی شدن توافق آتش‌بس در سال گذشته، اسرائیل را هدف حملات موشکی قرار نداده است.

واکنش سازمان ملل و ارتش لبنان

نیروی موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفل) اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل نقض آشکار قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت است که در سال ۲۰۰۶ با هدف حفظ صلح در امتداد مرز لبنان و اسرائیل تصویب شد.

در بیانیه یونیفل آمده است: «از اسرائیل می‌خواهیم که فوراً این حملات و تمام نقض‌های قطعنامه ۱۷۰۱ را متوقف کند. همچنین از طرف‌های لبنانی می‌خواهیم که از هرگونه واکنشی که ممکن است اوضاع را بیشتر ملتهب کند، خودداری کنند.»

ارتش لبنان نیز در بیانیه‌ای این حملات را محکوم کرد و آن را «ادامه رویکرد ویرانگر دشمن برای تضعیف ثبات و گسترش ویرانی در جنوب لبنان» توصیف کرد.

ارتش لبنان میگوید که می‌تواند تا پایان سال تمام جنوب لبنان را از وجود سلاح‌های خارج از کنترل دولت پاکسازی کند. دو مقام ارشد امنیتی لبنان ساعاتی پیش از حملات سنگین روز پنجشنبه اسرائیل به رویترز گفتند که نیروهای ارتش این کشور هر ماه با سرعت بیشتری در مسیر خلع سلاح پیشرفت می‌کنند.

دستور تخلیه و آغاز حملات

اگرچه اسرائیل در طول یک سال گذشته بارها در جنوب لبنان مواضعی را که می‌گوید پایگاه‌های نظامی حزب‌الله و اعضای این گروه بوده، هدف قرار داده است، اما این حملات به ندرت با دستور تخلیه همراه بوده‌اند.

آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، ساعت ۳ بعد از ظهر پنجشنبه به وقت محلی، در شبکه اجتماعی ایکس سه دستور تخلیه منتشر کرد که شامل نقشه‌هایی از ساختمان‌ها در روستاهای عیتاالجبل، الطیبه و طیر دبّا لبنان بود. ارتش اسرائیل ساعاتی بعد نیز دو دستور تخلیه برای مناطق دیگری از جنوب لبنان را صادر کرد.

این مناطق از تنها چهار کیلومتر تا حدود ۲۴ کیلومتر با مرز اسرائیل فاصله دارند. طبق دستور ارتش اسرائیل، ساکنان این مناطق موظف شدند فاصله‌ای دست‌کم ۵۰۰ متری را از مکان‌های مشخص‌شده حفظ کنند. خبرگزاری رسمی لبنان گزارش داد که نیروهای دفاع مدنی به تخلیه مردم کمک کرده‌اند.

دستورهای تخلیه با نشست کابینه لبنان هم‌زمان شد که در آن رودولف هیکل، فرمانده ارتش لبنان، آخرین اخبار پیشرفت روند ضبط انبارهای تسلیحاتی حزب‌الله در جنوب این کشو را گزارش میداد.

حملات هوایی اسرائیل حدود یک ساعت پس از صدور دستور تخلیه آغاز شد.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.