شهرداری تهران خانه تاریخی «امین‌لشکر» را خراب کرد

چهارشنبه, 3ام دی, 1404
اندازه قلم متن

ایران وایر

خانه تاریخی «امین‌لشکر» که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده و در محدوده بافت تاریخی عودلاجان تهران قرار دارد، روز سه‌شنبه ۲دی‌۱۴۰۴ با وجود ثبت ملی و هشدارهای مکرر فعالان میراث فرهنگی، هدف تخریب قرار گرفت.

خانه امین‌لشکر در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۴۰۲ با شماره ۳۴۰۰۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده بود و در سال‌های گذشته نیز شهرداری منطقه ۱۲ آن را با عنوان کاربری فرهنگی و گردشگری خریداری کرده بود. با این حال، بر اساس گزارش خبرگزاری «ایسنا»، صبح سه‌شنبه گزارش‌هایی از آغاز تخریب این بنا منتشر شده است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران اعلام کرده که پس از اطلاع از آغاز تخریب، نیروهای یگان حفاظت و کارشناسان به محل اعزام شدند و عملیات تخریب متوقف شد. او تاکید کرده که این بنا در مالکیت شهرداری منطقه ۱۲ قرار دارد و انتظار می‌رود شهرداری نسبت به بازگرداندن وضعیت بنا و مرمت آن اقدام کند.

خانه امین لشکر پس از تخریب
خانه امین لشکر پس از تخریب

این خانه تاریخی به‌دلیل اختلافات مالکیتی، سال‌ها بدون حفاظت موثر رها شده بود و بارها درباره تخریب تدریجی آن و تبدیل شدنش به پاتوق آسیب‌های اجتماعی هشدار داده شده بود. اکنون با وجود ثبت ملی، بخشی از این بنای تاریخی تخریب شده و پرسش‌ها درباره نحوه نظارت نهادهای مسوول بی‌پاسخ مانده است.

فعالان میراث فرهنگی می‌گویند تخریب بنایی که هم ثبت ملی شده و هم در دل بافت تاریخی تهران قرار دارد، نشان‌دهنده بی‌توجهی نهادهای مسوول به قوانین حفاظت از میراث فرهنگی است. پیش‌تر نیز کارزاری با مطالبه مرمت و جلوگیری از هرگونه دخل‌وتصرف در خانه امین‌لشکر شکل گرفته و از وزارت میراث فرهنگی و دستگاه قضایی خواسته شده بود برای حفظ این اثر تاریخی اقدام کنند.

تا لحظه تنظیم این خبر، شهرداری منطقه ۱۲ توضیح شفافی درباره چرایی تخریب، مسئولیت عوامل دخیل و تبعات حقوقی این اقدام ارائه نکرده است.


به کانال تلگرام سایت ملیون ایران بپیوندید

هنوز نظری اضافه نشده است. شما اولین نظر را بدهید.