تاجزاده خواستار «سازمان‌یافتگی شهروندان» برای رسیدن به دموکراسی در ایران شد

سه شنبه, 18ام آذر, 1404
اندازه قلم متن

مصطفی تاجزاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در نامه‌ای به مناسبت روز دانشجو خواستار «سازمان‌یافتگی شهروندان» برای رسیدن به دموکراسی در ایران شد.

تاجزاده در این نامه نوشت که یکی از علل «ناتوانی» مردم ایران در تحقق آرمان‌های خود، «ضعف تشکل‌یابی شهروندان و حتی نخبگان» است.

او افزود: «با وجود آگاهی‌های بالای عمومی، تمایل به کار جمعی و سازمان‌یافته بین ایرانیان بسیار پایین است. همین شکاف، حکومت را قادر می‌سازد نارضایتی فراگیر را نادیده بگیرد و اقلیتی کوچک اما منسجم را بر اکثریتی منتقد اما پراکنده مسلط کند.»

این زندانی سیاسی تاکید کرد: «از موثرترین راه‌های تبدیل خواست عمومی به قدرت اجتماعی، تشکل‌یافتن شهروندان است؛ از انجمن‌های دانشگاهی و اتحادیه‌های کارگری و صنفی گرفته تا سمن‌ها (سازمان‌های مردم‌نهاد) و احزاب سیاسی.»

جمهوری اسلامی در دهه‌های گذشته، مانع از فعالیت احزاب و تشکل‌های سیاسی مستقل شده و فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران را به زندان انداخته است.

ماموران دادستانی، ۱۳ آبان به دستور دادستان تهران با پنج خودروی انتظامی و امنیتی به منزل دختر تاجزاده یورش برده، این زندانی سیاسی را که برای شرکت در مراسم درگذشت برادرش به مرخصی کوتاه رفته بود، بازداشت کردند و به زندان اوین بازگرداندند.

تاجزاده که تاکنون ۱۰ سال را در زندان گذرانده، بدون در نظر گرفتن پرونده جدید، باید تا میانه سال ۱۴۰۶ در زندان بماند.

دانشجویان و کار تشکیلاتی

تاجزاده در بخش دیگری از نامه‌اش نوشت: «دانشجویان، به‌عنوان یکی از پیشروترین گروه‌های جامعه، باید کار جمعی و تشکیلاتی را از درون دانشگاه و نهادهای دانشگاهی آغاز کنند تا بعدها بتوانند به‌ گونه‌ای متشکل در نهادهای مدنی به‌ سود بهبود اوضاع نقش‌آفرینی موثر کنند.»

او افزود: «سازمان‌یافتگی شهروندان شرط دستیابی به ایرانی توسعه‌یافته و دموکراتیک است. کشوری که با تضمین حقوق مدنی و سیاسی شهروندانش، پیام‌آور صلح و هم‌زیستی مسالمت‌آمیز در عرصه‌ جهانی باشد.»

پیش‌تر و هم‌زمان با برگزاری مراسم رسمی به مناسبت روز دانشجو از سوی حکومت ایران، فعالان و تشکل‌های دانشجویی و صنفی تاکید کردند که جنبش دانشجویی خاموش‌شدنی نیست و از لزوم سوق دادن مبارزات صنفی به مبارزات سیاسی برای تغییرات اساسی در ایران گفتند.

در این میان، جمعی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیانیه‌ای که در کانال‌های تلگرامی منتشر شد، نوشتند: «بازداشت همکلاسی‌هایمان، از جمله پویا قبادی و وحید بنی‌عامریان و قرار گرفتن احسان فریدی در معرض حکم اعدام، نمادی از شرایط نگران‌کننده‌ای است که مسیر طبیعی دانشگاه را مختل کرده است.»

برخوردهای امنیتی و قضایی همراه با محرومیت‌های انضباطی دانشجویان در دانشگاه‌های سراسر ایران از زمان اعتراضات سراسری پس از کشته شدن ژینا (مهسا) امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور سال ۱۴۰۱ و گسترده شدن دامنه اعتراضات دانشجویی تشدید شد.

از آن زمان تاکنون گزارش‌های بسیاری درباره برخوردهای قهری با دانشجویان و صدور احکام اخراج، تعلیق یا ‌ممنوعیت از تحصیل برای آنان منتشر شده است.

بر اساس گزارش‌ها، بیش از ۱۲ هزار دانشجو در جریان خیزش «زن، زندگی، آزادی» بازداشت، تعلیق، اخراج، تبعید تحصیلی و لغو اسکان شدند.

ایران اینترنشنال 


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.