تشدید بحران آب در ایران؛ سدهای تهران به «حجم استراتژیک» رسیدند

شنبه, 1ام آذر, 1404
اندازه قلم متن

کاهش شدید ذخایر سدها و فشار فزاینده بر شبکه آب، وضعیت چند استان از جمله تهران را به نقطه‌ای رسانده که محدودیت‌های گسترده و افت مداوم فشار، شکل یک «جیره‌بندی غیررسمی» به خود گرفته است.

در تهران، بهنام بخشی سخنگوی شرکت آب و فاضلاب استان اعلام کرده است که برنامه‌های اصلاح الگوی مصرف برای مشترکان پرمصرف و بدمصرف اجرا می‌شود و در صورت بی‌توجهی پس از سه اخطار پیامکی و مکتوب، آب این مشترکان بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت قطع خواهد شد. به گفته او، از ابتدای آبان برای بیش از ۲۰۰ هزار مشترک بدمصرف اخطار صادر شده و هم‌زمان وزیر نیرو نیز درباره قبض‌های سنگین‌تر هشدار داده است.

مقام‌های مسوول در پایتخت همچنین از رسیدن مخازن سدهای تهران به حجم استراتژیک خبر داده‌اند؛ سطحی که کاهش بیش از آن، هم امنیت شبکه تامین آب و هم ایمنی سدها را تهدید می‌کند. راما حبیبی معاون شرکت آب منطقه‌ای تهران گفته است ذخیره سدهای تامین‌کننده آب پایتخت در آستانه‌ای قرار گرفته که برداشت بیشتر از آن توصیه نمی‌شود و در برخی سدها سطح آب به اندازه‌ای پایین آمده که امکان برداشت فنی محدود شده است.

در شرایطی که مدیران بخش آب بر لزوم حفظ حجم استراتژیک تاکید می‌کنند، ابزار اصلی مدیریت مصرف در تهران، کاهش فشار آب است. عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور گفته است کاهش فشار از نیمه‌شب تا سحر ادامه دارد و در ساعات روز نیز با شدت کمتر اعمال می‌شود. او هشدار داده در صورت بی‌توجهی به کاهش حدود ۱۰ درصدی مصرف، دامنه این سیاست گسترده‌تر خواهد شد. در پردیس نیز علیرضا قاسمی مدیرعامل آبفای این شهر از اجرای حدود ۷۰۰ اقدام برای مدیریت فشار و کاهش نزدیک به ۳۰ درصدی مصرف خانگی خبر داده است.

در تبریز، شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی طی اطلاعیه‌های پیاپی از کاهش فشار و قطعی آب در محله‌های مختلف خبر داده و دلیل آن را کاهش بی‌سابقه آب پشت سدهای تامین‌کننده شهر عنوان کرده است. کاهش فشار در خیابان‌های شمس تبریزی، ستارخان، منجم، بهار، سیاهپوش، قدس، جاده فرودگاه، آناخاتون و محدوده پایگاه دوم شکاری برای روز اول آذر اعلام شده و در روزهای گذشته نیز کوی استانداری، ولیعصر۲، دهخدا، سپهر صادرات، فرشته و برخی روستاهای اطراف با قطعی و افت فشار روبه‌رو بوده‌اند.

در کرمانشاه نیز روابط عمومی آب و فاضلاب منطقه دو از افت فشار و قطعی آب در چند محله به دلیل تعمیر شکستگی لوله ۲۵۰ میلی‌متری آزبست خبر داده و اعلام کرده است که ساکنان برخی بخش‌های گلستان، بلوار اجاقی، ارشاد، کمربندی غربی، خیابان برق، چاله‌چاله، گلشن، گلریزان و ۲۲ بهمن روز ۳۰ آبان بین ساعت ۱۱ تا ۱۳ با این مشکل مواجه شده‌اند.

در جنوب‌شرق کشور، شهر راسک در سیستان‌ و بلوچستان با فشار مضاعف بر شبکه آب شرب روبه‌رو است. اربابی رئیس اداره آب و فاضلاب راسک گفته است مصرف و تولید همخوانی ندارد و فشار زیادی بر شبکه وارد می‌شود. او از مردم خواسته با نصب شیرآلات کاهنده، پرهیز از استفاده آب شرب برای آبیاری فضای سبز و تکمیل فرآیند نصب کنتور در روستاها به مدیریت بحران کمک کنند. به گفته او استفاده‌های غیرمجاز از شبکه آب از چالش‌های جدی این منطقه است و شفاف شدن میزان مصرف، شرط برنامه‌ریزی درست برای تولید و توزیع آب محسوب می‌شود.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.